Jak šetřně zrušit noční kojení u 2 letého dítěte?

Zodpovězené
20. lis 2018

Dobrý den,

máte nějaké rady jak šetrně a rychle zrušit noční kojení u 2 letého dítěte? Budí se každou hodinu, i častěji. Usne bez kojení, ale v noci jej vyžaduje velmi urputně. Už jsem to zkoušela v jeho 18ti měsících. Vydržela jsem 2 týdny, ale vstávání bylo ještě častější, tak jsem to odložila na později. Nevypadá to, že by se někdy odstavil sám. Mám k tomu také zdravotní důvody.

Děkuji

Dobrý den,

obávám se, že takovou radu jak šetrně a rychle ukončit noční kojení nemám.

Buzení v tomto věku už není způsobené hladem, jde spíše o způsob, jak se uspat. Je to zcela normální, dítě stejně jako dospělý prochází během spánku různými spánkovými fázemi a cykly. Během noci se dostává do fáze, kdy se téměř vzbudí a pokud nemá k dispozici to, na co je zvyklé při usínání, vzbudí se úplně a opět chce usnout. Požaduje jen to, na co je naučené, na co je zvyklé a to je mámina náruč, hlazení, vůně, prs.

Předpokládám, že miminko je zvyklé u prsu usínat. Je to zcela normální, nevýhodou je, že poměrně dlouho trvá, než se naučí usínat samo, než změní svůj spánkový rituál. Doporučuji se podívat i na www.prosimspinkej.cz.


Přeji Vám krásný den.
Radka Jakubová