Odvoz z porodnice

kaii
3. zář 2018

Ahoj, mám takový dotaz kdo vás vezl z porodnice když váš partner nemá řidičák?
Jsme trochu na kordy s tím kdo pro mě přijede. Jelikož budu před porodem u svých rodičů aby mě měl kdo odvést, nelíbí se partnerovi že by pro mě i rodiče moji měli přijet.
Jenže jeho rodiče už jsou starsi a mají auto nic moc. Plus bych chtěla asi trochu podpory od své mamky, to víte jsem prvorodička.
S partenovou mamkou nijak zvlášť vztahy nemám proste je to paní v důchodě.A za celý těhotenství mi přijde že se o malého nezajímá.
Jenže partner tvrdí že je to štve že budu u našich a pak že by mě měli i naši odvést. Jenže bydlíme ve městě ve kterém bydlí i jeho rodiče, a naší bydlí půl hodiny cesty, takže v kontaktu bude více s jeho rodiči než s mým. Takže oni můžou přijít hned jak dorazíme domu, naší bohužel. Nějaké rady jak z toho ven? :(

mku
3. zář 2018

@kaii a co si vzit taxi jen ty a partner?

brusinka91
3. zář 2018

My auto ani ridicaky nename, jeli jsme taxikem 🙂 A u druheho to bude stejne 🙂

pavca1982
3. zář 2018

Vezl mě manžela brácha.Teď už papíry má, tak poveze manžel.

nafuka
3. zář 2018

To je snad jasné, že máš blíž ke své rodině. Bude si ten řidičák v budoucnu dělat? Sama ho mám od 18 let. Ať tě klidně odvezou vaši.

karlajasmine
3. zář 2018

Vemte si taxika.

denny27
3. zář 2018

Pro mě snad dojede babičky přítel 😊jinak asi pěšo😂(25km)... při nejhorším bych zalarmovala sousedku

silwiin
3. zář 2018

Idealni doba pro to, aby si ho pritel poridil🙂

vevero13
3. zář 2018

Fascinujeme mě, o co se lze přít. Berte to tak, že vy rodíte, vaše pravidla. Až bude rodit on, ať ho veze třeba papež. Podpora se bude hodit 😉. No ale řekla bych mu více takticky, nicméně neústupně. Možná i osobně paní "tchyni" Ať se nezlobí, že je to pro Vás důležité 😉 Za mě je porod dost velký výkon, aby si to zasloužilo respekt ke každému Vašemu přání.

vevero13
3. zář 2018

@silwiin V životě jsou dvě situace, kdy se jede 20 km/h. Funus marš na hřbitov a odvoz novorozence z porodnice. Ale stejně, se zelenáčem za volantem raději ne. 😲

gretka79
3. zář 2018

@kaii Ahoj, to ze by Te meli vest domu tvi rodice vadi vice komu - partnerovi nebo jeho rodicum???
Podle me je to vase vec a ani jedni rodice by do toho nemeli zasahovat. Muj napad je takovy - nech se k porodu odvest sanitkou a pro cestu z porodnice si prosad sve rodice.
Z vlastni zkusenosti mohu napsat, ze plany jsou sice hezka vec, ale realita muze byt uplne jina. Muzes prekotne rodit, porod muze prijit drive nez v radnem terminu....muze se stat tolik veci a nakonec budes za sanitku rada.
Pro odvoz domu si prosad sve rodice. Jde o Tebe abys byla v pohode. Porod zamava s kazdym a ja byla za svou mamku velmi vdecna. Ona byla ta, kterou jsem chtela a potrebovala nejvic.
Drzim Ti palce!

P.S.-Domnivam se, ze partnerovo ego neunasi skutecnost, ze neni schopen se o odvoz postarat on sam. To si ale musi poresit on sam v sobe. Ted jde o Tebe😉

silwiin
3. zář 2018

@vevero13 no pravda, ale tak do budoucna se urcite hodit bude, a to uz by se i vyjezdil🙂

Jinak volila bych sve rodice, az pak tchanovce. Na druhoustranu prit se o to taky nema smysl, nechala bych to otevrene a odvoz z nemocnice resila az bude aktualni (klidne uz dopredu pocitat se svymi rodici, ale holt nektere veci nemusi pritel vedet🙊

lachtanice86
3. zář 2018

Tak taxík ne?

mourovatakocka
3. zář 2018

Tak představa, že by tchánovci určovali takovou maličkost, je pro mě absurdní. Pokud to vadí příteli, měl mít dávno řidičák a teďka neprudit. Co je to za chlapa, že nemá papíry?? Pokud je tvoje máma ochotna ti pomoct s prvním miminkem, využij toho a budoucímu tatínkovi vysvětli, že v šestinedělí se potřebuješ cítit dobře, být v klidu, aby se mělo dobře miminko a to půjde s tvoji mámou.

silwiin
3. zář 2018

@mourovatakocka co to je za vetu prosimte, "co to je za chlapa, ze nema papiry", to je jako menecenej? Bo vy zlatokopky proste o chlapa bez BMW ani nezavadite pohledem?😭😁😂 spousta lidi nema papiry, protoze nechce, nepotrebuje a svete div se - nemuze mit ze zdravotnich duvodu. Apropos - ty mas papiry? Nebo pak nastava "co ses to za zenskou, ze v dnesnim svete nemas papiry"?

