Prcek se v noci budí, čím by to mohlo být?

janaz22
9. únor 2015

Zdraví mamči, už jsem krapet zoufalá... Malému je 9 měsíců.. Od 2 měsíce spí celou noc bez buzení... Teď cca 2 měsíce zpátky se mi v noci budí, někdy jen jednou někdy i víckrát... Začne plakat a to někdy vydrží třeba i 2 hodiny... Pak zase usne.. Někdy se napije čajíku a také zase hned usne.. Nevíte, čím by to mohlo být? Co by mohlo pomoci, aby zase spal bez buzení..? Dávám ho spát jen po obědě tak na 2 hoďky, dýl většinou nespí... ☹ Měla jsem ho i v kšírkách, aby spal klidně a nepřetáčel se.. Myslela jsem,že je to tím, že nechce spát na bříšku.. ( polštáře bohužel nepomohly, vždy se i přes ně dokázal překulit na bříško)..

zulitvi
9. únor 2015

A nerostou zuby?

janaz22
autor
9. únor 2015

@zulitvi máme už 3.. je to tak 14 dní co nám vylezla dole dvojka...

zdeni.r
9. únor 2015

Ahoj,já chápu,že to je najednou nezvyk, když dřív spal celou noc,ale u dětí se tohle hodně často mění! Mají jiné potřeby,někdy mají divoké sny,někdy je něco bolí,jindy mají plnou hlavu zážitků ze dne..proste nemůžeš se spoléhat na to,že to bude vždycky celou noc... Svazování je teda úplně hovadina..navíc přesně kolem tohohle věku mívají děti separační úzkost, potřebuji mámu,její blízkost a občas proste zabreci a chtějí,aby je máma pohladila,pochovala.....
Dyt jsi tu pro něj,tak mu to neodpirej, kdyby to bylo často,ale jednou za noc je krásný!

privka1984
9. únor 2015

Od narození se mi malý budil min. 2x a v tomto období se budil co 30 minut 2 měsíce v kuse. Me nikdy neprekvapilo, ze nespi, ale spis, ze spi. U něho to byly zuby. Ted má 16 měsíců a budu se min. 2x.

ninive211
9. únor 2015

Nechci strašit, ale neteř se cca od devíti do 11 měsíců budila v noci x-krát, třeba po hodině, hodině a půl. Ona je teda kojená, tak vždycky si chtěla cucnout a pak zase spala, Ke konci to bylo prý občas buzení i co půl hodiny (až doktorka řekla ségře, že je to (zlo)zvyk, že se nebudí hladem, ale ze zvyku a ať ji zkusí odstavit od nočního kojení).
Chápu, že je teď pro tebe nezvyk, že se vůbec budí, když ti už jednou spal celou noc, ale pokud je to jen opravdu jednou, dvakrát za noc, napije se a zase spí, nebudí se co chvilku, tak buď ráda, takhle to má opravdu většina maminek 😉 Kór ty zuby...při nich se právě děti obvykle budí častěji, protože je to prostě bolí. Anebo i ta separační úzkost může být důvod, ta nastupuje přibližně v 8.-9.měsíci. Pokud jsou to tyto důvody, proč nespí celou noc, tak pomůže prostě jedině čas.

pouzarovaj
9. únor 2015

Já jsem zatím na žádnou souvislost nepřišla. Dceři je také 9 měsíců, teď poprvé 2 dny za sebou spala celou noc (20.15-6.00). Jinak se mi v noci budila 1-3x, někdy si jen tak fňukla a spinkala dál, někdy chtěla napít a pak spala, někdy prostě byla vzhůru (nevěnovala jsem se jí) klidně půl hodinky, hodinku než usnula (ale neplakala). Nijak často se nebudila od narození, ale jinak aby spala celou noc, to se mi stalo za celou dobu asi 3x a teď 2 dny. Jinak hůř spí, když jí zlobí zoubky a když odpoledne vstává později než v půl 4 (chodí spát ve 20, usne většinou max. do 20 minut), ale pravidlem to také není. Jídlo na to vliv nemá, zážitky z předchozího dne mi přijde, že taky ne(alespoň u nás zatím ne).

pouzarovaj
9. únor 2015

@pouzarovaj A jinak také je to lepší od té doby, co nekojím. A na bříško se mi také pořád otáčela a nakonec jsem jí tak nechala spinkat, otáčí se časem zpátky sama.

irca86
9. únor 2015

Syn se budí cca 5X za noc. Chápu, že je to nezvyk. Já ti vyděsila tak, že po prvním probuzení ho beru k nám do postele. Většinou usne rychle po napití a potuleni

hanyzka11
9. únor 2015

podle toho co píšeš sázím na zuby. některé děti to prožívají víc (jako ty naše :( vede mě k tomu hlavně to, že dlouho brečí. kdyby měl separační úzkost, stačí vzít k sobě a bude klid.
u nás jsou zuby spojené s průjmy a protože už lezou trojky, tak to poznám. ale často se vyplatilo namazat zuby gelem na zoubky a když se uklidnil, tak to bylo ono. nejsem zhastánce preventivního dávání prášků, ale zkus mu v noci,kdyžz řve dát nurofen a uvidíš jestli brečí bolestí.
třeba mě teď Vera odpoledne vstávala a čtvrt hodiny řvala a řvala. dostala prášek a je to vyměněná holka. holt zuby dávají někdy zabrat.

janaz22
autor
10. únor 2015

tak na dnešek jsme spaly celou noc... ráno jsem objevila horní zuby... tak snad bude na chvíli klid 🙂