Odmítá kakat jinam než do plíny, má skoro 4 roky

tommee
4. čer 2018

Syn. Za dva měsíce 4 roky. Do skolky nechodi. Opozdeny vyvoj reci - nic mi k tematu rict nemuze.

Na nocik nikdy nechodil. Rovnou chodí curat na záchod. Bobek jen do pliny. Dvakrat denne. Sedi u toho na bobku. Sliby, pozitivní motivace ani nic jineho nepomohlo, tak jsem proste v sobotu rano rekla, ze plina neni a hotovo. Od te doby nic. Bobek pry "neni"., na zachode mu jsem schopna i dat tablet aby tam chvili posedel a zkusil to, nepomaha. Starsi bracha mu to nazorne ukazal, nepomaha. Snedl už asi pet kilo jablek, ktere jsou u nej spoustecem kakani a nepomaha. Nemam na to nervy, bude mit strasnou zacpu, mam to vzdat? Ale jemu pak dojde, ze staci vydrzet a plina najednou je a jsme v haji uplne :(

tommee
autor
4. čer 2018

Ted uz sedi pul hodiny na nocniku u pohadky a nic. Proste nic. A je mu to fuk, sedi na nem jako na zidli, zadny stres.

pavlina86
4. čer 2018

Máme podobný problém, už jsem taky zoufalá,ale už taky nevím, jak dál... ☹ Syn má 3 roky a 4 měsíce, čurat chodíme krásně, plenku nedáváme od 2,5 roku od 3 let ani na noc. (2x za noc ho jdu dát vyčurat). Plenu dávám, jen když někam jedeme a přesto pořád zkoušíme. Ale kakat, prostě ne! Když ho hlídám (vím kdy asi jde ), vykaká se na záchod bez problémů, má radost, řekne, že je šikula, ale jinak to máme prostě ve slipech!Ale když mu, nedám na zadek nic,jako teď ,když je teplo krásně jde sám!!! Takže...?? Kde je problém??? 1 syn byl úplně bez plenky v 2,5 letech, a vadila mu každá kapka na slipech. 🙂 Takže jdeme z extrému do extrému, pořád věřím,že se to přes prázdniny zlomí. Tak budu držet pěsti a hlavně pevné nervy!!! My taky pořád bojujeme.

baris
4. čer 2018

@tommee já mám dvě nestandartní děti (jedna extra cíťa s tiky, zácpou, nejedením ..., druhá těžká vývojová dysfázie), takže z mého pohledu bych plínku dala, časem mu to docvakne.

tommee
autor
4. čer 2018

Tak jsem mu ji dala, do pul minuty pribehl, ze ma hotovo. Kdybych se tak nebala zacpy a natrhleho zadku :(

jikov
4. čer 2018

ahoj, nevím jestli pomohu, ale jednou jsem slyšela o podobném problému a maminka mu prý vystřihla do plenek díru. Takže přes plenu chodil na záchod. Ale víc o tom nevím. Držím palce

slimacikmia
4. čer 2018

@tommee čo skúsiť dať mu nejaké šetrné projímadlo typu lactulosa, alebo niečo podobné? Myslím, že stačí, aby sa to raz zlomilo a bude po probléme...

ellive
4. čer 2018

Řeším úplně to samé. Syn dva a půl let, bez plínky půl roku čurání pochopil rychle. Kákal pouze vestoje venku a schovaný. Nepomohlo nic. Oslovila jsem jednu lékařku homeopatku. A ta mi doporučila podávat lék causticum 9ch ráno a v poledne 5 kuliček a arsenicum album 15ch pět kuliček večer. Do 3 dnů se stal zázrak a přijal nočník kde započate vyvěšování dokončíl . Není to ještě to pravé ořechové, ale aspoň se trochu odblokoval.

hankaros
4. čer 2018

Dcera cerstve dva roky. Ten samy problem. Vi, co se po ni chce, ale nechce. Nevim,co s tim.

mamitom
4. čer 2018

Kamarádka měla podobný problém... Čůrání v pohodě, ale vykakal se jen do pleny. Zjistila, že musí mít soukromí a pokud u něho někdo je, tak to nejde a prostě se stydí. Tak jestli třeba není problém tady. My začali s nočníkem před měsícem a pokakaný koberec byl několikrát 😞 syn zase nesnese slipy, musí mít kalhoty naostro... Držím pěsti!

hope09
4. čer 2018

Možná se mu na tom záchodě špatně tlačí. Přeci jenom u kakání by měla být kolena nahoře a sedět na bobku, aby mu to fyziologicky šlo. Tak co zkusit nočník nebo dát nějakou stoličku pod nohy?