Maso, sója v těhotenství. Máte zkušenost?

dc2015
3. kvě 2015

Holky, jakou máte zkušenost s masem v těhotenství?

Snažím se ho jíst, ale prostě se mi z něj dělá zle. Dneska jsem se ho snažila kombinovat se sójou a to moje tělo zvládá, ale zas jsem se dočetla, že sója v těhotenství není dobrá. Jaké s tím máte zkušenosti?
Kolik masa/den/týden by těhulka měla sníst, nevíte?

kajalka
3. kvě 2015

@dc2015 Pokud maso nahradíš vhodnou kombinací luštěnin a obilnin, můžeš být v klidu. Soju jedině fermentovanou.

mysicka_lb
3. kvě 2015

Ahojky, ofiko doporučení neznám. Ale já maso nejím prakticky celý život a o tom, že sója v těhotenství není dobrá, jsem neslyšela (tudíž jsem ji jedla ve velkém). No a já i prcek jsme to přežili ve zdraví🙂

sangita
3. kvě 2015

Soja je sporna, podle nekterych teorii jsou vhodne jen fermentovane vyrobky z ni (tempeh, natto, miso). V mleku/jogurtu je tezko stravitelna, ale nekomu to nedela problem. Margit Slimakova o tom ma zajimavy clanek. Maso urcite neni potreba, podle mnoho zahranicnich organizaci je veg. strava vhodna pro vsechny obdobi zivota, tedy i tehotenstvi. Staci kombinace lustenin a obilovin, pestra skala zeleniny a ovoce.. S potrebou bilkovin se to prehani. Mam za sebou jedno vegetarianske a jedno veganske tehotenstvi, bez komplikaci, krasny porod, zdrave deti.. to "veganske" dokonce vetsi a v tehotenstvi vsechny hodnoty krev. testu v norme. Drzim palce, at se setkas jen s pochopenim!

zo_ja
3. kvě 2015

Jedno těhotenství dvojnásobný porce, jedno poloviční a skoro bez masa... výsledek stejný a zdravý jako řepa. Takže klid.
V prvém případě bych padla vyčerpáním, v druhém bych to nestrávila.

Jak se stravuješ normálně? Tělo si řekne - často právě o to, co dlouho nemělo. Mám kámošku, ta jen tu a tam rybku, jednou za měsíc za dva ždibec kuřecího, a v těhotenství nutně červený maso... Nemohla si pomoct, moc se jí do toho nechtělo (normálně se jí z toho zvedá žaludek), a jedla ho celkem často.
Dej si, na co máš chuť a co Ti dělá dobře. Jez v rámci možností pestře. Je jedno, jestli maso nebo jogurty nebo pečivo se zeleninou a sýrem. I veganky mají zdravé děti, jen musí víc sledovat, aby všechno měly.
Se sójou opatrně, ta je rakovinotvorná a není to žádná spása.

Já v jednom těhotenství musela fast food, instatní a sáčkový polívky a jiný braky, který normálně nejím a přijdou mi hnusný, něco tam je... co tělo potřebovalo, nabažilo se a pak jsem to nemohla ani vidět. Snažila jsem se to omezit, samozřejmě, ale když člověka ta chuť drží týden...
A těhotný, co jsou blicí, jsou rády, když do sebe dostanou cokoli, co udržej, ještě tak řešit, co je a není vhodný. Třeba Cola není vhodná, ale je to jediný,. co třeba mě ulidňuje žaludek a první dva trimestry bez ní neexistuju, v prvním je to poměrně solidní základ mého jídelníčku. Optimální to není, ale je to lepší než všecko vyblít nebo aby člověku bylo špatně několik hodin.

Fakt se nestresuj, dopřej si dle chutí. 😉 Budete zdraví oba dva.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru