Pozná se těhotenství dřív, než se udělá test?

kristynat
11. led 2015

da se tehotenstvi poznat driv nebo az kdyz se udela test?

tortojs
11. led 2015

Dá ale není to jisté. Jistá známka těhotenství je jen test z moči, test z krve, ultrazvuk a více jak 14 dní zvýšená basální teplota.
Nejisté příznaky jsou potom nevolnost, vynechání MS, bolesti podbřišku, chutě a další avšak shodné i s premenstruačním syndromem.

svetlanap
11. led 2015

Přesně tak @tortojs plus mě ještě napadá tlak v prsou a mě bolela hlava a možná častější chození na malou. Naprostá jistota je ale až UZ vyšetření a testy z moči jsou prý už taky dost přesné, ale asi taky záleží jakou značku.

babby
11. led 2015

Já jsem svoje čtvrté těhotenství poznala už asi pár dní po oplodnění. Naprosto pokaždé jsem nemohla v noci spát, najednou mi nechutnala káva, po takovém týdnu až deseti dnech mi začlo být pekelně zle. A nemužu říct, že by se to dalo zaměnit z příchodem MS protože jsem nikdy žádné příznaky neměla.

petra4040
12. led 2015

Pnutí nebo i píchání v podbřišku (ale to jsem měla jen u 1.), zvětšená nebo citlivější prsa. Ale tyhle příznaky se dají i vsugerovat. Nejlepší je počkat těch pár dní na test.

petra4040
12. led 2015

A z krve u doktora se to dá poznat dřív, než z moči doma. To je dobré pokud se berou léky, které se nemají brát v těhotenství.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru