Přítel je každý den v hospodě

misulkacibulka
26. lis 2016

Přítel chodí každý den po práci na pivo, vrací se už pozdě, takže ho skoro nevidím. Několikrát jsem sním o tom mluvila, ale akorát jsme se pohádali. Žijeme spolu 7 let, a poslední dva roky chodí celé týdny a už i celé víkendy. Takže poslední měsíce, abych ho vůbec slyšela a viděla, a hned po práci vyzvednu syna ze školy,a odvedu ho na kroužky ( má jich hodně, ale za to samé jedničky ), je to florbal, fotbal a kytara. Takže ho vyzvednu, jdeme domů vyvenčit našeho psa, jdu syna doprovodit na kroužek, a místo toho abych si dělala holčičí věci, jdu za ním alespoň na půl hodinky, abych ním chvíli byla. Pak jdu rychle domů, uvařím,uklidím a jdu pro syna, učíme se, a pak jdu unavená spát, a přítel přijde, a je naštvaný, že usínám, nebo spím. Sex to ani nemluvím, bolí mi to, a pláču. Někdy nemáme sex týden - dva... Zrovna dnes jsem mu to opět zkoušela vysvětlit, říká tomu , že ho hrotím,, řekl, že ho to štve, že se tak chová, že to omezí. Že netušil, jak to mám po práci, ale tohle si říkám, že snad nemyslel vážně, žijem spolu 7 let. Ale už je opět skoro půl desáté a on pořád nikde. Když mu volám, řekne, že už jde, a hodina dvě nikde. Nebo se pohádáme. Už si připadám, jak blázen. Miluji ho, ale já už to dlouho nevydržím.. Ví to, ale ten alkohol je silnější, a já nad alkoholem nikdy nevyhraju. Nevím co stím mám dělat, bolí mi to. Míša

tinaprofi
26. lis 2016

alkohol je démon, nad ním nelze vyhrát. není to tvoje chyba, ale jeho. budeš muset být hodně odolná a vytrvalá v tom, co od něj chceš, za každou cenu, jinak mu to nikdy nedojde. a když mu nedojde ani to, jak je situace vážná, tak když nepomůže odborník a chuť to řešit, pomůže jedině rozchod a zachránit si tak život.
Hodně štěstí

ladyhacek
26. lis 2016

mám (měla jsem - již několik let jsem ho neviděla) otce alkoholika - každý den v hospodě - přišel na litý, smrděl a dělala scény s mamkou se hádali. Když mi byo 10 rozvedli se a nám se změnil život > k lepšímu.
Z mých zkušeností bych s takovým člověk nebyla. Manžel je zase pořád na PC a hraje hry, ale je doma a nepije. Také se mi to tolik nelíbí, ale vidíme se . a není tma pořád. Občas je snámi, dělá kolem baráku... Než s enám narodil syn tak bylo období kd yk PC si několik dnů za sebou bral pivo/rum s colou... řekla jsem mu, že se mi to nelíbí, ž emám špatné vzpomínky. Přestal a 14 dní nic nepil. Ano dá si občas něco, ale né každý den.
Za mě odejít i když vím, že je to těžké

kaja2016
26. lis 2016

@misulkacibulka ja bych zkusila se ho zeptat, proc si mysli, ze to dela. treba ho tam netahne alkohol, ale treba mu tam je proste dobre... zase jestli se mate radi, tak by to byla skoda, to nemusi byt trvaly stav. no drzim palce.

luj89
26. lis 2016

no, upřímně řečeno, tohle už není žádná sranda... Mám kolegyni, jejíž manžel byl taky alkoholik, vyhodila ho z domu, šel na léčení, dali se zase dohromady a teď abstinují oba (on, protože musí, ona, protože nesnese alkohol). Takže to může skončit happy endem, ale rozhodně to chce razantní řešení. Každý má nějaké chyby, ale vždyť přítel vůbec nevidí syna celý den (natož aby se podílel na jeho výchově, hrách atd.). Takže za mě ne odejít, ale ,,nechat přítele jít".

