Manžel mně dal při hádce facku

podaji
21. črc 2019

Stručně. Dneska jsme se zase hádali s přítelem. Jsme spolu 5 let. Už od rána byl na mě fakt milý protože jsem nechápala co chce myslí atd. Večer opět hádka kvůli dětem (3,5 roku a 1 rok) snažím se vést normální rozhovor ale nejde to, jsem prý nejchytřejší atak. Fakt mě rozčílil tak jsem šla do koupelny čistit si zuby. Přišel tam za mnou že malý si sladkost vydupal tak mu jí dal. No prostě jsem na něj vyprskla pastu a v zápětí jednu schytala až jsem se zakymácela. Teď nevím co s tím. Šel si lehnout i já, která samozřejmě stala jak oparena a bulela v koupelně. 😖

kittyy17
21. črc 2019

no upřímně, kdybych na svého muže plivla, tak taky jednu chytnu... spíš byste si měli promluvit, proč se k sobě chováte jako dva kohouti

zelenaesmolda
21. črc 2019

@podaji
pockala bych do rana jak se k tomu postavi ale vzhledem k tomu,ze se hned neomluvil tak to asi nebyla neuvazena facka v afektu.V tom pripade bych resila asi odchod,ne hned ale pomalu bych se na tuhle moznost pripravila,hlavne financne.

@kittyy17
podle me na nej neplivla schvalne,pokud ano je neco hodne spatne.

laka_lacenda
21. črc 2019

Nemáš na něho co plivat a on tě nemá fackovat. Zamyslete se nad sebou oba. Rodiče se taky hádali, až agresivně, když jsme byli malé a vzpomínky na dětství stojí za starou belu. Přála jsem si, aby se rozvedli. Děti to vnímají i když si myslíte, že jsou ještě malé...

podaji
autor
21. črc 2019

@laka_lacenda děti u toho nikdy nejsou

zelenaesmolda
21. črc 2019

@podaji
ze u toho primo nejsou jeste neznamena,ze vas treba neslysi vecer a ze neciti to dusno mezi vama

fyii
21. črc 2019

@podaji no a neprehanite to oba? taky mam doma chlapa s kterym neni vzdy lehky vyjit, ale snazim se nenechat vytocit, to ho stve vic nez kdyz na nej jecim. takze bych mu v podobne situaci rekla, ok dal jsi mu sladkost kdyz mel umyte zuby, tak tady mas kartacek a pastu a ted je to v tve rezii.. a odesla bych z koupelny. umyje, umyje vic bych to neresila, ono pro jednou o zuby kluk neprijde, kazdopadne bych zustala stranou. jen te prisel zase vytocit a ty jsi se bohuzel nechala. no k ty facce, stalo se a tezko to oba vezmete zpatky

laka_lacenda
21. črc 2019

@zelenaesmolda Přesně....Děti jsou vnímavější než si myslíme...

podaji
autor
21. črc 2019

@kittyy17 holky máte pravdu že se chováme jak dva idioti. Ale mě už dneska opravdu ale opravdu ruply nervy. Vím neomlouvá to. Ale já s ním nemůžu normálně mluvit. Po porodu prvního syna jsem byla rok na prášcích protože jsem nemohla kojit a dost mě to dál sežrat. Teď u druhého když to nešlo a chtěla jsem s tím praštit tak hlášky typu ať si uvědomím že jde o život jeho syna... když jsem unavená malý ještě v noci nespí věčně litame po doktorech a já mu výčtu že neumyl ani blbý lahvičky tak vyjede že on chodí do práce jako kdybych já se nudila. Taky bydlíme u rušné silnice kde je hluk prach špína ale je to byt po jeho rodičích tak proč bysme šli jinam. Nemůžu si zavřít ani dveře do koupelny. Stavíme dům teda on začal už když jsme se poznali do toho děti. Dodnes nebydlíme protože si to chce dostavět sám všichni ostatní to dělají blbě. Ale kdy? Je věčně v práci. Má staré nemocné rodiče o které se staráme nejezdime na dovolené... prostě už je toho na mě moc. A když mu to řeknu že stavbu zaplatíme a tak tak bohužel nic. Fakt mě to trápí

svetlanalana
21. črc 2019

Vyprovokovala jste ho, tak takhle reagoval... akce-reakce

zelenaesmolda
21. črc 2019

@podaji
Chlap je proste ukazkovy sobec.Kdyby mi chlap vycetl,ze nekojim a ze jde o zivot jeho ditete tak se seberu a jdu pryc,at se teda o to SVE dite postara,ocividne to umi lepe nez ty.
A ze neni schopny umyt ani lahvicky protoze chodi do prace?Tak az jednou prijde z prace tak ty se seber a jdi pryc,at chlapec vidi co to je starat se o dve male deti sam.

zelenaesmolda
21. črc 2019

@podaji
Vy jste mu ocividne uplne ukradeni pokud on ma sve pohodli.To bude ve vasem vztahu ten nejvetsi problem se mi tak jevi.Stavet dum svepomoci prestoze vas byt neni vhodny?Mazec no.Hodne bych zvazila po skonceni rodicaku jestli vubec s nekym takovym chci byt.

journals
21. črc 2019

Pěkně se k sobě chováte oba... děti budou mít moc pěknej vzor do života 😢
(manžel, nebo přítel?)

muhehehe
21. črc 2019

@podaji Co se týče té facky - já jsem dost nekompromisní co se týče nějakých agresivních projevů - obecně vzato, chlapa bych okamžitě kopla do zadku, pokud by na mne sáhl, konečná. Ale jestli jsi na něj předtím schválně plivla pastu, tak zde bych nad tím výjimečně mávla rukou, pokud se jindy agresivně nechová. Nic to ale nemění na tom, že se jeví jako docela slušnej sobec.. to jsou hrozný kecy, že jde o život JEHO syna. Jak kdyby tobě to bylo jedno. Uf. O únavě z práce ani nemluvim, na tenhle žblebt jsem vysloveně alergická. Nicméně - on by možná měl s tebou taky pár historek, nebo ne? 🙂 Než se pozabíjíte kvůli blbostem, protože budete oba nasraný už nonstop, chtělo by to zkusit řešit zásadní věci trošku konstruktivně.. zkuste to někdy v nějaké lepší náladě. Ideálně s děckama a někde na veřejnosti, ať máte nějakou brzdu 🙂 🙂 Děti do dětskýho koutku, objednejte si kafe a pohár, a proberte ty hlavní důvody neustálé nespokojenosti, nebudete se pak fackovat kvůli kravinám. Snadno se mi to kecá, já vim.. ale ona na to jiná zázračná rada asi neni, než spolu zkusit v klidu mluvit ;) K facce bych se nevracela, tam to bylo 1:1. Hodně zdaru, ať to všechno ustojíte.

sudylichozrout
21. črc 2019

@podaji Proc jste jeste spolu, kdyz se k sobe chovate jako dva idioti? V tomhle prostredi chcete vychovavat deti? Nechapu...

podaji
autor
21. črc 2019

@muhehehe jj trefně napsáno. Jenže tady už došlo tak daleko že ani v tý blbý restauraci si nemůžeme v klidu promluvit. Já prostě nevím jak na něj co s tím. Když navrhnu hele pojďme zkusit to a to tak hned ze to nebude fungovat a bla bla. Prostě jak není po jeho. Já uz ho fakt úporně prosila ať někdy počítá do 10 samozřejmě že mě je taky dost někdy to je jasné. Ale další hádka kvůli tomu že nechal 3lete dítě v lijáku v autě samotný a šel do krámu a pak ho seřve že si otevřel okynko. To mě klidnou nenechává a dle něj jsem histerka.

podaji
autor
21. črc 2019

@sudylichozrout ono to tak pořád nebylo až teď po porodu druhého syna. Nevím co se stalo...

sudylichozrout
21. črc 2019

@podaji lide se nemeni k urcitemu datu. Bylo to na hovno pravdepodobne uz predtim, jen jsi to nevnimala, nechtela vnimat. Jdete od sebe. To hnusne prostredi si tvorite oba dva, protoze se k sobe neumite chovat a nemilujete se. Ale ty deti v tom chudaci musi zit a vezmou si s sebou do zivota otresne vzpominky na detstvi. A to si fakt nezaslouzi. Rozchod bude to nejlepsi, co pro ne muzete udelat. Klidne to partnerovi oznam skrze to, co se dnes stalo. Ze kdyz ty jsi byla schopna po nem plivnout pastu a on te uhodil, nemuzete spolu byt, protoze byste se za par mesicu fakt rezali.

