Podpora plazení/lezení, máte tip na cvičení?

lumi22
11. dub 2016

Mam skoro 11-ti mesicni holcicku, od 8-meho mesice cvicime vojtovku, je hooodne lina, nepretacela se, zacla az po mesici cviceni a to jen jednou maximalne dvakrat denne, jak uzna za vhodne. Momentalne je jeji nejvyssi dovednost otacet se na brisku ve smeru i proti hodinovych rucicek, toto dela uz 3 tydny a vubec se nechce hnout dopredu a zacit se plazit. S Vojtovkou jsme na mrtvem bode, jelikoz ma uz svou hlavu a hodne sily, tak je pro me skoro nemozne s ni cvicit. Mate tip na nejake "cviceni" k podpore plazeni a lezeni?
Diky 🙂

flor1
22. dub 2016

Co zkusit něco na balonu?! Doporučuje se Bobath, zatím nemám zkušenost, ale taky jdeme vyzkoušet nebo ukázat malou jiné fyzioterapeutce.

radkamorrisova
25. dub 2016

@lumi22 Měli jsme něco podobného. Malý se sice uměl přetáčet, ale moc často to nedělal, byl líný nebo jen neměl motivaci. Měnili jsme fyzioterapeutku a ta nám rovnou řekla, že má hodně slabé ruce a břišní svaly. Malý ani nedělal druhé vzpřímení. Po necelých 2 týdnech cvičení se to strašně moc zlepšilo. Myslím, že byste nejdřív měli zjistit, jestli taky nemá někde slabší svaly a zaměřit se na ně. My jsme cvičili na overballu. Malého jsem dala na kolínka a poloprázdný overball mu šoupla pod hrudníček. Musel to ručičkama vyrovnávat a já jsem ho jistila. Taky jsme ho pomalu váleli ze strany na stranu na velkém balónu. Zapojoval břišáky i ruce. Fyzioterapeutka nám doporučila dávat ho na bříško, jednu nožičku mu pokrčit a dát pod tělíčko. On pak přitahoval druhou nožičku a dostal se tak na čtyři. Jinak vojtovku taky cvičíme, ale vždycky ve dvou. Já mám na starosti ruce a hlavu a manžel nohy a zadeček 🙂 . Jde to tak mnohem líp a fakt to přináší výsledky.