Narozeninový dort koupit - upéct?

kristinkristin
5. únor 2016

Zachvilku bude Áda slavit rok a tak premejslim zda dort koupit nebo upect jak ste to delaly vy? 😕

konidana
5. únor 2016

Na 1. narozeniny jsme pekli jen malinký piškot s ovocem. Jinak dorty většinou pečem, ale dceřiny narozeniny většinou vyjdou na dovolenou , tak to jí dort koupíme. Pokud pořádá oslavu doma pro kamarády, tak upečem.

uzsezasenudim
5. únor 2016

No nějaký kupovaný tovární prefabrikát...to bude mňamka plná super tuků a vůbec šmakuláda. To se s vlastní výrobou nikdy nedá srovnat, řekla bych ;) Koupit nějakou mlsotu, když není čas. ale pokud ho máte, upekla bych vlastní 😉

bartovka83
5. únor 2016

Já peču dětem vždy vlastní. A dokonce jsem se za tu dobu naučila pracovat i s marcipanem, takže potahuji, modeluji a dopadlo to tak, ze dělám dorty pro všechny kamarádky.

verena
5. únor 2016

Já to beru jako bojovku, ze vždy neco upecu. Popravde ani nemam rada ty tvarovane potahované dorty ve tvaru neceho. Starsi je ke vsemu alergický na orechy, takze u nas je to nutnost. K prvnim narozmam jsem delala klasika piskotojablickovy dort. Po obvodu jsem dala cukrarske piskoty a nahoru naskladala ovoce. Pak jsem to ovazala masli a dala svicku. Inspirace z netu. Vypada to evektne a mohl to i mrnous. I když to byl asi první sladký mls, ktery ochugnal 🙂.

tarien
5. únor 2016

Peču sama, ale peču už dlouho pro celou rodinu. Na první narozeniny jsem dělala spíš klasický dort - ořechový piškot s pudinkovým krémem, potažený marcipánem, malá taky dostala svůj kousek (jednou za čas sladké u dětí neřeším). Taky jsem raději, že vím, co do dortu dám (kvalitní máslo, domácí marmeládu, atd.), ale zase kdyby nějak nezbyl čas, nebála bych se dortu ani od nějaké cukrářky - vesměs ho dělají taky poctivě. Z cukrárny nebo z nějakého hypermarketu bych dort nevzala. Hodně maminek peče zdravější dorty k 1.narozeninám - piškoty, ovoce, jogurt - to jde určitě doma dobře zvládnout 🙂

soleilll
5. únor 2016

@kristinkristin Nesnáším vaření a pečení a ani mi to moc nejde. Ale - když jsme slavili 1. narozeniny, "upatlala" jsem doma nepečený dort v takovým složení, že to dítě mohlo klidně sníst celý (jablečný, pudinkový). A dospělí dostali kupovaný zákusky. 😎

anetka1701
5. únor 2016

Zásadně pecu 🙂 a když ne já, tak mi pomáhá můj kamarád 🙂 ale domácí tvorba výhradně...

olusenka
5. únor 2016

@kristinkristin na první narozeniny dělala prababička, ale ten byl spíš na focení, malému jsem ho tehdy rozhodně nedala, pro něho jsem dělala sama druhý, speciálně pro něj, snažila jsem se, aby byl zdravý.
K 2.naroz. jsem nechali udělat s marcipánem potahovaný, ale další dorty v řadě pro syna i dceru už peču jedině sama. Vždy nějaký klasický piškot nebo třeba korpus z Míšova dortu, na to směs tvarohu, šlehačky, mascarpone (příp. jogurtu, smetany) a želatiny, přizdobím různým ovocem dle sezóny, někdy neprokrajuju, jindy 1x, i 2x.
Tak mi to přijde nejlepší. Domácí výroba. Už objednávat asi nebudu. A ač jsem si vždycky myslela, že já a pečení dortů nejde dohromady, nějak mě to začalo bavit. A v současné době mi to nepřijde už tak složité. Začínám se pouštět do složitějších, než popisuju výše.

diniki
7. únor 2016

Na první narozeniny jsme měli nepečený piškotový s jablečným pyré. Já bych rozhodně na první narozeniny nekupovala a dělala ho doma ze surovin, o kterých vím, že jsou pro prďolu v pohodě.