katka900
3. zář 2018

Taky Taxi

luj89
3. zář 2018

@mourovatakocka Muj muz taky nema papiry, resp. ted si je dela. Zase ma zbrojak a ja ne (Co jsem to za zenskou, ze nemam zbrojak? 😀)
@kaii Prijde mi to jako zastupny problem... Nebo se vazne bezne dohadujete i o takovych malickostech? Muj muz nema ridicak, do porodnice jsem jela sanitkou a zpatky nas vezli mi rodice (taky bydli cca pul hodky od nas a co? To prece neni zadna vzdalenost 🙂)

martaskaaa
3. zář 2018

Myslim, ze je narok na odvoz a privoz i sanitni vůz, nebo uz ne? Ja v tom nevidim problem, ma byt vubec rad, že nepojedete nekde autobusem nebo vlake

luj89
3. zář 2018

@martaskaaa odvezt vas samozrejme musi, ale zpatky uz je to asi na posouzeni lekare a nebude to jednoduche. Ale kdyz ma pani moznost odvozu, vyuzila bych to 🙂

v_erunka
3. zář 2018

@mourovatakocka můj chlap třeba nemá řidičák ze zdravotních důvodů..
Do porodnice mě vlezla tchyně, z porodnice můj taťka. Ono je to nakonec asi jedno. Hlavně, že je člověk už doma 🙂

mourovatakocka
3. zář 2018

@silwiin papíry máme doma oba, kupodivu žádné bmw. Zlatokopka? My se známe? Asi ne, viď? Mám na účtu momentálně asi osmdesát krát víc peněz než můj muž, to kdybych byla zlatokopka, asi dělám něco špatně 😂. Beru to tak, že řidičák dává člověku svobodu, neznamená to, že musí mít v garáži tři auta, ale znamená to, že případně nemusí řešit nouzovky typu odvoz z porodnice, k lékaři obecně, na velký nákup...

silwiin
3. zář 2018

@mourovatakocka to je sice pravda, dava vetsi svobodu a spousta veci jako nakupy ci doktori se tim ulehci, ale ta veta byla dost mimo. A ac se (nastesti) nezname, vyzniva to presne tak, jak jsem psala.

mourovatakocka
3. zář 2018

@silwiin Hmmm, dobře. Osobně mi přijde zvláštní, když chlap nemá řidičák, samozřejmě jsem opomněla zdravotní důvody, to je něco jiného. Já považuji peníze za důležitou součást života, pořád je po mě někde chtějí, ať už v krámu nebo když se platí elektrika. Ale nepovažuji je za tak důležité, abych měla mindraky na diskuzích a osočovala někoho, o kom vím houby, že je zlatokopka. Pokud to vyznělo, jako že považuji chlapa bez papírů za méněcenného chudáka, pak je to omyl. Jen mi to prostě v dnešní době přijde dost zvláštní, spoléhat na MHD nebo pomoc jiných lidí.

zelenaesmolda
4. zář 2018

Chlap at si da par facek a probere se.Mel by byt rad,ze ma zdravou zenu a dite a neresit takove hovadiny.A jestli budes u vasich tak je jenom logicke,ze te odvezou oni ne?

zmrzlinka
4. zář 2018

Taxi? Nemusíš se s nikým dohadovat. Zavolas, zaplatíš a je klid.

vevero13
4. zář 2018

No já nevím. Proč taxi, když máte dvě možnosti a jasnou představu o tom, jak to chcete? Pro mě je to moc neosobní. Takže hlavně dělejte, jak vy uznáte za vhodné 😉.

zavodnice
4. zář 2018

Můj muž taky neřídí, papíry má. To jsem ho donutila, protože pro mě chlap bez řidičáku je poloviční chlap. Teď dostal nůž na krk, že bude řídit, jinak se do porodnice budu muset odvézt sama nebo nevím.
Ale fakt nechápu, proč by mi měl chlap kecat do toho, kdo mě poveze z porodnice. Jedna se o mně, já si to rozhodnu. A nechápu ty žabomyší války o tom, kdo kolik času stráví s novorozencem, jestli moji rodiče nebo tchanovci, vždyť to dítě budou vídat příštích spoustu let, nikomu nic neutece.

oplatecka
4. zář 2018

A nemůže tě odvézt jeden z rodičů a partner by tak byl taky?

radkahradec
4. zář 2018

@kaii do porodnice i z porodnice jsem se dovezla sama, partner taky nema ridicak, jel jako spolujezdec. Kazdopadne kdybych se na to necitila, vezli by me asi jeho rodice nebo taxi nebo treba nakej kamarad....neberu to jako podstatnou vec, jde jen o cestu autem.

gabrolo
4. zář 2018

@kaii A nějaký kamarád co by vás odvezl domů? Pokud nikdo takový není, tak bych mu to řekla tak, jak jsi to tu napsala, že oni pak miminko neuvidí, až později a jeho rodiče na vás potom můžou počkat doma. A nebo si vemte toho taxíka. Mě domů vezla taky mamka i přes to, že přítel řidičák má, ale nejezdí dlouho a měl strach a byl vyklepaný ještě z porodu 🙂.

luj89
4. zář 2018

@zavodnice proc je pro tebe chlap bez ridicaku polovicni chlap? Zena bez ridicaku je pro tebe taky polovicni zena?

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru