Kniha o mateřství, kterou doporučíte?

christin24
6. srp 2017

Ahoj holky.

Chtěla bych si koupit nějakou knížku o těhotenství a mateřství, protože na internetu je jich spousta , tak jdu za radou sem za vámi 🙂
Krerou knihu by jste mi prosím doporučily ? 🙂
Děkuji a přejí krásnou neděli.

gnozka
6. srp 2017

Knížku o tehotenstvi jsem ani neotevrela🙂 díky internetu jsem si vždycky akorat přečetla co se v daný tyden děje . A o mateřství mam akorat knihy od Evy Kiedronove. Ty mohu jen doporučit ! První je nezna naruc rodicu kde je spousty užitečných rad jak s miminkem spravne manipulovat a pod . A druha rozvijej se děťátko kde je krasne popsány každy mesic co se tyče motoriky a vývoje dítěte . Žadne knížky o výchově nemam. Myslim si ze patent neni 🙂 a kazde dite je jiné . kdyz me neco zajímá poradím se s mamkou nebo se zkušenějšími kamarádkami a nebo vyhledat nejaky zajimavy článek . Hlavne se ridte svými pocity a srdcem protoze to je stejne to nejlépsi !!!

caboonek
6. srp 2017

Mám na bazárku od Dr. Pařízka je úžasná. Čerpala jsem z ní na mou přednášku...koukni na ní

caboonek
6. srp 2017
christin24
autor
6. srp 2017

@gnozka Něžná náruč tuhle knížku už mám objednanou četla jsem na ni dobré recenze 🙂 děkuji ....

christin24
autor
6. srp 2017

@caboonek prý je to odbornější čtení .. jak se vám četla ? 🙂

caboonek
6. srp 2017

@christin24 já jsem z oboru, takze pro me prehledna, srozumitelna, hodne fotek a je to od poceti po 2 roky ditete.

verdos
6. srp 2017

O těhotenství - Zdravé těhotenství a přirozený porod od Ingeborg Stadelmann
O mateřství - knihy od Kiedroňové jsou docela fajn, ale musí se číst kriticky (jsou tam občas bláboly a občas prý i faktické chyby).
O výchově - např. Aha rodičovství je fakt dobrá knížka

gnozka
6. srp 2017

@christin24 nam
Hodne pomohla . Od te doby co jsme s dcerou zacali manipulovat "spravne " a dávali spát do perinky mame doma usmevavou princeznu která zacala krasne spinkat . Samozřejme je to dite od dítěte ale za me je to dobra kniha . S malou jsem musela cvicit i vojtu a pani neurolozka mi rekla ze tato kniha z těch co jsou na trhu ohledne vývoje je asi nej .

gnozka
6. srp 2017

@verdos prosim jake bláboly a faktické chyby mate přesně na mysli ? Ciste me to zajímá . Nam kniha docela pomohla ale rada se dozvím objektivní názor .

verdos
7. srp 2017

@gnozka O faktických chybách jsem se dozvěděla od jedné fyzioterapeutky, takže to já z hlavy nedám, ani jsem to sama nepoznala - chce se to zeptat někoho fundovaného (nějaké opravdu dobré fyzioterapeutky). Vzhledem k tomu, že jsem to četla před více než 5 lety, tak ani z hlavy nevím vše, co mně osobně přišlo divné či špatné (to však není objektivní názor, jen můj pohled). Vzpomínám si na větu ve smyslu "V tomto období mají děti nejoblíbenější písničku Když jsem husy pásala." Ta mě fakt pobavila. Říkala jsem si, jak asi prováděla ten výzkum, na jehož základě toto tvrdí. Můj syn v té době samozřejmě lidovky zcela ignoroval. Taky byla dost proti nošení šátku (nevím, zda třeba novější vydání knihy na tom nejsou lépe). Ano, klimbající hlavička je fakt hodně špatně, ale kdo nosí správně, tak toto nedopustí. Nošení v šátku je velmi přínosné pro vztah matka-dítě a nošení je zdravé. Podobných věcí tam bylo více (musela bych si to znovu přečíst a poukázat jednotlivě, ale nevím, zda to má smysl, obvykle fakt stačí o věcech přemýšlet). Na druhou stranu, loni jsem se dívala na její blog a velmi mě mile překvapila, že zastává moderní názory typu uznávání emocí atd. To je něco, co zcela ignoruje spousta rodičů i většina lékařů, atd. Prostě podle nich je děcko hloupé, nemá nárok být smutné nebo se bát a my dospělí víme všechno nejlíp (ne, to tě nepálí..., to je blbost, aby ses bál, vždyť už jsi velký..., když se budeš vztekat, nebudu tě mít rád/nebudu s tebou mluvit... atd.). Kiedroňová jede v moderním trendu a prosazuje respekt a uznávání pocitů - a ať už je to kvůli tomu, že chce být in a populární a nebo skutečně udělala takový pokrok, je v každém případě dobře, že to propaguje a šíří. Takže za mě má Kiedroňová opravdové plus, že se snaží šířit moderní poznatky mezi rodiče... Nevím, jestli novější vydání knih nejsou třeba nějak přepracovaná, pokud by to tak bylo, tím lépe. Každopádně teda já mám fakt vydání z roku 2010 nebo 2011 nebo tak nějak.

mmiisshheell
7. srp 2017

Doporučila bych Velkou knihu o mateřství 😉 mám a možná bych ji i prodala...Já jsem tam našla vše, co jsem potřebovala 😉

gnozka
7. srp 2017

@verdos dekuji za odpověd 🙂 s tim šátkem to vim . Ja ho tedy nikdy nepouzila , dcera neni kontaktní dite ( bohužel ) ale nase fyzio mi prave také rikala ze to neni úplne to prave ořechové . S písničkou o ani nevím 🙂) to jsem asi nejak nevnimala. Nam kniha hodne pomohla co se manipulace tyče . Kdyz se mala narodila nosili jsme malou v podstate jak tataři😂 Ale jak jsme se zacali řídit dle knihy a správného nošení nase dcera se strasne zklidnila to musím říct . Jinak to ze dite nema nárok na emoce také neuznávám . Rady typu nech ji vyrvat . To ani moje mama nikdy nedelala . A jsem dite 80 tych let kdy to frcelo . Kniha nam také občas pomohla co se týká vychytavek jak dite motivovat jak lézt a pod . Dcera je uz dneska pekny ďábel 🙂 a díky bohu uz se taky prijde pomazlit 🙂

verdos
7. srp 2017

@gnozka Nám u nejstaršího nefungovalo, aby byl pěkně sbalený do klubíčka v náruči, pořád se děsně propínal, byl dráždivý - takže jsem byla dost na nervy, že to nefunguje, jak má. A taky jsem neustále "buzerovala" příbuzenstvo, jak má se synem zacházet a např. nenosit ho na ruce vertikálně, atd. A jim to samozřejmě děsně lezlo na nervy :D. Ale je fakt, že v té manipulaci s malým jsem pak už byla profík a ty knížky od Kiedroňové hodně pomohly.

gnozka
7. srp 2017

@verdos no příbuzný to je epizoda sama o sobe . Taky nam to chvili trvalo nez jsme jim vysvětlili co je pro malou lepsi . Nesnáším větu , kdyz jste byli maly vy??? Ani jenže šly dneska každy druhy skončí na rehabilitaci se zadama 🙂 nase mala si hovela vyloženě svázána a zaborena v peřínce 🙂 cekame druhe tak jsem zvědavá 🙂 protoze je mi jasne ze Kazde dite vyžaduje neco jiného .

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru