Nárok na prac. místo po mateřský a rodičáku?

ruzicka06
23. říj 2018

Ahoj všem. Nejsem určo jediná, kdo toto řeší...ale zajímalo by mě, jak dlouho po rodičáku je zaměstnavatel povinen držet mi mé místo? Jsem v 5. měsíci a řeší se zástup za mě. Šéf asi počítá s tím, že se vrátím co nejdřív. Ale já teď nevím, jak to bude všechno. Bude to naše první, nevím jak to budu zvládat, kdo by mohl příp. hlídat, když bych chtěla jít dřív do práce než by byla školka...žila jsem vždy v domnění, že ženská má po mateřský a rodičáku nárok se vrátit do práce po 3 letech? O práci přijít nechci, ale mimi je na prvním místě. Šéf se něco zmiňoval, že snad už to jsou jen 2 roky co mám nárok se vrátit na své místo. Jen dodám, že mám smlouvu na dobu neurčitou. Díky všem moc rady!

lachtanice86
23. říj 2018

@ruzicka06 podle mého ti je povinnen držet stejné pracovní doby do 3 let věku dítěte. Ale určitě odpoví i někdo jiný

leniczka23
23. říj 2018

Když se vrátíte do práce hned po mateřské dovolené, která obvykle trvá 28 týdnů, v případě dvojčat 37 týdnů, máte nárok vrátit se přímo na dřívější pozici. V případě, že byla zrušená, musí vás zaměstnavatel zařadit podle pracovní smlouvy – můžete tedy kupříkladu vykonávat obdobnou funkci na jiném oddělení. Nárok na původní pozici má také otec po konci rodičovské dovolené, kterou čerpal v rozsahu doby, ve kterém smí žena čerpat mateřskou dovolenou.

Když se do zaměstnání vrátíte později, nemáte už nárok přímo na původní pozici, ale šéf vás musí umístit na pozici, která odpovídá vaší pracovní smlouvě. Záleží tedy, jaká náplň práce je v ní sjednána. Zaměstnavatel na vás nesmí tlačit, abyste pracovní smlouvu měnili, ať už jde o náplň práce, mzdu nebo třeba pracovní úvazek.

ruzicka06
autor
23. říj 2018

@lachtanice86 No také jsem si to právě tak myslela.

leniczka23
23. říj 2018

@ruzicka06 nene, opravdu ti nedrzi pozici 3 roky..vychazi to na tu dobu PPM..

ruzicka06
autor
23. říj 2018

@leniczka23 No on šéf asi žije v domnění, že bych se vrátila asi hned po mateřský, tudíž po těch 28 týdnech. Ale když bych chtěla být doma klasiky ještě na tom rodičáku, tak jsem si myslela, že do 3 let věku dítěte mám na to místo furt nárok ne? Já nevím, ale podle mě málo která ženský se vrátí do práce když děcku ještě není pomale ani rok.

ruzicka06
autor
23. říj 2018

@leniczka23 Aha. Takže když po těch 28 týdnech zůstanu na rodičáku, tak je to jeho dobrý vůli, jestli mě vezme zpět. To je docela na houby teda ☹ Musím si pročíst zákoník práce.

leniczka23
23. říj 2018

@ruzicka06 on ti musi drzet misto, ale ne na stejne pozici..chapeme se? Zamestnana budes az do 3 let veku ditete, ale kdyz se budes chtit vratit dyl jak po tom pul roce tak uz te muze dat na jakoukoliv jinou pozici.

ruzicka06
autor
23. říj 2018

@leniczka23 Jo to chápu. Jenže já se svým vzděláním u nás v práci můžu dělat jen tu svoji profesi. Jo jiný místo u nás v práci mi může nabídnout...ale co pak dělat, když na tu jinou pozici nemám patřičný vzdělání?

leniczka23
23. říj 2018

@ruzicka06 pokud na zadnou jinou pozici nemas vzdelani a nemuze te vratit (nebo te nechce vratit protoze uz ma za tebe nahradu) na tvoji pozici, tak pak nejspis dostanes vypoved pro nadbytecnost s odstupnym.

