Jak a kde nejvíc ušetřit?

kessien
14. zář 2015

Prosím o radu, rady 🙂
Já teď marodila 14 dní výplata na nic, manžel dlužil bratrovi za součástky na auto,takže tento měsíc máme hluboko do kapsy. Poradí někdo jak a kde nejvíc ušetřit? Je mi jasný, že to bude na jídle. 😀

martinka565
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
ivulinka123
14. zář 2015

@martinka565 A co z toho máte vy?

martinka565
14. zář 2015

3100 mesicne

iveta93
14. zář 2015

Nám když se tohle "povede" tak zaplatím nájem, internet atd. Zbytek si rozpočítám na 4 týdny. (např. nájem, internet atd 7.000,- zbyde mi 5.000 a na týden musím vyjít s 1.250,-). Omezím maso (to je drahý jako čuně), koukám co je v akci. Případně nepohrdnu nedělním oběděm u rodičů. 😀 Ale takhle jednou měsíčně na ničem moc ušetřit nejde krom toho jídla. Nebo mě alespoň nic nenapadá. 😉

ivulinka123
14. zář 2015

@martinka565 Já jsem měla na mysli, když přivedete další lidi.

kacca11
14. zář 2015

Napada me proste vyjidat zasoby. Jinak asi nic, snizeni pojistek je na jeden mesic zbytecne, menit pausal take. Leda tohle vse upravit, aby v rozpoctu zbyly penize na tvorbu rezervy a priste jste si nemusili pujcovat a skrtit rozpocet.

xpila
14. zář 2015

@kessien Omezit třeba jízdu autem, pokud jím jezdíte. Jinak nejvíc asi to jídlo - zásoby z mrazáku a ze spíže.

apple11
14. zář 2015

A co naopak - najít si peníze jinde? Zkusit třeba probrat skříň po sobě i po dětech a věci, co se doma jen válí. dát inzerát tady na Koníka nebo bazary...

princikovi
15. zář 2015

Poohlídnout se po nějaké brigádě, na netu se dá najít spousta brigád i jednodenních, ale otázka je zda i ve vašem okolí.

Odvoz starého železa nebo papíru do sběrny - i tak se dá vydělat nějaká koruna, která teď pomůže.

Případně půjčit si od rodiny, myslím, že to každý pochopí - případně by bratr mohl měsíc počkat 😉

kessien
autor
15. zář 2015

apple11, to zkusím, díky 🙂
No ty brigády moc nevidim, navíc normálně stále dělám, vstávám v půl 4, přiběhnu z práce, letim pro děcka, však to znáte. Ale díky za radu.

apple11
11. říj 2015

Já už bych si dál nepučovala.. To se pak furt vleče. Taky teda pomáhá všechny nákupy si plánovat - zvlášť jídlo. A koukat se na to fakt kriticky, vzít radši nějakou levnější náhražku, vařit z toho, co máš. Nevypadá to, ale ušetříš fakt hodně. Držím palce.

zitulkah
12. říj 2015
Uživatel zitulkah je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od zitulkah.

Já šetřím na jídle a i hodně na kosmetice (prací prašek, aviváž)

lucinkaaa8
13. říj 2015

@zitulkah porad🙂co nakupuješ?a jak ušetříš na jídle? 😅 😉

dc2015
13. říj 2015

Asi to nevyřeší situaci, ale já třeba hodně šetřím na praní. Už tak 3 roky jsem nekoupila prací prášek. Vyrábím si prací gel (mýdlový sliz) sama, oproti prášku to vyjde na pakatel. Aviváž nepoužívám, max. použiju trošku octa, prádlo lehce změkčí a má i dezinfekční účinky.

zitulkah
15. říj 2015
Uživatel zitulkah je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od zitulkah.

@lucinkaaa8 nakupuju převážně Lidlu, vše je tam o hodně levnější a hodně sleduji jejich akce. Jinak pro brambory a nějakou zeleninu jezdíme za babičkou na zahradu 🙂 To stejné s kosmetikou .. Kupuju bud lidl nebo kousek od dobu mám malou drogerii Tetu (ceny poloviční) a nebo kupuju online ve slevách na jednom portálu 🙂

