Kdo jezdí za kým na návštěvu?

12. pro 2022

Ahoj, prosím zajímá mě, kdo bydlíte blízko tchánovců, jezdíte za něma na návštěvu Vy, anebo tchánovci jezdí za Váma? Myslím, když jsou dobré vztahy, jak to máte nastavené? U nás když nepřijdeme my s dítětem, nevídíme se vlastně vůbec...jsme na MHD, jízda asi 30 min cca, takže žádný problém s dojezdem, oba v důchodu, tchán má dopoledne brigádu, nic náročného

honatko092
12. pro 2022

Tak my bydlíme kilometr od sebe a někdy chodí manželova maminka za námi a někdy my k ní...prostě podle domluvy, plánů, jak to vyjde 🙂 Ale my se vidíme téměř denně, moc nám pomáhá, máme nadstandardní vztahy...

skarma007
12. pro 2022

jezdíme my nebo naši, tchýně. Střídáme to 🙂 Máme to od sebe 3 km 🙂

konidana
12. pro 2022

Za tchánovcema jsem jezdili vždy my. Oni k nám vůbec. Tchyně u nás byla asi jednou za 15 let. K mojí mámě jezdíme taky víc my k ní, ale ta k nám párkrát do roka dojede i sama. Tchánovci bydleli blíž o půlku (nevím zda je cca 18km blízko nebo ne 😉 )

jajulin
12. pro 2022

Máme nadstandardní vztahy a víceméně chodíme jen my ke tchánovcům (10 minut pěšky), vidíme se skoro denně. Tchánovci k nám dřív nechodili vůbec, max. tchán vyzvedl děti na procházku, ale od dob covidu máme zavedené společné vaření (tzn. v sobotu vařím já pro nás i pro ně, v neděli tchyně pro nás i pro ně), takže na tyto obědy k nám chodí. Ale my jsme nikdy nevyžadovali, aby nás navštěvovali, když víme, že se nejlíp cítí doma. Moji rodiče bydlí 100 km od nás a také jezdíme pouze my k nim, vztahy naprosto v pohodě.

pampeliska1313
12. pro 2022

Jezdím za matkou pravidelně jednou za měsíc na dva a víc dní. Vlakem přes hodinu. Udelala jsem takovej soukromej pokus a za tři měsíce se sem dostali jednou. Tchýni navštěvuju kazdej tejden prakticky, někdy jednou, někdy třikrát.:D ta by sem přijela tak dvakrát do měsíce. Ne ze by nás nechtěla vidět, ale má psa kterej moc neposlouchá a cestovat s nim nechce, navíc naše čiči ho nemůže vystat.) a musí se pravidelně vencit. A aby sem jela v šedesáti hodinu, další dvě tu byla a oak jela domu mi je blby. Takhle v zimě by snad nejela vůbec, protože v pět už je tma, ve čtyři konci v práci, v pět je tma a po tmě se boji jet metrem…)…

katjja123
12. pro 2022

Tchánovci od nás bydlí přesně 500 m, oni k nám jdou jen, když ma někdo z nás narozeniny, pokud k nim nejdeme my, tak se tchyne ani neozve. Ma rada svůj klid, do práce chodí jen 4 dny v týdnu na 6 hodin, jinak je doma. Já s detmi k nim už odmítám chodit. Když k nim jdeme, tak detem jen zapne TV vubec si jich nevšímá. Ze začátku jsem to řešila ( s manželem), ale ted už na to kašlu, když nechce, nutit ji nemůžeme. Moji rodiče bydlí asi 50 km a oba pracují, děti si berou na jeden víkend v měsíci, ale nejradši by si je brali každý víkend a dost se jim věnují, jezdí na výlety atd.

kiluau
12. pro 2022

Bydlíme 9km od sebe a pokud nejedeme my k nim, nevidíme se skoro vůbec. A to mají min. 2x týdně cestu kolem. Občas se zastaví, tak jednou za 2-3 měsíce, ale max na 30 minut. Ale sami by nejradší, abysme tam byli obden celý odpoledne 🙈🤷🏻‍♀️ A ještě si stežují, že se ani nestavíme. Moji rodiče bydlí 250 km daleko a jsou u nás častěji než tchánovci.

jjasmina
12. pro 2022

Bydlíme kousek a jezdíme jen my k nim, na druhou stranu já to mám bez starostí a nevadi to. Pokzd jedem mhd tak cca 20-30 min, auto tak 10 min

nita1984
12. pro 2022

Máme to 200 km. Když nebyli děti,jezdili jsme z 90% my tam. Teď je to tak 50/50 podle toho, kde je to zrovna pohodlnější. Letos jsme u našich byli asi jen 2x, naši u nás tak 5x, jezdíme vždy na 2-3 dny. Teď jedeme na Vánoce tam

dashyyy
12. pro 2022

Mám tchánovce 10km a jezdíme my k nim každý víkend, manžel tam má dílnu, ten je tam teda denně a oni k nám tak 2x ročně na oslavy.. mají ale hospodářství a makaj 365dní v roce, tak to úplně chápu a já tam teda jezdím ráda, máme teda krásný vztahy a scházíme se tam hodně se švagrovcema, všechna vnoučata.. naši jsou kapitola sama pro sebe 😀

renatka16
12. pro 2022

Bydlíme všichni v jedné vesnici. Tchýně se na hodinku za námi zastaví 1x měsíčně, ona si děti bere na noc k nim taky 1x za měsíc. Manžel hodně pracuje, a samotné bez něj by mi bylo blbe tam zajít, když mi nikdy neřekli, ať se zastavime.
K mým rodičům jsem dřív chodila s dětmi na čaj 1x týdně. Loni táta vyhazoval nějakou hračku, ptala jsem se proč to děla, že si tam s tím muže hrát ještě neteř. Tak mi odpověďel ze Mamka tam žádné děti nechce… během toho roku jsem tam byla 4x. Takže jim to tak asi vyhovuje… 😔 oni děti prijdou pozdravit co dva týdny, ale jsou tady tak 15 min a hned spěchají pryč.

