Jak odnaučit dceru, aby přestala chytat hmyz?

babusku
29. bře 2016

Dobrý den všem maminkam, chci se zeptat tady, jak mám odnaucit svoji 15 měsíční dcerku, aby přestala chytat veskerej hmyz venku. Mám strach, že ji něco kousne, nebo bodne. Bydlime na vesnici, takže teď jak se otepluje začíná tady toho byt všude požehnaně. Už sem ji párkrát nacapala, jak natahuje ruku za pavoukem, nebo broukem. Některej hmyz muze opravdu osklive kousnout a to nechci. Kdyby byla starší, tak ji to vysvetlim ,ale je to prcek a nechci ji placat pres ručičku když je prostě jenom zvědavá, tak jako každé dítě. Jak ste to řešili vy ?Dekuji za případné rady. Iva

eldrag
29. bře 2016

s hmyzem stejne jako s velkymi zviraty (kočka pes) proste nesmis ublizovat, muzes koukat hladit, ale NEsmis ublizovat, kousnutí a štipnutí se asi nevyhnes... proste ji jen vštěpovat že se má jen koukat.

mon_88017
29. bře 2016

Vysloveně jedovatých druhů v ČR moc nežije (co vím, tak jedině majka fialová,Meloe violaceus, ale ta je tak vzácná, že ji člověk nepotká) , nebezpeční můžou být pavouci z čeledi pokoutníkovitých, bolestivě kousne kobylka zelená.... Já bych to asi neřešila, pokud není dítě alergik, nějakej bodanec a kousanec k tomu vyrůstání tak nějak patří.

babusku
autor
29. bře 2016

Děkuji a ještě se zeptám, kdyby k tomu došlo, tak jak to mám ošetřit?Kdyby ji nejakej pavouk kousnul, nebo stipla vosa, pokud by teda nebyla alergik, což ještě nevíme ,to by sme určité leteli na pohotovost. Mám dát nejakej studenej obklad, nebo co? Díky.

mika251
29. bře 2016

@babusku štípnutie osy, včely by som na pohotovosti neriešila, pokiaľ by bezprostredne po uštipnutí nezčala natíkat. Je dobré to schladiť studenou vodou, pokiaľ včela, tak vyndat žihadlo a dobre na to pomáha cibuľový obklad. Myslím, že na pohotovosti by vám nijak zvlášť nepomohli.
Na štípance je celkovo dobrý Fenistil gel.

babusku
autor
29. bře 2016

Díky moc všem za dobré rady .

heduska82
29. bře 2016

@babusku radu jak vysvetlit nemam, ale uz mam zkusenost u starsiho ohledne pokousani nejspis octomilkami nebo co to bylo za musky... takze at uz dite kousne cokoli a otece mu to, pripadne meni barvu do ruda, modra, fialova, radim navstivit minimalne detskou dr., dostal okamzite atb a visnak.

eldrag
29. bře 2016

@babusku chladit pripadne cibuli nebo fenistil. Synovi po prvni vose otekla ruka po druhe vose uz zadna reakce.

mon_88017
29. bře 2016

@heduska82 to byly nejspíš muchničky (rod Simulium), to sou dobrý potvory.

babusku
autor
29. bře 2016

Děkuji moc, ste hodné ... 🙂 Ja doufam,ze nebudou letos tak premnozene vosy,jako to bylo loni..To byla hruza,byly opravdu vsude..

mon_88017
29. bře 2016

@babusku to mi povídej, u nás si udělaly hnízdo v hlavním jističi a já šla nahodit pojistky, páč vypadly. Celý hnízdo sem si vysypala za krk, ale žihadlo sem schytala jen jedno 😅

shine2015
29. bře 2016

@babusku ledovat a nevim jak stare dite mate ale prodavaji claritine v sirupu...my ho doma pro jistotu mame...

formelina
29. bře 2016

fenistyl kapky se dávájí ne na případnou reakci? a pak nějaký gel...

ewuleta
30. bře 2016

@babusku ahoj.malej taky sahá na každého broučka co vidí, když ho nákej štípne tak si ho zapamatuje a pak už na něj nešahá.jinak na vosí bodnutí nám pomáhá obklady namočený v octě;)