Hypnoporod, pomohla vám knížka i bez kurzu?

dagmarj
8. pro 2016

Ahoj holky, zajímalo by mě, jestli jste nastudovali knížku hypnoporod a pak vám bez kurzu pomohla při porodu. mám za sebou dva porody s nepříjemnými vzpomínky, tak si chci pomoct touhle knihou a třeba porodit hladce a skoro bezbolestné.

yipee
8. pro 2016

Já na kurzu byla. Kamarádce jsem půjčovala knihu a porod si velmi pochvalovala, stačilo jí to.

dagmarj
autor
8. pro 2016

@yipee fakt? To jsi mě potěšila. A tobě pomohla také?

yipee
8. pro 2016

@dagmarj velmi, já na porod vzpomínám opravdu v dobrém, pomůže ti to krásně zvládnout bolest

lamia
8. pro 2016

@dagmarj Byla jsem i na kurzu, ale pokud zvladate se dobře relaxovat (já mám třeba trénink z jógy) tak to lze i z knihy, plus na YT jsem zkoukla nějaká videa jak dýchat atd. Nakonec to nebyl stoprocentní hypnoporod,ale bylo to krásné a v pohodě.

dagmarj
autor
8. pro 2016

@lamia a jak ohodnotite zvládání bolesti?

lamia
8. pro 2016

@dagmarj S tím jsem neměla úplně problém ani u předchozích porodu, ale tentokrát nebylo miminko v úplně optimální poloze, porod trval o trochu déle než předchozí, v tom mi to pomohlo velmi a relaxace opravdu vedou k dobrému zvládnutí bolesti, podle me. Ale hlavně mi to velmi pomohlo s celkovým laděním na porod, mela jsem velmi dobrou náladu, do poslední kontrakce pred tlačením to opravdu bylo o úsměvu, teseni se, euforii, pak me PA bohužel donutila na záda a tlačit, čímž hypnoporod skončil, ale i tak byl malý během chvilky venku. Celkove mi v porodnici vůbec nevěřili, ze rodim.

dagmarj
autor
8. pro 2016

@lamia to jsi měla super. Snad to taky zvládnu. Já u druhyho rvala jak Tarzan. Vůbec jsem to nezvládala a dalšího porodu se teď strašně bojim.

jani76
8. pro 2016

Může mi, prosím, někdo ve zkratce říct, co je hypnoporod??

alokin66
8. pro 2016

Ve zkratce to není, ale kdyby Vás více zajímalo 🙂 http://www.jemnezrozeni.cz/co-je-to-hypnoporod

fialovakobyla
9. pro 2016

Četla jsem knihu a moc mi pomohla. Úplně hladký porod jsem tedy neměla, ale prvních šest hodin jsem zvládala v pohodě a klidu, dokud nepřišly křížové bolesti. Nechala jsem se rozhodit z rytmu(na dalších šest hodin, kdy jsem se nedokázala otevřít o ty poslední dva cm), ale ke konci jsem se zase nějak uklidnila a zkusila to znovu, prostě se nebránit a přijímat a nakonec to šlo "normálně". Jako vzorově jsem sice nerodila, ale kniha mi pomohla to lépe zvládat. Jsem zvědavá, jak to dám napodruhé 🙂 Držím palce, ať Vám to vyjde dle představ 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru