Kolega a uhýbání pohledem. Co si o tom myslíte?

5. únor 2023

Ahoj, asi bych prosila názory a rady zkušenějších. Mám čtvrt roku nové zaměstnání, které mě naplňuje a zároveň jsem občas v kontaktu s jedním kolegou. Nevím co se stalo nebo nestalo, ani se moc neznáme. Prakticky pokud jsme spolu mluvili, tak jen pracovně. Sem tam se v rámci firmy potkali, otevřel mi dveře, ráno se pozdravili , dobré ráno , a odpoledne , nashledanou ,.
Žádné bavení se jako s jinými kolegy - ti jsou jeho přímo v kanceláři, a já se s nimi prostě vybavuji.
Zezacatku se choval naprosto normálně ( přišel za mnou skrz práci, sem tam pokud jsme se někde potkali něco vtipného prohodil, pozdravil ač jsme se třeba ten den viděli ..... ) a teď poslední měsíc, možná dva je to o tom, že se vyhýbá očnímu kontaktu se mnou, cítím nervozitu, když jsem v jeho blízkosti ( ale ta může být má v závislosti na jeho chování ).
Pozdravime se, když něco potřebuji ( samozřejmě pracovního ), tak mi vyhoví. Podrží mi dveře. Ale najednou prostě vidím, že při rozhovoru se mi nedívá do očí. Letmo se na mě podíva ( pokud vůbec ) a pak se dívá jinam. Pokud třeba jsem na obědě ( chodím s mými přímými kolegy nebo s jeho ), tak se dívá všude možně, jen ne směrem k nám. Pak naopak jsou zážitky, kdy jdu třeba kolem jeho kanceláře, pozdravim, on též a pak jen kouká ........ Ve čtvrtek jsem za ním musela s nějakými papíry, zda mi je podepíše ?? To ticho, než odpověděl bylo věčné. Cítím strašnou nervozitu mezi námi ( nebo ode mě ? ). Pokud někam jdeme ( s více lidmi ), drží se buď za mnou, nebo přede mnou. Když se někde potkáme v rámci firmy, tak se tak nějak divné s povzdechem zazichota - to snad někde, ani napodobit. Když jsem to zažila poprvé, tak jsem si tukala na čelo; šla jsem do dveří přes, které nebylo vidět, otevřel je on, zachichotal se, já poděkovala, podržel mi je a já šla. Když jdu na oběd, tak se v jídelně dívá všude možně, jen ne směrem, kde sedím/e.
Ale žádná iniciativa si popovídat jak dva lidi ( ani já to nezkoušela, přitom s jinými si povídám ).

Nevím jak si to vyložit, připadám si jak Mimoň, protože jinak se dokáží s lidmi bavit, jak s mými, tak jeho kolegy. Není mezi námi žádná nervozita, odstup nebo prostě napětí ...... Přitom jsem mu nic neudělala, nic o něm neřekla. A zezacatku se choval naprosto normálně ........ I oční kontakt byl.

Fakt to nechápu a nechápu co se děje, připadám si jak onuce.

petaov
5. únor 2023

Tak si s ním o tom promluv.

sonaxoxo
5. únor 2023

A líbí se ti? Možná se mu líbíš ale nechce si to připustit, protože má jinou.Nebo prostě tě už nemusí, jako člověka..asi bych to nechala bejt a nereagovala na něj, když se chová takhle..

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
petaov
5. únor 2023

Neznáte se a oba jste zadání, tak ti to může být jedno. Neřešila bych to.

honatko092
5. únor 2023

Nejdřív píšeš, že jste v kontaktu občas, pak, že se vidíte často...neznáte se, bavili jste se pracovně... já bych to neřešila. Prostě bych v práci pracovala a bavila se s lidmi, kteří se se mnou chtějí bavit normálně 🤷🏻‍♀️

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
sonaxoxo
5. únor 2023

Přijde mi, že tě zajímá..😁 ne kecám, ale podle toho, co píšeš, bych to fakt asi neřešila. Semnou se taky všicí nebaví, jen na mě třeba koukají, ale neřeším to. Kdyžtak můžeš si ho vzít stranou a zeptat se, jestli má s tebou problém nebo co mu vadí..🤷

eviicka
5. únor 2023

Těžko říct, co bylo spouštěč (jeho city, nějaká pomluva, tvoje neúmyslné gesto...).
Každopádně podle popisu mi přijde, že až moc sleduješ ty. Třeba cítí tlak a to víc raději uhýbá. Neumím si představit, že bych někam o někom a jeho pohybech takový přehled.

lida9
5. únor 2023

kdybych mela takhle sledovat vsechny zname a pracovni kolegy, tak nedelam nic jineho😀 moc to resis a atmosferu si delas sama... pracuj a neres ho...

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
amazienka
12. únor 2023

Nechápu, co řešíš a hlavně že máš čas to řešit. Nás je v práci 8 a takhle dopodrobna bych nedokázala popsat nikoho ze svých kolegů, kam kdo kouká či nekouká, jak dýchá, či se zasměje. Řeš spíš sebe, že máš potřebu se v kolegovi takhle hnípat.

crejzy
12. únor 2023

Takhle z popisu se ti líbí, možná nevíš proč, čím to je, ale něco na něm tě zaujalo, jinak by jsi neměla takový přehled. Jak to má on těžko soudit, každopádně pokud si drží odstup tak bych na to přistoupila a držela si ho taky.

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
crejzy
12. únor 2023

Pokud ti to nevyhovuje tak zkusit “prolomit ledy” ? Zkusit s ním mluvit o něčem neutrálním. Buď se chytne a bude líp a nebo to bude ještě divnější….

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
crejzy
12. únor 2023

Pak to chce čas, jednou bude příležitost říct něco navíc a uvidíš