Jak často uklízíte? Mytí oken, převlékání postele, atd.

kulimka
11. pro 2009

V mnoha tématech si povídáte o uklízení. Zajímalo by mě jak často doma děláte tu kterou činnost. Např. jak často myjete okna, jak často převlékáte postele atd. Když se zeptám kamarádek tak se to dost různí, jedna třeba myje okna každý měsíc, druhá když jí řeknu, že je budu mýt ještě před vánocemi se diví že v zimě myju okna. Jak je to u vás?

beruska2x
11. pro 2009

okna myju tak 3x do roka 😅 nesnasim to a bydlime ve 4. patre 😝 😀
postele prevlekam tak do 2 - 3 tydny, malemu casteji
luxuju prakticky kazdej den, vytiram tak 2x do tydne
prach prubezne kdyz jdu kolem

martinka79
11. pro 2009

uklízím průběžně..... nějak nadčasově, peřiny jednou za 14dní.. a okna no tak každý měsíc asi ne, ale když se mi nezdá tak ho přejedu... záclony nemám...
vytírám a vysávám denně....
ono záleží kolik času doma trávíte a taky co vše se u vás doma smí...(jídlo, pití, pes doma tak)

rimmel
11. pro 2009

postele kazde dva tyzdne..okna vobec 😀 a ani neplanujem nakolko sa stahujeme o par mesiacov a tu sme tiez iba rok byvali 😀 vysavam kazdy vikend, prach tak ako ma napadne neviem presne.

berynka
11. pro 2009

Okna si nechávám mýt tak 1x do roka, bydlíme v 6. patře 😀 a jsou to ty děsný dvojdílný, co se musí šroubovat, takže na to kašlu. Povlíkám tak 1x měsíčně, v letních měsících dřív. Uklízím průběžně, ale vysávání, vytírání a prach mi vycházejí tak 1x týdně. Koupelnu a záchod pucuju podle potřeby.
Je to přesně tak, jak píše Martinka. Když jsme doma víc, tak se víc nadělá 🙄 . Už se těšim, až bude zase pěkně. Budeme pořád někde venku a nebudu mít pocit, že jsem pořád s hadrem v ruce 😉 .

martinka79
11. pro 2009

berynka jí já volám jaro a ať vypadneme na zahradu 🙂 o tom úklidu mám kámošku co štětkuje ráno než jdme do práce a to celý dům dokonce vycepopovala i svého muže ten než vypadne sutele ložnici a vygruntuje.... je to pěkný blázen, ale ani snítko prachu u ná neuvidíte.. jneže oni se v obýváku neválejí..... a nejí jinde než u stolu a v daný čas..... má velké děti. 😀 to mě je krásně na světě svoboda pro mě i děti jediné co dodržuji s jídlem se sedí a do postele se neleze... 😀 v teplákách jinak jsem happy.

martinka79
11. pro 2009

spíš bych brala diskusi jak často máte čas na relax... pohodu a nic nedělání.... 😀 a užívání si té dovolené. 😀

marselina
11. pro 2009

ahojky,tak já myju okna každý měsíc,bydlíme v přízemním domku u cesty,tak že je to potřeba,převlíkám 2x měsíčně a postýlku tobiáškovi každý týden.vysávám ob den,máme totiž podlahový vytápění a tam se prach strašně drží,tak že ho vidíte pořád i když zrovna dovysáváte,koupelnu 1x týdně a záchod 2x v týdnu někdy i častěji,kubíček se totiž někdy netrefí 😀

aponchie
11. pro 2009

okna 2-3x do roka ted uz je to hracka s plastakama driv sem to nenavidela,postele prevlikam co 14dni,wc meju denne prubezne,prach utiram permanentne ,ale cetla sem ,ze do vody dat trosku avivaze a tim pretrit a neusazuje se na to prach.jinak pronto v permanenci na parapetu porad 😀 peru obden a prala bych klidne i denne jen kdybych mela vlastni studnu 😀 zehlim 1xtydne a zehlila bych denne pac me to bavi ,ale nemam cas. 😀 vysavame co druhy den pac mame jeden blbej koberec na chodbe a je tmavemodrej 🙄 takze vsecko de na nem videt..uz nikdy takova barva..sedacku a myti koberce delam 1x za rok ted sem utrela na skrinich v obyvaku pac sme malovali jinak se mi tam moc nechce pravda..kytky presazuju a sprchuju 2x za rok..a ted sem si umyla dvere a hlavni vchodove a moc me to nebavilo ,ale koupila jsem cif novej a jde to samo a koupelku nesnesu zaspinenou tak to delam obden ci dva ..male v pokojicku poradek v hrackach a prerovnavani spolecne jednou za mesic cca

kaleilah
11. pro 2009

postele jednou za 14 dnů, prostěradlo ob den nebo denně, spí s náma Adrianka a je blinkací nebo se budim v kaluži mlíka po ránu 🙂 takže jak kdy 😀 Okna meju tak po 3 týdnech, vysávám asi 4x denně, ale máme vysavač na chodbě pořád zapojený a místnosti jsou kolem chodby, taklže vždycky přejedu jen středy místností, toje tak za minuzry hotový, děti mi lítají pořád s rohlíkem, sůšou nebo jsou tu chlupy od psa, takže musim 🙂 a vytírám každý den večer když děti spí. koupelnu vytírám 2x týdně, wc meju denně. 😉

skurinka
11. pro 2009

dobry tema..
takze okna 2krat do roka.periny jednou za 3 tydny v lete casteji.podlahu vytiram jednou za tyden ale ob den vysavam..mame vsude laminat takze se musi.peru jednou za tyden ale to mam tak 5pracek.kopelnu 2 krat do tydne ale zachod denne...prach prubezne..
a zehlim jednou za tyden ale nechce se my.....

dukie
11. pro 2009

Okna umývám dvakrát ročně, z toho v létě ve spolupráci s manželem - vysazujeme je a sprchujeme ve vaně 😀 , bydlími u čtyřproudovky, takže je to fakt potřeba... no a v zimě je spíš jen tak před Vánocema "ojedu" - otřu rámy, naleštím skla... ale žádný velký manévry. Záclony peru vždycky s umýváním oken - tj. dvakrát do roka.

Potele převlíkám tak jednou měsíčně. Vysávali jsme dřív jednou týdně, od doby, co dítě začalo lézt, vysávám prakticky každej den, jinak to prostě nejde.

Záchod umývám jednou týdně, koupelnu taky. Samozřejmě když to je potřeba dřív, tak nečekám celej tejden, že jo. 😵

Nábytek umývám jednou ročně komplet (tj. i zevnitř), podruhé (v létě) jen tak zlehka přejedu jen venek (dvířka, boky...).

Co ještě? Jo, prach. Tak dřív jednou týdně, teďka, co nám tady udělali naproti baráku staveniště (už je to rok), tak dvakrát týdně, páč se tu fakt děsně práší... 😕 Jo a věc, na kterou já z domu nebyla zvyklá... manžel aktivně utírá prach i na schříních (leze po žebříčku) každej tejden... my to doma dělali dvakrát ročně - před Vánocema a před hodama (v červnu to bylo, myslím).

sirael4
11. pro 2009

Okna 1x za rok, většinou na jaře, ať máme v létě hezký výhled (což se po prvním dešti ukáže jako unáhlené 😅 ), pak podle potřeby, někdy už ne, jindy když by byla hodně špinavá, tak narychlo ještě jednou.

Postele 1x za měsíc.

Prach, luxování a různé mytí potom děláme s přítelem podle toho, jak je to potřeba a jak je na to čas (potřeba upřednostňuje čas).

martinka79
11. pro 2009

Ato jsou šikovné maminy 🙂

vitty
11. pro 2009

Když se mi chce a mám čas. Bordel doma nemám, vychovávám členy domácnosti k automatickému uklízení po sobě. 😀 Kočka a pes to ne a ne pochopit.

sirael4
11. pro 2009

Proto nemáme kočku ni psa 😅

slunecnice71
11. pro 2009

☹ tak začínám mít mindráky,nevysávám denně,nemyju okna co tři týdny......ach jo,asi budu muset jít dosebe 😉 😀

beruska2x
11. pro 2009

slun.. to neboj, nejsi jedina 😉 a u nas hlavne jak uklidim tak to do hodiny neni videt 😝

sirael4
11. pro 2009

slunecnice: Vždyť to tady nedělá nikdo, jak tak čtu 😉

dagina
11. pro 2009

Ahojky, a kdo ještě vytírá a vysává denně 😕 ??? Když to tak čtu, tak jsme asi pěkný prasata 😝 . Slunečnice, já na to časově nemám, abych vytírala... denně...

dukie
11. pro 2009

dagina: Já prostě musím, páč malej má např. jen 4 zuby (čtvrtej narostl předevčírem)... a spoustu věcí nepokouše, tj. vyplivne to. No a páč se kousání i tak musí trénovat, tak mu dám do ruky třeba čtvrtku jablíčka a on to ohryzává... a co nerozmělní, to vyplivne na koberec... a samozřejmě s tím nesedí na zadku (to nedokáže ani 5 vteřin), takže mi s tím běhá po celým bytě... a drobky (jakýkoliv, nejen to jabko) jdou s ním... Proto vysávám každý den. Nenávidím, když se mi to lepí na ponožky, když proběhnu bez pantoflí... a nenávidím, když to pak třeba druhej den někde na zemi najde a oschlý a olezlý to strká zase do pusy... Kdyby nebylo tohodle, tak na to prdím... max. jednou týdně a hotovo. 😀

konja
11. pro 2009

Holky tak tohle je přesně téma u kterého chytne polovinu ženskejch depka, že jsou prasata 😀 U nás se uklízí když je to potřeba , žádný "harmonogram" nemám. Vytřu když je to nutný, vysaju taky. Abych vytírala každej den jen kvůli tomu, že někdo jinej to dělá, tak to teda ne 😝 Asi jsem taky prase, ale nechci strávit celý život s hadrem a koštětem v ruce 😝 😅

kulimka
autor
11. pro 2009

jo to se musí vysávat každý den... já mám plovoučku tak zase lítám se smetáčkem a lopatkou... zubů už máme 6 😀 ale taky trénujem.

janinunina
11. pro 2009

ahoj,tak ja vysavam denne ☹ a nekdy i 2x,mame kocky,mala sebere na zemi kazdy smitko a ma ho v puse..vitiram 2x tydne..okna tak 2x do roka..6.patro 😉 mame plastaky,tak je to hned..a prach,jendou tydne mi to tak vychazi...koupelnu prubezne,zachod casteji..co bych mela asi delat casteji,tak prevlikat,jak to tak ctu...delam to tak 1x za mesic..nekdy 3 tydny..jak to vyjde..malinke casteji..

kulimka
autor
11. pro 2009

konja hezky napsané, neřekla bych to lépe 😉

majatob
11. pro 2009

ja jsem sla posledni dobou do sebe a dopadlo to tak, ze harmonogram mam a naprosto mi vyhovuje si to jen odskrtavat co uz je a na co ten tyden/mesic nemusim myslet 😀
okna myju 4x rocne (i s rozsroubovanim atd.), kdyz je potreba tak jen prejedu skla (Tobik se rad diva z balkonovych dveri na autobusy a tak jsou furt jak od cunika), zaclony peru 2x (v lete a pred Vanocema)
vysavam poctive 1x tydne, jinak jen co je potreba (takze denne, ale jen kousky)
vytira manzel 1x tydne
wc, umyvadlo a vanu myju tak co 2 dny
prach utirame s Tobikem 1x tydne
postele prevlikam podle potreby, vychazi to tak po 2-3 tydnech
hracky uklizime kazdy vecer pred spanim a prubezne pres den co kde zustane lezet
zehlim 1x za 2 tydny (vetsinou jen rifle, zbytek je nemackavej)
sporak, linku a nadobi prubezne po kazdem vareni (a poradne vecer pred spanim)
lednicku a mikrovlnku 1xtydne zvenci a 1x do mesice zevnitr
postele stelu hned po probuzeni
a pak je spousta cinnosti, ktery delam podle potreby (filtr v pracce, trouba, klaviry, kytky,....)

