Kolik vás měsíčně stojí vaš drobeček?

ange_de_la_morte
5. bře 2012

Ahojky, pořád se snažím sumírovat kolik člověk asi potřebuje v rozpočtu vyhradit, a ráda bych poprosila o radu maminky .... Kolik vás měsíčně stojí vaše miminko ? Myslím hlavně od narození do cca 3 let ( jako plínky, jídlo, oblečení) , počítala jsem že základní výbavička se dá koupit od 10-20 tisíc ( něco mám od švagriny) + kočár ( ten se dá bazarový taky koupit kolem 7 000- takový jaký bych chtěla) , jsem taky rozhodnutá z ekologických důvodů používat látkové plenky, a ovocné a zeleninové příkrmy dělat z naší velké zahrady a sadu .... jenže pak dále jsem s počítáním na štíru .... kolik vás tak stojí miminko, když nekojíte ? a když kojíte a pak začnete dávat příkrmy ? co ještě všechno měsíčně pro miminko platíte/ kupujete ?

Děkuju za každou radu

berenika39
5. bře 2012

dtto
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/kolik-st...
stačí napsat tam , obnoví se 😉 a třeba tam i něco najdeš 😉

crca
5. bře 2012

@ange_de_la_morte Ani se radši neptej 😀 😀

hasky24
5. bře 2012

@crca 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

bocinka
5. bře 2012

@ange_de_la_morte myslím, že je to hooodně individuální, každá mamina má jiné nároky.... 😉 😉

ange_de_la_morte
autor
5. bře 2012

Jéé děkuji za odkaz na diskuzi, hledala jsem , ale nenašla 🙂

kalo
6. bře 2012

@ange_de_la_morte malé miminko (zrovna to těch 3 let, jak píšeš) nestojí prakticky nic moc....malé miminko do 1 roku v postatě nic nepotřebuje, jen: ...tak 1000,-Kč za plínky, 900,-Kč za mlíka, 500-Kč kašičky, jestli budeš vařit nebo kupovat skleničky je na tobě, 1 sklenička k obědu cca.30,-...tzn.900,-za obídky, sem tam přesnídávka, krémy na prďku 500,-...nevím...fakt píšu zhruba....4-5 tisíc?
Nevím, zaokrouhluji, možná míň, možná víc. Samožřejmě ještě prkotinky typu vlhčené ubrousky, kojenecké vody, oblečení (každý je jinak náročný), čerstvé ovoce......to se snad spočítat nedá.
Pak už dítě baští normální jídlo, nemusí mít UM, inst.kaše apod.,
Ale je není to nic oproti dětem, až začnou chodit do školy...zlatý mimina 😀

kocicinka
6. bře 2012

Skoro nic nás nestál. Až teď to začalo. Plavání- téměř 4.000,- za 3 měsíce, miniškolka 850,- měsíčně, cca každé 4 měsíce kupuji nové boty. Jinak oblečení zděděný, kosmetiku nepoužíváme, plíny kdysi látkové, vaření doma+kojení taky minimum.Čím bude starší, tím budou náklady stoupat

ange_de_la_morte
autor
6. bře 2012

@kalo @kocicinka: děkuju za vaše názory .... dívám se na to tak že až půjde dítě do školky tak zase já do práce čili plat bude vyšší, a pokud vyjde manželův plán i on bude mít značně víc peněz ... takči tak jsme spíše přírodní lidé takže plenky určitě látkové a příkrmy pokud možno domácí ( z vlastního sadu a zahrady) ... jetšě jednou děkuju

kalo
7. bře 2012

@ange_de_la_morte určitě se ušetřit dá hodně (pravda, že u nás se nijak zvlášť nešetří....i když oblečení nakupuju převážně v sekáči, nové a předražené mi připadá zbytečnost).

Ale vím, že to tu řešily ženské, co používají látkovky a přepočítávaly investici do prášků a mýdel a spotřebu vody a energie, když pračka jede v podstatě non-stop...

Přeju hodně štěstí, ať ti vyjde vše, podle tvých představ

neu.sona
7. bře 2012

@ange_de_la_morte Hoooodně 🙂 a to mám zatím jenom jedno a teď čekáme druhé....
Na první mě výbavička stála šílené peníze. Teď nakupuji jen použité, někdy ani ne, většinou je vše ve výborném stavu.
Největší pálku jsem dala za kočár. 25 tisíc! byla jsem blázen. Teď si koupím za 6 tisíc hlubokou inglesinku a budu spokojená jako blecha.
A když si rozhodlá látkovat, tak Tě počáteční výbava bude stát malinko víc. Já mám do prvotní látkové výbavy investováno asi 5-6 tisíc.

ange_de_la_morte
autor
7. bře 2012

@kalo: tak prášek neřeším, a elektrika asi trošku vzroste, vodu do pračky máme ze studni, takže i tak to asi bude levnější než jednorázovky .... děkuji za nároz 🙂

@neu.sona: dívala jsem se že i kočár podle mých představ se dá tady na bazárku sehnat za velmi slušné peníze ( komplket trojkombinace do 7 tis.) , a taky nemám problém s bazarovou výbavou, co se týče látkových plenech počítala jsem s investicí cca 10 tisíc, což do toho se podlě mně musím vejít, děkuji za názor 🙂

natalie77
7. bře 2012

Hooooodně 🙂 , ale je to k nezaplacení 😉 . Řekla bych, že je to hodně individuální. Ono něco jiného jsou plány, něco jiného realita..
My třeba utratili hodně v lékárně za léky na astma a imunitu, zdravotní boty. Pleny a jídla jsou standardní, je dobré kupovat v akci. Oblečení se dá koupit hezké i za málo peněz...
U nás to je tak, že koukám na to, abych moc neutrácela za sebe, ale dítě nepočítám, a to vůbec. ..Prostě, jak píšou holky, je to hodně individuální a záleží na zdraví a potřebách dítěte.
Je to radost za všechny peníze 😵 .

michaelka83
8. bře 2012

Také hodně.-) Přesně jak píše natalie77, hodně dáme v lékárně, malý má atopický ekzém, takže různé drahé krémy atd. a speciální oblečení na spaní, aby se nedrápal a tak za léky na imunitu a antihistaminika☹ Pojišťovna na ně nepřispívá.... ale neřeším to, na malém nešetřím, to si radši nekoupíme nic my s manželem.... 😉

diviska
8. bře 2012

Poslední dva měsíce mě malá nestála ani korunu, máme látkovky a plně kojíme. V lednu jsem akorát zaplatila kroužky a nakoupila ve slevách olejíčky atd.

fazolkazuzka
3. únor 2022

Asi záleží na člověku a do čeho chceš investovat. Mala nás nejvíc stala teď jen na obleceni na zimu a ma 20 měsíců. Boty a kombinéza 4 tisíce. Prostě jeden měsíc nic nepotřebuje a druhy potřebuje fakt je to na každém.

elesse
3. únor 2022

Ja bych to tak dramaticky nevidela. Latkova vybava me stala cca 7000, obleceni na prvni mesice jsme komplet dedili, kojila jsem, kosmetiku mam snad porad tu co jsem koupila po narozeni. Krem na zadek pouzivam jen kdyz je potreba, mydlo vubec. Obecne nam vzrostly naklady na jidlo, ale kdyz nebudes kupovat instantni kase a sklenicky tak je to tak malo ze se to v rozpoctu ztrati mezi lahev vina… nejdrazsi polozka je plavani a cviceni (cca 7 tis na 3 mesice). Jen pozor na bazarovou sedacku do auta/vajicko. Jednak muze byt bourane a jednak muze byt po zivotnosti (obecne max 6let)