Jak na nespavé 5měsíční miminko?

berblin
12. lis 2015

Dcerka, 5 měsíců, mi nechce v noci vůbec spát. Spí od 20h do 24h, poté se probouzí, jede v režimu 2 hodinky aktivní, hodinka spánek. v tomto stylu jedeme až do 8 večer. Nikdy nebyla velký spáč, ale místo, aby se spánek prodlužoval, tak je to čím dál tím horší. Na noc jí dáváme kašičky a krmím UM. Vlastní výroba je bohužel nedostačující :( Už opravdu nevíme, co s ní. Budu ráda za jakýkoli tip. Moc děkuji

slunickova123
12. lis 2015

Ach, tak to ti nezavidim - napada me v noci proste vubec nerozsvecovat, nereagovat na ni, aby si zvykla, ze v noci se spinka...?

berblin
autor
12. lis 2015

@slunickova123 to jsme též zkoušeli, ale vůbec to nezabírá. Jakmile přeháže celou postýlku, tak začne řvát a vyžaduje pozornost. Když si ji dáme do postele, tak vydrží být hodná 5 minut a pak začne sebou šít

jacquenette
12. lis 2015
Uživatel jacquenette je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od jacquenette.

Moje malinka bude mít 20. 7M, ale tohle jsem vůbec neměla. Spinkala celý den. Ted jsem ji naučila spinkat ve vedlejším pokoji s otevřenýma dveřma a chůvičkou a dýchací podložkou. A spinká ještě o něco déle. Akorát jenom když se trochu zavrtí, tak jsem v pohotovosti a letím za ní, aby nezačala plakat

pulecp
12. lis 2015

Vyloučila jsi nějaké fyzické problémy, například svědění? A jak jsi na tom Ty s nervozitou, podrážděností... , předpokládám, že ji (i přes noční kašičku a UM jak píšeš) kojíš - pokud nejsi v pohodě, přenáší se to do mléka. A i kdybys nekojila, dítě to vnímá. (Je to náročné období, není moc matek, které by mohli říci, že prožívají jen pohodu)

no_title
12. lis 2015

A máte ji ve vaší ložnici nebo v jejím pokojíčku? Údajně podle průzkumů děti v ložnici rodičů hůř spí - no, i co jsem viděla u rodiny a kamarádek, tak se mi to potvrdilo, že lépe spaly děti s vlastním pokojíčkem, pokud tuto možnost máte, tak bych to zkusila 🙂.

slunickova123
12. lis 2015

@no_title to je jeden nazor, druhy nazor zase rika, ze moc dobre spi deti s rodicmi v posteli - v ramci tzv.kontaktniho rodicovstvi. Jestli je lepsi to nebo to, nevim, ale srdcem se rozhoduji pro druhou moznost - id te doby, co dcerku ( nyni 20 m) nechavam prijit do nasi postele a nesnazim se ji 5x za noc uspavat znovu v te jeji v jejim pokojicku, spi o moc lepe. Konecne jsem to pochopila. Kdybych to udelala driv, usetrila bych nam kazdonocno plac a trapeni..

berblin
autor
13. lis 2015

@pulecp Podle všeho ji nic netrápí, žádné svědění, ani kolika nic, prostě se jí jen nechce spát. Je pravda, že míra stresu z práce je všudypřítomná, ale asi to vnitřně nezvládám :( i když na ven se snažím působit "v pohodě".

berblin
autor
13. lis 2015

@no_title malá spí od narození ve své postýlce, ale s námi v ložnici, která je fakt veliká. Vlastní pokojíček ještě nemá hotový. Vyzkoušíme spaní v jiném pokoji a uvidíme.

suzanna123
13. lis 2015

@berblin já s dětmi spala - když se vzbudily, přicucly se a já spala dál a ony po chvíli taky 😉

pulecp
13. lis 2015

@berblin Já spíš než s funkcí "vlastního pokojíčku" souhlasím s řešením @suzanna123 🙂 A to i ze zkušeností - mám 4 dcery.
A nebylo by prima, kdybys najednou vnitřně líp zvládala a svezla s sebou i dcerku (myslím do toho klidu)?

hojda
13. lis 2015

Co zuby? U nás to způsobovaly zuby.

olii
14. lis 2015

Synovi je 9 mes a mela jsem to uplne stejne... Navic nedokazal usinat sam, vzdy jsem ho uspala na sobe a pak pokladala spiciho do postylky-nyni 4. den zkousim aplikovat rady dle knihy: Kazde dite muze dobre spat a pres den usne sam v postylce, vecer tez a spi do 24h-2h ranni, nakojim-sois si jen cucne, pak spi do 5-6h - nakojim, spi stale v postylce do 7h, pak vstavame nebo si ho vezmu k sobe do postele a spime do 8. Drive jsem vstavala skoro kazdou hodinu. Pres den toho moc nenaspi, hodku dopo, hodku po obede a nekdy jeste chvili v kocarku odpoledne. Ale jsem rada za to nocni spani...

berblin
autor
17. lis 2015

@pulecp hrozící exekuce zrovna moc klidu nepřidá ...

berblin
autor
17. lis 2015

@hojda zoubky začínají růst, ale to její nespaní je spíš dlouhodobého rázu.

berblin
autor
17. lis 2015

@suzanna123 též jsem zkoušela. Horší je, že ji musím nechat odříhnout, jinak mi poblintí celou postel. U nás je to fakt zapeklité.

santova1997
6. únor 2022

Dobry vecer prosim vas mam na vas prozbu mam 5 mesicniho syna a nechce mi vubec spinkat cez noc ukladam ho v noci spat kolem ty 20:00 a uz v 21:00 uz je vzhuru dam ho spatki do kocaru kolisam ho asi tak pul hodku usne no ale kdiz ho dam spatki do postilki tak hned nato 10 min a uz je zase vzhuru a jen place pak prestane a chce si hrat .... Uz neska je tomu tiden co ani v kocaru mi nespi vubec ani v postilce ani snama v posteli uz nevim kam bych ho mela dat aby mi spinkal a od narozeni jeste ani jednou mi nespinkal aspon 5.6 hod. viskousela sem ho nechat sameho v loznici v kocarku spinkat zhasla sem i tv vipla sem i svetlo sem mislela ze asi mu nedobre dela ze spi s rodicmi v jednom pokoji no ale ani to nezabralo tak ja uz fakt nevim co snim mam delat budu rada za kazdu radu dekuji moc 🙂