Kolik stojí porod?

herina
20. říj 2016

Ahoj maminky 🙂 ráda bych se zeptala, jak finančně vyjde porod? Nemám vůbec představu 🙂 Děkuji za příspěvky.

frantiska85
20. říj 2016

Není to fuk? Zacáluje pojišťovna 🙂

kamila297
20. říj 2016

Švagrová před 7 lety zaplatila 10 tis. a pak když rodila, tak se pan dr. ani neobtěžoval přerušit dovolenou (v ČR). Peníze jí samozřejmě nevrátil.

lenoulinkaa
20. říj 2016

Hrazeno z pojištění.

meindzi
20. říj 2016

Nevim, co myslite tim, kolik vyjde. kolik vyjde Vas, nebo kolik hradi pojistovna? Ja osobne jsem rodila na Slovensku, ale mela jsem ceske pojisteni, takze jsem tam pak resila uhradu a tak, a zjistovala jsem si, kolik to tak stoji - nechala jsem si na SK udelat vypis vykazane pece a co si tak pamatuji /je to uz skoro 3roky/, tak tam byla nejaka obrovska castka, jakoby za pobyt v nemocnici. Byla jsem tam od utery 6.00 hod do pátku asi do 11.00. Ta castka byla na nejakych 850EUR. a to tam byli jeste jine castky za nejaka vysetreni, ale to si uz nepamatuji.

danahladnickova
20. říj 2016

Neplatíš nic..max. za tatínka u porodu ale to už taky neni všude.

herina
autor
20. říj 2016

Aha, děkuji za příspěvky. Nevěděla jsem, že celé hradí pojišťovna. Občas někdo píše, že nechal v porodnici spoustu peněz a nic z toho, tak jsem právě nevěděla, za co teda ty peníze nechali. Díky 🙂

cukricek123
20. říj 2016

@herina nadstandard, Přítomnost nezdravotnické osoby na operačním sále při císařském řezu, Balíček hygienického oblečení na porodním sále, Vyžádaný pobyt jedné matky na dvoulůžkovém pokoji, Využití druhé postele pro pobyt otce atd.. .. ale to jsou služby nad rámec..

verunka_korunka
20. říj 2016

@herina pokud tě zajímá kolik za tebe platí pojišťovna, tak zpětně si můžeš vyžádat výpis od pojišťovny za veškerou péči. Nechala jsem si to vypsat, za sebe i dceru ať vím, kolik za nás platili... veřejně částku psát nechci.

trilien
20. říj 2016

@herina ja by som to chápala napr. ako platbu za nadštandardnú izbu, niekde je možnosť vybrať si vlastnú PA a tiež sa to pripláca

sisinka74
20. říj 2016

Myslím si, že se na pokoj neptá, to by snad nepsala, kolik stojí porod, ne, ale kolik stojí nadstandard.

siiia
21. říj 2016

ahoj, já jsem u České průmyslové zdravotní pojišťovny a mám přístup do své zdravotní karty, kde jsou částky u všech výkonů, co si doktoři za mě nárokují, můj porod - vaginální záhlavím (tak je to tam uvedeno) stál 2.850,- Kč a dále tam pak jsou veškeré výkony vyúčtovány zvlášť, protože jsem byla v nemocnici týden před porodem kvůli tlaku, každopádně jsem platila jen za svůj nadstandartní pokoj, veškeré výkony vč. porodu platila pojišťovna)

betelgeuzz
21. říj 2016

@siiia hodně úkonů u porodu je pak ještě naúčtováno na dítě.

POkud nechceš nic nadstandartního, neplatíš nic. Zbytek záleží od porodnice a co chceš. Někde se platí jednorázové oblečení pro otce, někdo chce nadstandartní pokoj, někdo si platí dulu, nebo PA k porodu.

siiia
21. říj 2016

@betelgeuzz aha, vidíš? to mě nenapadlo ani 🙂 mrknu se i na její kartu, tam určitě budou ty úkony, co se dělají pak s novorozencem po porodu hned 🙂

helen_h
21. říj 2016

@herina Hradí se ještě přítomnost otce (další osoby) při porodu. A taky si můžeš připlatit za nadstandard, jinak netřeba platit nic (takže to lze i úplně bez doplatků).

siiia
21. říj 2016

tak čistě za dítě v den porodu jsem tam našla jen: cílené vyšetření dětským lékařem za 294,30 Kč a Lékový paušál pro odbornost 3h4 za 30,00 Kč a jinak za každý den v porodnici tam je naúčtováno: od typu 12 - pro nemocnice typu 2, (kategorie 5) 827,78 Kč plus potom ty vyšetření - krev z patičky, kyčle, sluch, zrak a komplexní vyšetření v den propuštění z porodnice... 🙂

betelgeuzz
21. říj 2016

@helen_h za přítomnost otce se už neplatí, nebo aspoň nemělo by. Ale některé porodnice vybírají poplatek za jednorázové oblečení pro otce.

helen_h
21. říj 2016

@betelgeuzz Asi jak kde, já v Praze platila 2x (a to jedno už před 6 lety).

betelgeuzz
21. říj 2016

@helen_h to se rušila tak před rokem, nebo dvěma 🙂

adelinkkaa
21. říj 2016

@siiia tyjo a ja porod vubec nemam ve zdravotnicke karte zaznamenany😄

siiia
21. říj 2016

@adelinkkaa no toto? 😀 ty jsi Maxíka ukradla nebo co? 😀

andysek2512
21. říj 2016

@herina porod mám za 10000 cca🙂 ale samozřejmě to platí pojišťovna... Ja platila 3000 Kč za nadstandardní pokoj(1000 Kč za noc) a 500 kc že byl partner u porodu😉)).

adelinkkaa
21. říj 2016

@siiia tak to tam mam .jsem se po 2 letech dopatrala😄 mam to ale napsano v roce 2014 😄asi chybka😄kazdopadne jsem je stala pry 8tis😄 se vsim vsudy za ty 4dny ...hele a u Maximka se to da taky nak zjistit pres net? Nebo mu to musim zaridit zvlast?

verusche
21. říj 2016

@herina platí se nadstandart, společnost tatínka na pokoji s jídlem, úlevové leky, ale jak kde.
Za tatínka u porodu už se taky platit nemusí.
Některé věci jako aromaterapie se také připlácí.
Ale pak jsou tak super porodnice, jako třeba Klatovy a tam se neplatí krom nadstandartu, nic 🙂

alikam
21. říj 2016

Pro zajímavost, samotný porod - 3k. Pak celkově me osobně včetně týdnu v porodnici, všech vyšetření novorozence - screeningů, atd. něco přes 20k. Podle výpisu pojišťovny.. jinak sama bys platila akorát nadstandard myslím...😉

vilibalda
21. říj 2016

Porod hradí pojišťovna, ale některé speciální přání jako nadstandardní porodní box, přítomnost další osoby... si musíš zaplatit sama. Někde se platí i za epidural. 😖

siiia
21. říj 2016

@adelinkkaa no já ji mám pod sebou, jako v mé kartě vybírám na kterou osobu chce dívat a ona jako nezletilec je v mé kartě, tam kde je filtr, kde si zadávám datum od kdy do kdy a co chci, aby se mi zobrazilo, tak první je i jméno buď mé nebo od Sofky 🙂 tak mrkni, pokud máte stejnou pojišťovnu, tak by měl u tebe v kartě být i malej

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru