Jsem furt unavená, ale fungovat musím. Nějaký nakopávač, co mi zlepší i náladu?

8. led 2022

Zdravím. Holky poslední dny pociťují, že bych furt spala nebo lezela.. covid příznaky nemám, jen jsem unavená. S nikým do styku nechodim. Musim fungovat kvůli synovi (15m) když vim, ze třeba je pondělí a musíme k MUDr, tak to fungují, ale jak vim, ze nikam nemusíme, tak chci jen ležet.. říkám si, ze to mám asi od doby, co chodím spát pozdě.. od te doby usinam pak kolem 1-2 cca ráno a vstavame v 7-8 což je dost hodin na spánek, ale asi mi to nestačí. Jsem pak lina, nic se mi nechce, mám blbou naladu, no nevím co to je😔🙏🏻 Prejde to? Dela to třeba jen počasí? Nemáte nějaký nakopavac co mi zlepsi i naladu?
Dekuji

orisek56
8. led 2022

Bojují s tím dva měsíce, ale pomalu se to lepší. Já teda mám x jiných obtíží. A nakopavac? Určitě hořčík a klidně i větší dávky.. a B komplex .já si beru na noc před spaním, to se mi osvědčilo.

autor
8. led 2022

@orisek56 a mohu to když kojím? 😧 to je hrozné ta únava 😭 úplně ve mně zmizel pocit radosti, malej je protiva, já pak hudruju, nechci si vůbec hrát ani nic .. jen bych spala

novamamina
8. led 2022

A já bych zase řekla že je to tím že právě "nic nemusíš"... Mám to občas taky. Prostě jsem tak rozvalena, že jsem z toho víc unavená než když musím do práce, nebo proste něco dělat.

areh
8. led 2022

Chce to chodit každý den ven. Když je takhle zima, tak klidně 3x krátce, jinak v létě celé odpoledne. Vymyslet s prckem zábavu/kroužky. Já to mám, když právě nemám nic moc na práci. Jen vstát, udělat jídlo, uklidit, pohrát si... Do toho je "spací" počasí. Fakt musíš vypadnout, najít si činnost

autor
8. led 2022

@novamamina
@areh
Dekuju holky, asi fakt jo🙏🏻 Je fakt, ze když jdeme ven, tak je mi dobře, ale teď je po ockovani a teplotuje, takže jsme doma no.. tak bych jen chrapala, a to jsem zehlila, vyprala, uklizela a zase chci spát 🤣😩😩

novamamina
8. led 2022

To dělá i to počasí...

orisek56
8. led 2022

Hořčík samozřejmě při kojení můžeš, u b komplexu nevím, tam bych to dodávala radši v potravinách. Ale hořčík problém není. Jinak souhlasím s ostatními, pokud tebe trápí jen ta únava, tak se musíš rozhýbat. U mě to bylo něco jiného, já mám únavu jako důsledek stresového období kvůli zdraví.

bara88
8. led 2022

@novamamina přesně tak,čím víc člověk prd dělá, tím víc je unavený🙂

jjasmina
8. led 2022

Chodit ven a prostě něco dělat. Já zase nespala pomalu 1,5r

autor
8. led 2022

Děkuji holky, já to mám jenom teď týden, jinak já chodím a malým i 3x ven, doma dělám, k mamce chodím pracovat, pomáhat ji, ale teď ten týden, nechápu co to je.. taky jsem už 2 týden po dávce ockovani, tak si říkám, ze třeba ještě to.. malej furt knoura.. tak jsem hotova

novamamina
8. led 2022

Knoura protože z tebe cítí nepohodu. Může to být i po očku, ale zase se na to nedá svádět vše. Dej si něco dobryho a začni se hýbat. Určitě to bude zase v pořádku.

hankaros
8. led 2022

Měla sem. Mě pomohl hořčík a železo. Když mi bylo nejhůř, brala jsem si 3x denně tabletu hořčíku, to pomohlo, jak se to ustalilo, tak jednu před spaním. Bylo mi lépe. Opravdu to nemusí být jen počasím, ročním obdobím apod... kor jestli kojis, může být tělo vycucany.

lenerka1
8. led 2022

Hořčík je fakt skvělý, dobře nakopávací je forma malát (nebrat odpoledne, jinak má člověk po kvalitním nočním spánku). Mě pomohl s každodenní dopolední lenorou 🙂 .