rimmel
11. pro 2009

no ja z toho mindraky nemam skor mi je luto ludi ktori citia potrebu tolko upratovat a mrhat tym drahocenny cas 😝 😀

pipisek
11. pro 2009

Jak to tady tak čtu, mám ze sebe radost... jsem s úklidem někde na zlaté střední cestě! Žádný větší výkyvy směrem k praseti nebo k superženě nemám 😀
Okna 2-3x ročně, občas ještě přejedu vnější sklo ve dvou pokojích, co mají okna do silnice a jsou víc zaprášený. Luxuje manžel, z donucení 😀 a to 1x týdně kompletně všude (no jasně, že to umí líp, tak proč ho nenechat 😅 ) a já ob den zametu plovoučku a ručním vysavačem vysaju čurbes. Vytírám tak 1x týdně celý byt a někdy podle potřeby místnost, která to potřebuje (obvykle kuchyň) ještě sólo. Záchod myju tak 2x týdně, koupelnu 1x týdně celou a jinak umyvadlo dle potřeby i váckrát za týden. Prach určitě 2x týdně, bydlíme ve městě a strašně se tady práší a v obýváku máme černý nábytek (uvažujeme o jeho rozštípání několikrát měsíčně 😀 ). Záclony nemám, jen závěsy a ty peru tak 2-3x do roka. Povlečení měním každé 3 týdny. Kytky koupu 1x za 14 dní (mám většinou orchideje, takže je zalévám ponořením a rovnou jim otřu listy).
Členy domácnosti vychovávám pořád, ale nějak bez úspěchu, někdy jsem jak inkvizitor, ale asi na to jdu špatně 😕 Kolikrát jsem si říkala, že už ani nehnu prstem, aby všichni věděli, že se samo fakt nikdy nic neuklidí, že to dělám já....asi si představujou, že prádlo SAMO naskáče do pračky, SAMO se pověsí, SAMO se vyžehlí a narovná se také SAMO do skříní atd....jenže to psychicky nevydržím 😠 Já totiž uklízím hlavně pro svou duševní pohodu, ne že by mě to tak děsně bavilo, ale v binci žít neumím. Nesnáším špinavé podlahy, zasviněnou koupelnu a bordel všeobecně ...děkuji Ti maminko 😀

sirael4
11. pro 2009

Já teda taky nemám pocit, že bych byla nějaký "prase" když denně nešůruju. Doma pořádek máme, ale posedlá tím nejsem. Chci mít čisto, ale nemusím mít sterilní prostředí. A trocha té "imunity" dětem taky neuškodí 😉 (čímž nechci říct, že má být doma binec, ale všeho moc taky škodí)

luucia
11. pro 2009

Tak já uklízím každej den..takovej ten povrchní úklid..utřít linku, umýt záchod a umyvadlo, utřít konferenční stolek a jídelní stůl, vysát a vytřít 😉 okna mě neberou, ty myju klidně 1x za 2 roky 😝 😅 bydlíme v centru města a mohla bych je mýt každý týden 😝 1x týdně dělám větší úklid..umýt vanu, utřít prach,.... ale mě si nevšímejte, já vím, že jsem na uklízení úchyl, ale mě bordel děsně vadí a jsem pak nervozní 😅 😅 😅 uklízím v poledne, dkyž jde malá spát a pak zas večer, když zase usne 😅

sirael4
11. pro 2009

luucia: To jsi dobrá, i když je fakt, že možná až budu s dětmi doma, tak to bude taky potřeba. Teď jsem ráda když přijedu z práce, že stihnu ten základ(nádobí umýt a utřít, otřít linku, stůl)
Ale zase bych neoznačovala bordelem, když někdo jako ty neluxuje a nevytírá denně 😉