Odejít nebo zůstat?

sedmikraska84
1. pro 2016

Pisi sem,protoze doufám v pochopeni a možná i radu. Můj přítel je ted hrozny člověk. Uz co se narodila mala je jiný a to on byl iniciátor toho mit dite.Klasicke problémy ze mi nepomáhá a tak bych už neresila. Ale ted v srpnu zásnuby, to byla euforie. Bohužel 14dni na to mu zemřel bratr a i když jsem se snažila byt oporou a držet nás pohromadě tak se odcizil uplne. A ted je to peklo.Bohuzel i peníze ted schází a porad je na me hnusný podrážděny a říka mi třeba ze nic nevydělám. Já na rodičovské.A ze nic nezvládám a to mi říka ve chvíli když ho poprosim aby se pověnoval malé 11m.Do ted spi od jejího narození na gauci.Neuspava nestará se nedela nic a me uz docházejí nervy.Vzdy jsem byla silna, ale ted si připadám bezradna a na dně. Prý my už nedá žádné peníze. Me?Vzdyt ja jsem si už nic nekoupila ani nevím.Rekla jsem mu ze si ho nevezmu a ze je ted nad věcí a myslí si jak me má v hrsti financne. Nevím jak už z toho ven.Nevim jestli chci pokračovat. Mate radu? Je mu 40 q už vím že se nezmění. Někdo zase říka ze všude je něco tak radši byt kde jsem.Uz nevím. Jako peníze nemam.Kam bych sla.A on by mi dělal peklo,to vím. Děkuji předem za názory.

verusky
1. pro 2016

@sedmikraska84 no.... muze byt uzavreny a mit krizi. otevrit se treba boji. ten bratr je takypekna rana. neodchazela bych, ale chystala plan, jak "zivot" zmenit. mala ma 11 mesicu, ja mam ted stejne stareho syna. to uz zacina byt mimi z nejhorsiho venku a je to radostnejsi- je samostatne, sikovne. a az se rozchodi, bude to bezva. zhruba v roce a treba dvou mesicich to zacne byt trochu jako driv- v klidu uvaris, v klidu nachystas... uz nepojedes tak moc podle ditete a budes celkove mene unavena. takze- naplanovala bych si jednou tydne nejakou aktivitu. penize nemas, tak treba prochazku mestem, po lese (nevim, kde bydlis). treba se sluchatkama a hudbou, kterou mas rada. cas pro sebe. malou bude hlidat PARTNER. dve hodiny. nebo bez za kamaradkou, ze spolu cvicite pilates u ni doma (ze se mu chces libit). vymysli cokoliv. on pozna, jake je to mit dite dve hodiny v kuse. pravidelne. mozna si Te pak zacne vazit... urcite bych to jeste nehrotila... a spis vymyslela, jak mu "ukazat", ze doma nelenis. kolem ctyricitky byva u chlapu krize. a nikde to neni ruzove... ja jsem napr. sama na ctyri a taky me mrzi, ze jsem chlapovi neukazala, co jsem vse musela zvladat, taky zacal byt hodne hnusny (u nas spojeni s sestinedelim a bylo jasno, utekla jsem, mela jsem kam). drzim palce!

caverina
2. pro 2016

@sedmikraska84 je mi z toho smutno....rada bych rekla,ze ma nejakou krizi a ze to prejde ale nemyslim si to..a ze je vsude neco?..nedava ti penize a vycita ti, ze ty zadne nevydelavas,pritom mas rodicak,spi na gauci,je na tebe hnusny,nepomaha ti..co vic by jeste melo prijit?jestli mas kde jit tak podle me jdi..

monunkaaa
2. pro 2016

souhlasim s @verusky.. taky bych to hned nevzdavala a snazila se udelat cas pro sebe a nechala mu malou,at si to zkusi.. muze to mit hodne spolecneho se smrti bratra a neumi si s tim poradit.
Coz ho samozrejme neomlouva z jeho chovani,chova se k tobe jak radsi ani nebudu psat to slovo..
Zkousela sis s nim v klidu sednout a promluvit? rict mu,ze nemuzes vydelavat,kdyz se venujes vasi male?
ze on chtel dite? a proc se nevrati do loznic?

verusky
2. pro 2016

taky bych trvala na navsteve psychologa. najdi nejakeho v okoli, ktery bude hrazen pres pojistovnu. muzes tam jit pro zacatek sama 🙂 zadna ostuda, rada v neprijemne situaci. od odbornika 🙂

anatanka
2. pro 2016

Takhle to správně není, to je jasné. Na druhou stranu narození dítěte je pro hodně vztahu krize sama o sobě. Záleží na tom, jak moc oba o zachování vztahu a rodiny stojíte. Určitě je lepší zkusit aspoň problém řešit s psychologem, než to rovnou zabalit.

megynka13
2. pro 2016

Upřímně? Odešla bych. Třeba k rodičům, nebo někam, kam můžeš. Aby prostě věděl, že to dokážeš a že na něm nejsi závislá. A pak uvidíš, co bude - zda se zase změní a bude mu to líto, uvědomí si to ... nebo ne. Měl toho také moc, smrt bratra apod., na druhou stranu, takhle by se k vám chovat určitě neměl. A jestli chlap doma nepomáhá, tak to je prostě ...