jako_mala_holka
12. pro 2022

Tchyně a tchán bydlí do 10km, tchyně jezdí k nám, tchán nic, tam pokud nepřijedeme my, tak smůla 😄 naši bydlí skoro 100km daleko a s těmi se střídáme, jeden měsíc přijedou oni a další zase my

emillyhk
12. pro 2022

Jezdí všichni k nám. Dokud syn nechodil, většinou ho manžel o víkendu vzal na pár hodin ke svým rodičům, teď už všude vleze (skříně, šuplíky) a nevydrží u nich, tak jezdí oni k nám. Jezdí autem, mají to k nám tak půl hodiny.

krisstina93
12. pro 2022

My bydlíme hodně daleko (600km), jezdime tak ze 2/3 my tam. Moje mamka bydlí blíž a ta jezdí k nám, já k ní jezdím tak 2x do roka, je to pro mě komplikovanější se táhnout se třema dětma busem, než aby ona dojela sem :D

andelka
12. pro 2022

Moje mamka chodí k nám i my k ní, bydlíme od sebe 15 minut. Ke tchánům jezdíme,autem 40 km. K nám přijedou tak 2x za rok na chvilku. K nim jezdíme minimálně co 14 dní.

drep
12. pro 2022

My k nim, oni k nám. Bydlíme všichni v jednom městě (my, moji rodiče, mužovi rodiče), vídáme se hodně často, prakticky denně. Asi lehce víc my k nim, ale záleží na situaci.

levandule_k
12. pro 2022

Za mými rodiči jezdíme cca 3 krát do měsíce, vždy jeden den (půlden) z víkendu, autem asi 20 minut, cca 2-3 do roka přijede mamka a dáme dámskou jízdu - kafe a nákupy. U mých rodičů se potkáme ještě z 95% se sourozencem. Ke tchánovcům jezdíme (chodíme) my, buď k nim domů nebo na chatu, bydlíme v jednom městě. Tchýni a tchána mám ráda jsou fajn. Vyhovuje mi to, že se scházíme u nich. Nemám děti, možná s dětmi to bude jiné, že budu ráda, když přijde tchýně na chvíli pohlídat :D Na potencionální vnouče se těší.

dejvitka
12. pro 2022

My se stridame, mozna o malinko vic je tchyne u nas, ze jde treba opusinkovat deti na par minut, kdyz ma cestu kolem 🙂

betelgeuzz
12. pro 2022

Moje mamka bydlí od nás asi 15 minut, vždy chodím já k ní. Špatně chodila, k nám je to do 3. patra pěšky, tak to bylo jednodušší. Ona příjde jenom na nějakou oslavu.
Tchánovci bydlí asi 17 km, z 90% taky jezdíme my k nim. Mají zahradu, holky si tam užijí, my pomůžeme se zahradou. Tchýně navaří, tak to mám bez práce. Oni taky chodí na oslavy, nebo občas, když něco potřebují na PC, zavolají, jestli se můžou zastavit. Tchýně má podle mě pocit, aby neobtěžovala a sama ví, že její dcera nemá návštěvy tchýně moc ráda, takže radši zve všechny k sobě.
Jediný, kdo chodí k nám pravidelně, je můj taťka, žije sám, domácnost má takovou chlapskou a doma kouří, takže s malým dítětem to nebylo OK. On sám vždy zavolá, kdy může přijít.
Se všemi máme dobré vztahy, vůbec bych vztah neměřila podle toho, kdo chodí ke komu na návštěvu. Důležité je to nastavit tak, aby to vyhovovalo oběma stranám a třeba si to i vyříkat. Ona jedna strana může mít pocit, že nechce obtěžovat a druhá, že nejeví zájem.

zmrzlinka
12. pro 2022

Ke tchýni nejezdime ,protože si to nepřeje její přítel a ke tchánovi taky ne , protože si to nepřeje jeho přítelkyně 😂😂😂Tchanovci k na jezdí když má narozeniny manžel,syn a dcera a na Vánoce.Bohate to stačí 😁

daasqua
12. pro 2022

Moje máma k nám jezdí tak 2-3x týdně, 40 minut MHD. My k tchanovcum hodně nárazově podle času, zhruba tak 10x ročně, plus na několik dnů Vánoce a Velikonoce, ti jsou za Prahou. Oni k nám jen, když něco v Praze vyřizují. Jezdíme k nim, protože nám uvaří, já nemusím doma uklízet a mají dům a zahradu 😀

pe_tu_ss_ka
12. pro 2022

Máme oba rodiče 100 km daleko. A střídáme se. V létě jezdíme k partnerým rodičům my na chatu a přes zimu jezdí častěji oni k nám. Moji rodiče to mají náročnější, ale snažíme se střídat.

werik153
12. pro 2022

Chodíme různě, jednou oni k nám a pak zase k nim.