ruzicka06
autor
23. říj 2018

@leniczka23 Chápu Tě...ale když si to převedu do praxe, je to sprostý, když mám smlouvu na dobu neurčitou. On by vzal náhradu za mě a pak řekl, že mě propouští pro nadbytečnost a místo toho si tam nechal tu náhradu. Asi jsem naivní člověk ale.... Ještě mě tak napadá a možná to bude znít jako pitomost..ale myslíš, že by byla blbost, kdybych zašla za šéfem a chtěla po něm, aby mi písemně dal před odchodem na mateřskou vyjádření, jak dlouho mi bude držet přímo to mé místo na té stejné pozici co teď mám? Můžu to po něm chtít nebo bych vypadala jak blbec? 😞 Jinak promiň, že otravuju, ale v těchto věcech si jistá nejsem, tak mě zajímají názory a zkušenosti ostatních. Jinak díky moc za komentáře 🙂 Jinak on si mě tam nechat chce. Na rovinu mi to řekl, že o práci se bát nemusím. Jenže dle jeho slov chce, abych se vrátila co nejdřív, tudíž asi nejlépe po mateřský hned po těch 28 týdnech 😞

leniczka23
23. říj 2018

@ruzicka06 Jako.na jednu stranu to sprosty je, na druhou ma na to narok, ty ses sama rozhodla poridit si dite a smlouva na neurcito neni zadna zaruka..s dvoumesicni vypovedni lhutou te muze propustit i s ni.. Podle me je to co.pises nesmysl, protoze i kdyby ti neco takoveho podepsal, ze zakona to nemuze platit, na tohle zakony jsou a ty plati. Urcite si s nim.ale.musis promluvit, na rovinu mu rekni ze opravdu nevis jestli se vratis do.prace kdyz budes mit doma 5ti mesicni mimco a ze bys chtela aby jste se treba domluvili na nejake alternative..nemuzes pracovat z domova treba? Dochazet jen obcas? Ale osobne si myslim ze je nesmysl hrnout se do.prace hmed po materske..tal.moc ryhle to utika kdyz jsou malinky, uzivej si to..prace ti neutece, najdes jinou, ale detstvi uz nevratis..

lucie_j
23. říj 2018

Musí držet místo do 3 let věku dítěte.

ruzicka06
autor
23. říj 2018

@leniczka23 Jo máš ve všem pravdu...ano alternativu mi nabídl. Že třeba po mateřský (cca furt mluví o době půl roku po porodu), že bych třeba mohla chodit do práce na hodku až dvě denně nebo že klidně bych si mohla vzít do práce i kočár s mimčem - ale to nechci, dělám v soc. oblasti, sice v kanclu, ale jsem tam v prostředí s dětmi ze soc. vyloučených rodin a nebudu své dítě tahat do takových míst. Práce z domů nevím, to by asi nešlo..nebo nevím jak by se to dělalo. Je to nejlepší práce, jakou bych si mohla přát, plat je suprovej, nechci o to místo přijít...ale miminko a rodina bude pro mě vždy na prvním místě. Buď to nějak dopadne a domluvím se ním, že si na mě počká a místo podrží a nebo holt ne...dětství už nevrátíme a navíc mimi je vymodlený, 2 x jsem samovolně potratila.... Díky moc za Tvá slova, moc jsi mi pomohla 🙂 Ať to dopadne jakkoliv i kdybych měla o tu práci přijít, zdravý mimčo a rodina bude pro mě na prvním místě 🙂

betelgeuzz
23. říj 2018

@ruzicka06 Zeptej se ho na rovinu, jak to myslí. Spousta lidí mluví o mateřský, ale přitom myslí ty obvyklý 3 roky. I na ty 3 roky může vzít zástup.
S tím podepsáním, že ti bude držet místo - nevím, jestli by to vůbec mělo nějakou váhu a za druhé, by byl zaměstnavatel blázen, kdyby tohle někomu podepsal.

ckei
23. říj 2018

@ruzicka06 danou židli 6mesicu, místo ve firmě odpovidajici PS max.do tří let věku dítěte. Pak už je to všechno o domluvě.

ckei
23. říj 2018

@lucie_j místo ve firmě ano, danou "židli" nikoli.