misulkacibulka
autor
26. lis 2016

ahoj Kájo, ano je mu v hospodě s kamarády dobře. Miluji ho, a vím, že i on. On to spíš viděl od mala u svého otce, takže mu to přišlo dříve normální, teď už si na ten alkohol zvykl. Měla jsem dědu co rád pil, a mám tetu i ta ráda pije. Tak zas není ještě na tom tak, jako oni. On si tam jde pokecat s kluky. Mě jde o to, jak ho mám probrat, aby viděl, že to takhle nemůže dál. Prostě mi chybí ty věci co jsou mezi páry. Dnes jsem mu to řekla, a on to chápal. a řekl, že to chce alespoň trošku napravit. Ale bohužel, je tam od dvou do teď 22,20 ., já nevím. Chtěla bych mu a nám tak moc pomoct, ale on ten alkohol hájí mi přijde. za ty palce děkuji 🙂

lv
26. lis 2016

Ovšem, že ho hájí, protože už to potřebuje denně. Ukažte mi jediného alkoholika který nehájil. A vypadá - zatím - jinak, než příbuzní, co pijí, protože to netrvá dlouho. Jsouesy závislosti na alkoholu na netu, zkus si to na něj vyplnit. Každopádně ta každodenní konzumace JE alkoholismus. Že ho to baví, že si pokecá? A být s vlastní ženou a dítětem ho nebaví? Holka, dej mu svou podporu, že spolu všechno zvládnete, pokud to pujde takhle dál, přijdou velké potíže.

lentilkah
26. lis 2016

Reknu ti to takhle: u nas na vesnici je par chlapu, co v hospode prosedi vetsinu dne. Vsichni se driv, nebo pozdeji rozvedli, s detmi, pripadne s vnoucaty se nevidaji. Do hospody uz nejdou za "kamarady", maji jen to pivo. Stejni experti jsou i mezi mladsi generaci, nekteri s tim kvuli rodine nastesti prestali. Podle toho, ze tvuj pritel "to chce alespon trochu napravit" usuzuji, ze s tim sam od sebe neprestane. Ja bych dala ultimatum, do hospody max. 2x tydne (nebo jak uznas za vhodne), v dohodnuty cas byt doma, jinak proste konec. Uvidis jak se podle toho zaridi, pokud da prednost hospode, nestoji ti za to. Akorat by sis znicila zivot a driv nebo pozdeji by to skoncilo.

lentilkah
26. lis 2016

A jeste dodam: ultimatum rozhodne dodrzet. Ne ze mu to jednou ulitne a ty to omluvis, protoze se chudak zapomnel s kamarady. Jinak ti bude s prominutim srat na hlavu porad. Proste mu oznamit pravidla a upozornit, ze se uklouznuti netoleruje.

aiva01
26. lis 2016

Musi se jit lecit, uz to trva moc dlouho a tim, ze chodi denne se zavislost jen bude prohlubovat. Necekej proto zadny zazrak spise naopak- bude hur... Dokud si neprizna, ze ma problem a nebude ho resit, nic se nezlepsi. " Vyleceny" alkoholik si nesmi dat ani jedno pivo, aby do toho zase nespadl. Takze kamarady vidat ano, ale ne v hospode a ne u pivka... Chce to silnou vuli- ma ji? Dej mu najevo svoji podporu, ale pro stesti a klid v rodine musi neco delat on sam a ne zustat jen u reci. Vydrzi bez piti par dni? Asi mu na rodine moc nezalezi, kdyz dava prednost hospode, kamosum, pivu... Hodne stesti i kdyz moc sanci tomu nedavam. Kolik mu je?

aiva01
26. lis 2016

Jeste dodam: pokud budes videt, ze se v horizontu max.par mesicu nic nezmenilo, vezmi nohy na ramena a utikej! Ziti s alkoholikem je neziti a velikanske trapeni- to vidis uz ted...

jbouda
27. lis 2016

A deti? Nevim kolik maji roku, ale pokud by muz pokracoval timto stylem, tak budou prejimat vase chovani. Od taty, ze je normalni chodit do hospody a od mamy, ze to ma tolerovat. Navic hospoda denne musi lezt dost do penez. Co s tim delat Vam psaly holky vyse.

lentilkah
27. lis 2016

Tak jake to ma dneska pokracovani?