Otěhotnění se sníženou funkcí štítné žlázy

katylone
4. dub 2016

Ahojky,
mám dotaz ☹ . Nedávno mi našli sníženou funkci štítné žlázy a o té sem četla, že má za následek že menstruuji, ale neproběhne ten měsíc ovulace ☹ ☹ . Chtěla bych s přítelem miminko a zajímá mě, nemáte některá zkušenost s otěhotněním po zaléčení? Doktorka mi na to napsala prášky, kdy hormony uměle doplňuji a chci se zeptat po jak dlouhé době mi ty léky zaberou a mé tělo začne normálně ovulovat a já tudíž můžu již otěhotnět? Není to nijak rapidně moc, protože moje doktorka mi na to přišla brzo právě. Proto se ptám. Už bychom jedno mimi s přítelem taky chtěli. 🙂 Tak po jak dlouhé době máme šanci 🙂
snad se najde někdo, kdo mi poradí 🙂

papalinka
5. dub 2016

@katylone po nasazení léků se mi krevní testy srovnaly do dvou měsíců. Tehdy jsem otěhotnět nechtěla, ale po pár letech jsem otěhotněla bez problémů, ovulace úplně v pohodě. Hlavně ber ty léky a bude to v pohodě.

baysha
5. dub 2016

Srovná se to rychle. A hlavně pokud máš funkci jen mírně sníženou, tak nejspíš ovuluješ i tak.

Především je důležité, až se ti otěhotnět podaří, tak abys od začátku chodila na časté kontroly hladiny hormonů. V prvních dvou až třech měsících těhotenství je dostatek hormonů štítné žlázy nezbytný pro správný vývoj mozku miminka!

katylone
autor
5. dub 2016

@papalinka děkuji

katylone
autor
5. dub 2016

@baysha díky

asa2
8. dub 2016

Já otěhotněla po 1 roce, ale to se mi přidaly i problémy s prolaktinem. Měla jsem vysokou hladinu a ten zabraňoval ovulaci a skoro vůbec jsem nemenstruovala. Ale funkce štítné žlázy se mi "vyléčila" +- po 3 měsících. Neboj, budeš teď pod kontrolou a otěhotnět se dá 🙂 Jen je třeba trošku trpělivosti ;) Pokud bys otěhotněla, tak ihned volej endokrynoložce!!! Bude tě mít pod kontrolou 🙂

@katylone
nejlepší řešení je nastartovat opět činnost štítné žlázy 😉

to je možné - větší úpravou jídelníčku a speciálním cvičením...

denimarie
Autor odpověď smazal
Zobraz
vendes
22. říj 2019

Mám hypofunkci ŠŽ a jsem sledována bez medikace, s otěhotněním nebyl žádný problém.

azanka
22. říj 2019

Měla jsem sníženou i zvýšenou funkci. Otěhotněla jsem dvakrát bez problémů. Jen mi sledovali krev potom i v těhotenství.