te_reza
8. led 2022

Mě se taky nic nechce, ráno tma, odpo tma. Zima. Odpočítávám do jara. Každopádně aspoň jednou na chvíli ven, zrušit odpolední kávu bo ji posunout na dřív, jestli piješ.

autor
8. led 2022

Děkuji holky.. ❤️

odula
8. led 2022

Hele, jednak je zima, to dělá svy. Ale twe - pet hodin spánku při plnym provozu a péči o dítě? Ja bych umříla... tuhle jsem nárazově Pracovala do dvou do rana , vstavala v deset tedy - ale stejně jsem byla marná. zkus si to trochu posunout pred půlnoc a dostat se na sedm hodin spánku. A uvidíš

novamamina
8. led 2022

@odula to je pravda. Já potřebuji minimálně 8 hodin

odula
8. led 2022

Jinak po druhy dávce očkování jsem byla taky tak dva týdny unavená. Hodně

zuzekk
8. led 2022

Taková první pomoc - do lavoru horkou vodu, co sneses, do ní sůl (obyč), a nohy do ní. Třeba 15min., klid.
(Sůl pomáhá ledvinam a ty jsou zásobníkem energie.)

nazka
8. led 2022

6 hodin na spanek je strašně málo. Mně zase pomohl vitamín c na únavu a opravdu velké zlepšení. Říkal i muž, co vstává na směny.

emamaira
8. led 2022

Zkus chodit spát dřív, já mám vyzkoušeno, že když jdu spát po půlnoci, tak ikdyz spím 8 hodin, jsem pak úplně marná. Stačí, když jdu spát ve 23 a je to mnohem lepší.

autor
8. led 2022

Holky děkuji, pokusím se dnes jít spát dříve a uvidíme..

cuuza
8. led 2022

Chce to opravdu doplňovat stravu o železo, vápník, hořčík, déčko a dost spát.

rozitta
8. led 2022

Chodíš spát v 1 nebo ve 2 ráno a jsi unavená? 🙈 Do půlnoci si tělo nejvíc odpočine, do půlnoci se buduje imunita, má to i příznivý vliv na pokožku-vrásky. Přečti si něco o spánkové hygieně. Není jedno v kolik chodíš spát i když třeba těch hodin naspíš stejně. Minimálně hodinu před spánkem by ses měla vyvarovat "modrého světla" které vydává mobil, PC a TV. Když jsi "nabitá" modrým světlem brání ti to v usnutí. Já chodím spát v 22h - plus mínus půl hodiny.

westie
8. led 2022

Ja mam presne toto, kdyz nic nemusim. Mne pomaha chodit mezi lidi, nebo si sama vymyslet program - prochazka s nejakym cilem - jit do prirody na konkretni misto, na postu, nakup cokoliv. Mam pak pocit, ze muj den ma nejaky rad a ja nejsem lina.

me_druhe_ja
8. led 2022

@rozitta Jo....já třeba vím, že bych měla chodit spát dřív....Ale....přes den nemám pro sebe ani minutu, dvě malý děti, přes den spí na střídačku (mladsi 2x, starší jednou). Za celý den nemám možnost si sednout a podívat se 20min na seriál třeba. Nebo se v klidu najíst...Nebo prostě jen sedět...v klidu...bez děti....A já ten čas pro sebe potřebuju. I když jen čumím do mobilu a popijim dvě deci bílýho. Bez toho bych se sesypala. Už tak je to náročný, když jsem věčně sama s dětma, žádný kamarádky, hernicky jako v ČR....A když dětí večer uložím, uklidím koupelnu a hračky v obýváku, umyju lahvičky, umyju sebe a navecerim se je v lepším případě devět, v horším deset. Průměrně tak půl desátá. A pak mám konečně poprvé za den v klidu si sednout a kouknout na něco. Takže chodím spát kolem půlnoci, spíš i později. A ráno si nadávám...ale prostě toho času pro sebe se neumím vzdát. Potřebuju ho ... řešení to žádný nemá. :( Dokud nebudou děti starší.

rozitta
9. led 2022

@me_druhe_ja ahojky, máš to perné 🙈 a taky je to dost na psychiku, když jsi s dětma jen sama. Napadlo mě, že by sis mohla ušetřit čas pro sebe, kdybys nějaké věci co děláš až po uložení dětí, dělala v průběhu večera. Večeřet s nimi, hračky v obýváku jen nahrnout do krabice než jdete do koupelny a tak..