Jakou podlahu do dětského pokoje? Něco měkkého, teplého

veronikaka
20. led 2014

Maminky, chtěla jsem Vás poprosit o názor, zkušenost. Dceři zjistili alergii na roztoče a z tohoto důvodu budeme likvidovat koberec v dětském pokoji. Čím by jste ho nahradili? Chci něco měkkého, teplého.... Do cca. 5-ti let budeme měnit celej pokojíček, tak aby ta podlaha nebyla vytlačená od nábytku. Děkuju.

ludva
20. led 2014

Máme korek a nedám na něj dopustit. Jinak bych dala marmoleum 🙂

lenicka07
21. led 2014

Korek je měkký, teplý, nepřitahuje prach, dobře se udržuje - to jsou klady. Zápory jsou otlaky od nábytku, změna barvy vlivem slunečního záření (takže tam kde byl nábytek zůstává tmavší, i když rozdíl barev by se asi po přestěhování nábytku vyrovnal). Olejovaný korek docela klouže (ale na něm by v podstatě asi otlaky od nábytku vidět nebyly na rozdíl od lakovaného), lakovaný se může časem ochodit, i když v dětském pokoji by asi moc netrpěl.

atinkaa
21. led 2014

my mame plavajucu podlahu, pod nou podlahove kurenie a pre izbicku pre deti mi to pride velmi fajn....podlahu rychle da do poriadku kamarat roomba (vysavac)...vyhrievana je pre deculko vecne na zemi velmi fajn a prijemna....za seba doporucujem i koberec...alebo nejake podlozky...mame vacsiu izbu, tak mame viac roznych podloziek...dobre jak na vnemove ucenie sa...tak na rozne aktivity....teda koberec i ked mensi by som uplne nezatracovala 😉

nicole_1
21. led 2014

Máme taky korek, když se poškrabe,tak to ani nepoznáš, to je výhoda,a hlavně je teplý, je dobrý i vinyl, plovoučka mi přijde docela studená, a hlavně je na ní vidět každý smítko

ladaa20
21. led 2014

zaleži kde bydliš jestli v bytě kdě tě "vyhřiva" soused zespod tam by stačila i kvalitnějši plovoučka nebo v RD dobra je z praveho dřeva i ten korek a určo bych dala pdlahove topeni pokud jsi v RD,ale co si budem povidat levna zaležitost to neni že? jo a nevim jestli to viš,ale existuji i koberce pro alergiky vypadaji jak zatěžove tak třeba by se dal dat na kousek třeba do hraciho koutku kde ditě leži při hrani... sice se ptaš na podlahu v dětskem ,ale pokud ma alergii silnou tak poruš koberce všude nechej jen takove ty male co jsou třeba u sedačky pod nohama a daji se hodit i do pračky a taky co tok vyhodit polštař a koupit novy a co 3-5 let matračku..