sedmikraska84
autor
2. pro 2016

@monunkaaa předem děkuji za názor.Několikrát jsem mu říkala,že může přeci spát s námi,šel na gauč v prvních týdnech když jsme ještě nevěděli co a jak,to chápu,ale teď mi řekl,že máme přece aspoň pohodu a pohodlí.Ono je to také z mého pohledu i to,že on chodí spát pozdě,večer si popíjí vínečko a je maniak do sportu,myslím jako,že vše musí sledovat v telce a na internetu co a jak se kde hraje a myslím,že mu to jen čistě vyhovuje,že spí na gauči.On se pak vždy hned omluví,ale v zápětí je na mě zase hnusnej a řekne,že je to prostě povaha.A ano,řekla jsem mu,že přece on chtěl dítě tak asi tušil co bude následovat a že přece nemůžu chodit zase plně do práce,tak na to mi řekne,že ať po něm nic nechci aby dělal,když teda on pracuje,tak nemusí nic jiného dělat.Tak asi ne no.Nevím jak to funguje jinde.

sedmikraska84
autor
2. pro 2016

Ono to je asi vše dohromady,jasně,že smrt bratra je strašná,ale přesně jsem říkala,že to mu ale nedává právo se takhle ke mě chovat.Určitě se vždy snažíme aby jsme byli rodina,není to lehké,ale kde je.Ale síly docházejí,někdy jsem už taková odevzdaná a nemůžu ho ani vidět.Pak přijde,on je dost splachovací,což nesnáším,a hned chce aby to bylo zase dobrý a jak není tak se ještě urazí,že jsem jako naštvaná.No nic...zkusím se nad tím zamyslet a určitě mi pomohly vaše názory,moc Vám tady děkuji.

lv
2. pro 2016

Co poradna? Funguje to 🙂

monunkaaa
2. pro 2016

@sedmikraska84 ja bych ti treba mohla popsat,jak to funguje u nas.. ale zas bych nerada,aby ti to bylo lito,protoze mame krasny vztah. A mouchy jsou vsude,me moc manzel nepomuze,protoze je dlouho v praci. A kdyz je doma,tak si taky radsi lehne k televizi,nez by vyluxoval nebo sel utrit nadobi.. coz me na jednu stranu stve,na druhou zas chapu,ze ma hodne fyzicky narocnou praci a potrebuje odpocinek..

meronym
2. pro 2016

@sedmikraska84 Mrzi me, ze jsi v takove situaci. V kazde domacnosti to funguje jinak, ale je dobre, kdyz muz zkusi byt s miminem sam. Treba chvili. Hned pozna, ze to neni "dovolena". Muj manzel chape, ze doma pracuji stejne jako on v zamestnani a neni duvod, aby mi po navratu domu nepomohl. Dite na dva rodice, nevim, proc by matka mela byt na vsechno sama. Tvuj muz ani nepomaha, ani Ti nechce davat penize a jeste je na Tebe hnusnej. Nabizi se otazka - k cemu Ti takovy vztah je? Jelikoz mate dite, snazila bych se to zachranit, ale ne do nekonecna. Hodne sil preji!

denik_matky
3. pro 2016

Jak uz tady nekdo psal,jestlize nemas kam jit nebo ti cokoliv brani v tom lamat ten vztah pres koleno, nezbyde nic jineho, nez si najit vlastni "zabavu". Zni to debilne, ale jinak tam zmagoris, zni to jako slusna klec. Nevim, proste zit si svuj zivot vedle toho jeho a doufat, ze jednoho dne uz se taky budes moct zaridit pro sebe a pro dite a mit se lip treba i sami ve dvou. Nebo mu taky mozna dojde, ze neni takovej "pan", kdyz ho zacnes vicemene ignorovat a zacne se snazit. Kdovi, chlapi jsou divny. Drzim palec a pevne nervy. PS - nejsem si uplne jista, zda ma smysl takovyho chlapa tahat k psychologovi, akorat se nastve a urazi, protoze on je prece uplne v poradku a jediny kdo ma problem budes podle nej nejspis ty. Uplne bych tenhle bod preskocila a zasla si na pokec misto nej. Psychologove jsou fajn a dokazou pomoct, i kdyby meli jen slovne podporit 🙂 a myslim, ze dite v ordinaci vadit nebude 🙂 drzim palce !

lv
3. pro 2016

@denik_matky reaguju na tu poradnu, oni umí dát pocit, že "je chlap v pořádku", řekněme, že přes ješitnost, přece mu záleží na rodině, je milující partner atp. 🙂 🙂 🙂

denik_matky
9. pro 2016

@lv ja to chapu, mne slo spis o to poukazat na to, ze nejvetsi problem by bylo ho tam vubec dostat

borouska
9. pro 2016

@megynka13

Mám stejný názor, odešla bych od něho co nejdřív. Ten vztah nemá šanci a pokud s ním zůstaneš, bude se to zhoršovat a zažiješ peklo.