První polštář pro dítě - co doporučujete?

martik16
3. zář 2018

Ahoj,

chtěla jsem se zeptat, kdy jste dávaly dětem první polštář a kde jste kupovaly. Naše malé si teď při usínání hrne pod hlavu peřinu nebo plyšáka, jakoby se ji lépe spalo "na něčem", tak si říkám, že už by asi mohla i nějaký menší polštář mít (má 1r 3m), ale všechny polštáře, co jsem viděla v obchodě, mi přišly strašně "Vysoké" a naducané a to mi nepřijde moc vhodné... Díky za odpovědi ;)

eldrag
3. zář 2018

syn ho dostal az ve 3 letech, a stejne v noci sklouzne a nespi na nem. mame vsichni ty pametovy vlny. dcera nema polstar zatim vubec az pujde ve 2.5 letech do velke postele dostane cca 5cm vysokou slozenou deku. a pozdeji take tu penu.

soleilll
3. zář 2018

@martik16 Min. do 2 let žádný klasický polštář. Mladší (2 r.) má od roka malý polštářek 60x40 cm, který je skoro placatý. Byl v sadě s přikrývkou do postýlky. Velký polštář jí dávám, jen když je nemocná, třeba má rýmu, ale leží na něm polovinou těla - od pasu nahoru. Rozhodně ho nemá jen pod hlavou, to by krční svaly a páteř dostaly pěkně zabrat. Řešením jsou polštáře, kde se dá ubrat výplň, např. z Lidlu, ale mají určitě i jinde.

brookmichaela
3. zář 2018

My máme pro syna 1,5 let polštářek od Traumeland - Daunentraum. Je měkoučký a téměř placatý. Značka nabízí více variant polštářku. Stačí si jen vybrat.

pucmelinka
3. zář 2018

Mam polstarek 40x60,je placaty,cca 3 cm, zvazuju,ze ho uz malymu dam (17m).

bartakova_veronika
3. zář 2018

nejlepší je polštářek nedávat a nebo takový ten hooodně placatý .... malé je 10 měsíců a dávám jí akorát ten placatý co jsme měli v sadě s dekou. Takže téměř žádný ... ze začátku dostávala ten skosený díky refluxu ale z toho mi stejně sjížděla. A když se narodila tak po 3 týdnech z porodnice dostávala péřový polštář kvůli hlavičce, který nám doporučila neuroložka ale je dobré aby polštář byl od poloviny těla až k hlavě .. ne jenom pod hlavičkou. Ničí se tím potom dětem páteř a docela velká zátěž je na tu páteř

petrak15
3. zář 2018

Ve scanquiltu jsem koupila poster pro miminko, ten pro dvouletaky se mi zdal naducany. Mala je spokojena, dobre se ji na nem spi.

monaluza
4. zář 2018

Syn ho chtel cca v roce - zacal se mi v posteli sunout vys na muj. Dala jsem mu klasicky perovy hodne malo naplneny (predtim pouzivan jako zavinovacka).

kittyy17
4. zář 2018

Péřový, líbí se mu měkké pod hlavou, a pak ho stejně najdu naopak než jsem ho položila, pod sebou zmuchlanou deku a nohy na polštáři 😉

ela90
4. zář 2018

Ja jsem koupila jako detsky toto. Libi se mi ze jsou to dve casti, takze ted necham dceri v povlaku jen jednu az bude potrebovat vic, oblecu polstar cely. Je to z pametove peny.