dominikacifkova
Autor odpověď smazal
Zobraz
leniczka23
23. říj 2018

@ruzicka06 ja treba jsem nastupovala zpet az po tech 3 letech a na svoje misto jsem se dostala, je fakt ze mi nahraly okolnosti, ale neni to nemozne..na vic, pokud jsi dobra, takovych lidi je malo. Nebala bych se ze to.svoje vysnene misto zase ziskas. Treba se nalonec nejak po rozmluve domluvite. Tak to souhlasim, tam.bych prcka taky nebrala. A myslim ze tvuj nazor je naprosto skvelej a rozumnej. Prace si totiz jeste uzijes dost..
Nemas vubec zac, drzim.palce at mas pohodovy zbytek tehu, a krasne si uzivej materskou a rodicak..😊

betelgeuzz
23. říj 2018

@dominikacifkova Na ty 2 roky jsi přišla kde? Promiň, ale je to blbost. POdrobněji je to vysvětlené třeba zde https://www.penize.cz/pracovni-pomer/300516-nav...

ckei
23. říj 2018

@dominikacifkova to je blbost co píšeš 🙈

ckei
23. říj 2018

@ruzicka06 jinak i zde je vše velmi pěkné popsané. Nenech se zmást těmi, kteří neví, ale i přesto radí.
http://www.suip.cz/otazky-a-odpovedi/pracovnepr...

merope
23. říj 2018

@ruzicka06 Tak pokud ti nabízí i nějaké formy zkráceného úvazku, určitě je možné se s ním domlouvat na ledasčems. Uvidíš sama, jaká bude situace. Mě taky šéf řekl, že tak nějak počítá s tím, že v cca půl roce dítěte budu pracovat (ale u mě jde asi o 4 hodiny týdně - 2 přednášky na VŠ). Jenže nikdy předem nevíš a musí vědět i šéf, že nevíš - jsou matky a děti, kdy se v půl roce dá opravdu bez problémů zaskočit do kanceláře (třeba s kočárkem), převzít tam nějakou tu administrativu či co se dělá, vzít si to domů, tam pracovat a vše je v pohodě. A jsou matky a děti, kdy v půl roce jsi ráda, že se jakž takž doplazíš do obchodu a zpátky. Mohou tam být komplikace po porodu / císaři, problémy u dítěte, špatný vývoj (=nutnost cvičit Vojtovku, lítat po doktorech) a najednou jsi ráda, že jakž-takž funguješ a práce jde stranou.

Určitě bych rovnou neříkala, že určitě nee - sama nevíš, jak to bude a jak se vše bude vyvíjet. A pokud ti nabízí bez zásadních problémů zkrácený úvazek třeba jen pár hodin denně, tak to znamená, že v množství lokalit najdeš i rozumné hlídání od 18 měsíců, kdy některé děti již školičku / kolektiv vrstevníků vyloženě vyžadují (na pár hodin denně).

swetlusska
24. říj 2018

Do 3 let věku dítěte ti "nějaké podobné místo" držet musí. Pokud ne nebo ho zruší, tak tě musí vyplatit - odstupné. Nic bych dopředu nedomlouvala, uvidíš za rok dva jak to půjde, jakou budeš mít doma pomoc a hlídání....Jinak máš nárok na rodič. dovolenou až do 3 let věku dítěte. Já osobně bych se dřív do práce nehnala. (Nemám hlídání, na soukromé jesle a školku vydělávat nechci, vyžijeme tak nějak z platu manžela). Pro mě je důležitější být s dítětem tak dlouho, jak mě bude potřebovat a stejně se pak vrátím max na půl úvazek. Práce nějaká bude a když ne, tak budu hledat a najdu jinou. Hodně zdraví a mysli jen na ty lepší věci 🙂

lalusheee
24. říj 2018

Já chci Teda jen na dva roky.. Jsem taky v 5.mesici. Šéfka mi místo podrží říkala že i 3,4 rory kdybych si to rozmyslela zůstat dyl. Doma. Takže je to i o domluvě se šéfem si myslím.

ruzicka06
autor
24. říj 2018

@leniczka23 Moc děkuju 🙂

ruzicka06
autor
24. říj 2018

Holky, všem moc děkuju za komentáře 🙂

leniczka23
24. říj 2018

@dominikacifkova kdyz nevis, tak neodpovidej..pises blbosti.