podaji
autor
21. črc 2019

@sudylichozrout to máš sice pravdu ale mezitím změnil práci kde je od nevidím do nevidím včetně sobot, nesla jeho matka na operaci se srdcem a nebyla tak nemocná, jeho táta dostal těžkou mrtvici a je odepsány v LDN. A když mu chci ulevit tím že barák zaplatím dostavíme ať tam bydlíme že tam je klid může relaxovat tak o tom nechce ani slyšet. Nevím jak mu pomoct. Nemáme absolutně čas na sebe i pro sebe

sudylichozrout
21. črc 2019

@podaji On pravdepodobne nechce pomoci. Ne od tebe. Nemiluje te, ma te plne zuby. Jako ty jeho. Kdyby tomu tak nebylo, nebudete se porad hadat a nebudete delat takove veci, jako jste si udelali dnes. Hadky, agrese a krik do laskyplneho vztahu nepatri. A nepatri ani do vztahu, kdy jeden proziva tezke obdobi, pokud miluje. Vy mate ve vztahu vse, co jej definuje jako rozpadly.

gabi_k
21. črc 2019

No, ptala jsem se pro jistotu i sveho muze a i kdybych na nej prskla pastu, tak ta facka neni na miste. Nevim, proc to nekterym zenam prijde normalni, ze silnejsi chlap uhodi matkou svych dvou malych deti, navic totalne vynervovanou.
Mohla jste tu situaci resit jinak, to uznavam ale evidentne uz toho mate pokrk a to byla jen spicka ledovce. Brala bych to jako velke varovani nejen pro nej ale i pro vas. A urcite bych ho o tom informovala, ze pokud na vas jeste jednou zvedne ruku, tak je konec..

Na vasem miste bych asi nejdrive zkusila resit vztah obecne, jak tady vyse psala pani, sednout si u kafe a probrat zakladni priority, jak si predstavujete spolecne bydleni. Udelat kompromisy na jedne a druhe strane...On ustoupi z dokonceni baraku svepomoci (to je teda pekna hloupost, chtit to dodelat sam pri rodine a praci..fakt to nejde a nidky to nikomu neprospelo) a vy zase udelate neco, co on potrebuje mit...napr. 1x za mesic bude mit celou sobotu volnou jen pro sebe. Ale pres tyden po praci pomuze deti vykoupat, naveceret a ulozit do postylky. Atd.
Pokud uz nic nechce resit, tak se ho zeptejte, jak to teda chce, pokud podle nej uz nic fungovat nebude. Vy mate moznost odejit k rodicum? S 1 letym ditetem se neda jit do prace, kdyby vam rekl, ze v tom vztahu nechce pokracovat..Proste to chce vylozit karty na stul at oba vite, co chcete a hlavne co nechcete. Co mu tak strasne vadi? Male deti? To ze prisel o komfort svobodneho muze a stal se z nej tata? Ano, tata je nekdo jiny nez svobodny muz bez zavazku. Je to omezujici, casove a psychicky vycerpavajici. Stejne jako pro vas. Na druhou stranu, at si vzpomene, jaka to je uleva, kdyz dite dosahne 3. roku a jednak muze jit do skolky a druhak je to uz takovy relativne samostatny clovicek. Takze je otazkou casu, nez i ten mensi vyroste a zas budete v jine situaci.

Pokud si starsi vydupava sladkosti pred spanim a on mu je da, tak je problem take v jeho pristupu k vychove. Asi diteti nedava dostatecne najevo hranice a ono si pak dela co chce a on je z toho nastvany. Takze by si to mel on v hlave srovnat, ze kdyz reknu NE, tak nepovolim a nedam (ale nabidnu prijatelnou alternativu, nenecham dite zbytecne pred spanim rvat). Maly se muze napit vody, prinejhorsim nabidnout ovoce a jit spolu cist knizku do postele. A spinkat..

K baraku - deti jsou male jen jednou a barak asi vyuzijete hlavne pro deti, abyste je mohli vypustit na zahradu a meli chvili cas na sebe. Pokud mate financi moznosti, urcite to zkuste opet, ze barak nechate dostavet firmu. On na to nikdy cas mit nebude, tak at chodi treba kazdy vecer na kontrolu, nez to firma nedostavi a nechava je predelat to, co udelaji spatne. A vy zase budete muset rok strpet, ze ho vecer nemate doma, protoze je na kontrole...Je to vec docasna ale znacne zatezujici. Holt vse je o kompromisech a domluve.