kacenka1111
Autor odpověď smazal
Zobraz
akankeo
9. pro 2015

@kessien nepises, jaky mas konkretni cil, jestli mesicne usetrit treba 1000Kc nebo 10000Kc nebo kolik vlastne potrebujes. A podle toho muzes zacit hledat. Usetris, kdyz budes mit vetsi prehled o prijmech a vydajich v domacnosti, protze zjistis kolik tisic mesicne ti odteka na kraivny, ktere lze ustrihnout - poplatky bance, nevyhodne tarify na volani ci net, utraceni za blbiny typu koupim si rcestou do prace kaficko a snidani, pritom kdyz potrebuju setrit si to muzu vzit z domu za mnohem mene penez . V jidle urcite rezervy jsou, dost se da usetrit varenim a nekupovanim polotovaru a taky hledanim levnejsich znacek se stejnym slozeni. U nas jde dost penez na polozky typu semolinove testoviny, italsky protlak, jogurty. Muz neji UHO nebo smetanoveo macky, takze rajcat a protlaku mi doma projde fakt hodne, a driv sem kupovala znackovy protlak za 60 a ted to stejne mnozstvi i slozeni kupuju v diskontu za myslim 12Kc, panzani sem vymenila taky za znacku z diskontu a pytlik stoji ted kolem 18Kc, takze polovinu, tretinu za ten stejny obsah apod. Jogurty sem holkam kdyz sem setrila kupovala velke selske a michala s domaci marmoskou, vyslo to podstatne levnejc a jeste to melo lepsi slozeni atd. Doma si taky muzes snadno vyrobit napriklad prasky na prani za par kacek a prostredky na uklid, ostatne ocet a soda zvladne vp odstate vse a skoro nic nestoji. No a pokud se tim na cilovou castku nedostanes, tak zvaz, jeslti by nebylo efektivnejsi si proste privydelat a jestli jo, tak nejlspe cinnostmi tyu preklady, ucetnictvi, moznosti typu MLM casto veodu jen k vytaznei dlasich penez z penezenky pokud nemas moc obchodni nadani.,

anettta3
16. pro 2015
Uživatel anettta3 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od anettta3.

Já nejvíce ušetřím na potravinách .Zásadne kupuji věci které jsou zlacnené.Letáky, zlevněné produkty najdu na internetu já jsem je našla tu např na www.letakomat.cz .Když si sečtete kolik penez ušetříte přijdete na to že se to vyplatí. 🙂

nataska_ka
16. pro 2015
Uživatel nataska_ka je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od nataska_ka.

Souhlasím hodně ušetřím na jídle a kupuju velké rodinné balení. Hodně se dá taky ušetřit na drogerce, ta u nás měsíčně stojí taky hodně peněz. Kupuju ji teď online na internetové drogerii Ageo a minulý měsíc jsem oproti normálnímu nákupu ušetřila asi 500 Kč. Jinak bych se podívala po nějaké jednorázové brigádě, ať se ti dorovná rozdíl 🙂

akankeo
16. pro 2015

@nataska_ka usetrila 500 za drogerii? Tolik nedam za drogerku pro 4 clennou rodinu i bez slev

barca_ulo
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
terka_jurcikova
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
iulia
4. dub 2017

Tvůj dotaz je nespecifický - doporučuji Ti si udělat rozvahu měsíčních příjmů/ výdajů. Na zakládě toho uvidíš, kde máš rezervy. Obecně - pokud tobě nebo manželovi práce nevadí, je jednodušší si najít víkendovou brigádu a tím navýšit měsíční rozpočet. Pokud to nejde z jakéhokoliv důvodů tak zkus popřemýšlet nad Vaší konzumaci jídla. Obecně: neplýtvat jídlem - využívat efektivně nakoupené zásoby. Dát si práci a sepsat, co chci vařit v průběhu týdne. Nekupovat balenou vodu a svačiny do práce si připravuj doma.

janickaruzicka
31. říj 2018

Snažím se šetřit na všem možném, co se domácnosti týká. Kupuju potraviny hlavně ve slevě - vždycky si procházím různý letáky Lidlu, Billy a tak, abych věděla a pak toho vždycky nakoupím víc do zásoby - samozřejmě vzhledem k trvanlivosti. Nesprchuju se hodinu, ale spíš jen tak rychlovka, ať neplejtvám tolik vody... horká je nejdražší, tak to s ní nechci přehánět. A snažím se i šetřit na elektřině, míň topit, zhasínat, odpojovat spotřebiče ze zásuvky atd. Změnila jsem tento rok i dodavatele elektřiny za levnějšího, abych ušetřila.. konkrétně Bohemia Energy, platím teď mnohem míň než loni, tak jsem ráda. A taky si vše zapisuju, do takové té Spendee aplikace, ono to je hned znát, když člověk vidí, za co přesně utrácí.. to mi dost pomohlo 🙂.