Co se tyce kojeni, tak to bych s nim resila okamzite. Nas druhy syn je porad kojeny (10m) a uz byl asi 4x nemocny a 2x pichane ousko kvuli ryme. Starsi to nosi ze skolky a to jsou teda poradne bacily, kterych se zbavuje fakt spatne. Takze kojeni vam zdravi nezaruci. Toto si s nim muzete vyrikat co nejdrive, protoze je to vazne nejaky mytus nebo co, ze kojeni zajisti zdravejsi vyvoj ditete. Urcite je prirozenejsi nez UM ale zdravi a spokojenost matky musi byt na prvnim miste, protoze mama se stara o vsechno a vsechny v rodine. Kdyz je nevyspala a nespokojena, tak je vsechno v haji.

magdanaty
21. črc 2019

Trochu mi to připomíná mě a mého ex...taky jsme se dost často hádali a hašteřili...taky jsem se k němu nechovala vždycky mile...ale když se ty facky z jeho strany začly stávat pravidlem a on se neostýchal mě fackovat i před tehdy roční dcerou, opakovaně a bez následné omluvy a snahy to nějak řešit, odešla jsem. Pokud to u vás bylo jednou, asi bych si s ním pořádně promluvila...a snažila se to nějak vyřešit. Ujet to prostě může každému...ale pokud se to bude opakovat, je v podstatě jen jedna jediná možnost...

leneee
21. črc 2019

@podaji Muj pohled je ten,ze vas pritel je dlouhodobe ve stresu ze sve situace (prace,rodice, dve deti do toho) a s touto situaci se neumi poprat tak,aby tento stav neovlivnoval vas vztah a atmosferu doma-vy pak jste ve stresu z jeho chovani a do toho jeste pece o deti/domacnost/situce s bydlenim,ktere vam nevyhovuje.. mozna i nejake vnitrni nastaveni povah vas i muze vas proste odcizuje. Ale zkuste si spolu sednout a probrat priority a zkusit spolecne zapracovat na nejake stabilizaci situace,vyreseni toho,co muzete vyresit a uklidni vas to oba... ale musi to byt opravdu rozhovor tak,aby byl otevreny a jedna strana nenegovala druhou. Mate dve deti a ty jiste stoji za to ten vztah zkusit jeste napravit. Ale trvala bych teda na omluve te facky,ktera se uz nesmi opakovat.

konidana
22. črc 2019

Pokud spolu nejsze schopni normalne duskutova, je potreba abyste si nasli mediatora. Nekoho tretiho kdo vam s tou kpmunikaci pomůže. Muze to byt treba poradce v poradne nebo psycholog. Pokud by ani toto nevyslo doporucuji do poradny nebo u psychologa rozebrat vas problem sama. Ujasnite si jak reagovat, co vubec chcete.... . Me to pomohlo. Jo a možná nesedne 1.poradce ani 1.psycholog. Ja chodila poszupne asi ke třem nebo čtyřem.

zuzineckah
22. črc 2019

@podaji no... nechali jste to zajít teda hodně daleko :/ Řešte to dřív, než dojdete do stádia, kdy už nebude cesta zpátky možná ani před odborníky... Tedy, pokud vám oběma na vztahu záleží. Jak moc, to obvykle vzejde až z té debaty s odborníkem. Nicméně, zajímalo by mě, proč nechodíte na dovolené? Když už tedy nechce on, tak proč nejedeš s dětmi sama? Nebylo by to i lepší než tam koukat na zdutého chlapa? Píšeš, že si mu navrhla, že dům zaplatíš, tak předpokládám, že o financích to není...

bayt
22. črc 2019

@podaji Popravdě ta facka není asi úplně jádro pudla, ne? Ty na něj prskáš pastu, on ti jednu flákne...Holky tu radí zajít někam do poradny, taky bych byla za.

zelenaesmolda
22. črc 2019

@zuzineckah
podle me jemu to takhle vyhovuje a nechce nic menit...

zuzineckah
22. črc 2019

@zelenaesmolda vypadá to tak, i když mi to hlava nebere... Vybuduji si rodinu a pak dělám vše proto, abych o ní přišel. Čím ten chlap myslí?

zelenaesmolda
22. črc 2019

@zuzineckah
no cim asi? :D

zuzineckah
22. črc 2019

@zelenaesmolda když mě ani to nepřijde právě😂chová se prostě jak cip. Nikdo mu nerozumí a on také nikomu rozumět nechce. Nepochopitelné.

krtcice
22. črc 2019

No tvl já nestačím zírat. Ani prsknutí pasty chlapa NEOPRÁVŇUJE k tomu, vrazit ženský facku proboha. Mě dát chlap facku, okamžitě by ji měl zpátky. Nenarodila jsem se abych někomu dělala fackovací pytel...