Pupíček novorozence bývá plný stroupků zaschlé krve

xnikax1
26. led 2017

Ahoj holky mám dotaz. Doma mám 9 denní holčičku, když jsme odcházeli z porodnice pupíček měla hezky. Poslední dva dny ho má při každém prebalovani plný stroupku zaschlé krve..Je to normální, nebo mám plašit? Čistím 60% lihem po každém prebalovani na doporučení doktorky..Když jsem tam ale byla tak měla pupíček krásný a skoro čistý.. měli jste někdo taky takovy a je to ok?

luciehutt
26. led 2017

My měli jeden velký stroupek, začal se nám sám odlupovat, já čistila opatrně a pak nám to paní doktorka sloupla při prohlídce.. od té doby nic 🙂 Myslím, že když to nehnisá, tak by to mohlo být ok.

msimankova
26. led 2017

Podle mne je toho lihu moc, mne rekli, ze staci vecer...

nellie87
26. led 2017

Lihem jsme čistili 1x denně, vážně to stačí.Pupik vypadá v pohodě,pokud nehnisá mělo by to být ok.

monika9916
26. led 2017

Ahoj, my jsme měli pupíček jěště horší taky jsem byla vystresovaná, pořád to teklo a nechtělo se to hojit tak jsem to rano a večer po koupani čistila lihem. Ničim ani plínkou jsem pupíček nepřikrývala, aby dýchal. A za 10 dnů byl krásně zahojený.🙂

netopejr
26. led 2017

Normální. Dobry ke prekryt to třeba jednorazovou kojící vlozkou nebo vrstvou hazy, aby se ji o to nešmrdlal okraj plinky. A pokud možno dat ho az pres ten pupík, pod něj je myslím moc nízko, ale když ten okraj pres ten pupík jezdi, muze to zhoršovat.

zmrzlinka
26. led 2017

Dcerka to mela taky.Chce to hodne vetrat-susit a mne lih zakazali a cistila jsem repikem 🙂

luciehutt
26. led 2017

A čistila jsem Curaseptem 🙂

nellilie
26. led 2017

Nám dr řekla jen zakapávat, co se pamatuju tak jsem zakapávala víceméně jen po koupání a to denně neprobíhalo. A čistila ho jen dr vždycky když jsme šli na prohlídku, osobně jsem do toho malýmu vůbec v šestinedělí nesahala. A z bylinek je opravdu prima řepík jak píše zmrzlinka.

wampzee
26. led 2017

My jsme kvůli pupíku jeli i na pohotovost..nejdřív krvácení, pak granulom. Nicméně na pohotovosti říkali, že líh vůbec, že ten akorát vysušuje a ranka pak popraská a krvácí. Že prý je lepší Betadina a překrýt gázovým čtverečkem. A teď si vyber.. 😀

soyevita
26. led 2017

@xnikax1 To je úplně normální stav ,neboj.
U nás se také čistí lihem.Uvidíš ,že za pár dní bude pupík úplně ok😉

xnikax1
autor
26. led 2017

Děkuji všem za odpovědi,
Každý říká něco jiného v porodnici říkali jednou denne, dětska doktorka říkala při každém prebalovani..Tak já vážně nevím.

xnikax1
autor
26. led 2017

@soyevita můžu se zeptat jak často cistite? A máte ho taky pokazde takhle ošklivý když měníte plinku?

soyevita
26. led 2017

@xnikax1 Náš vypadal takhle ještě ve 3týdnech.
Každé přebalování bych nečistila.To je moc.Mě v porodnici i pediatr řekly,nebát se zajet dovnitř.Pupíček ať nedře plenka.Měly jsme vždy i kapičku krve na overalku.Ve 4týdnech dr.odloupla stroupek a pak už to bylo dobré.
Kdyby byl okolo zarudlý,krvácel hodně ,nebo zapáchal,tak hned k dr.

soyevita
26. led 2017

@xnikax1 A není to ošklivý pupíček😉 Nedělej si starost🙂

eva1987
26. led 2017

@xnikax1 Meli jsme to stejne a uz ma maly pupik krasny. Jen bych cistila 1x za den, takhle mi to rekli v porodnici i dr na prohlidce, cistim po koupani.

junkka
26. led 2017

Zajimave u nas v porodnici i doktorka rekli necistit a nedelat s tim nic. Ale nam nechali zasvorkovany pahylek, ktery sam odpadl po cca 11 dnech a vsechno bylo ok 🙂

puresin
27. led 2017

@xnikax1 Necetla jsem vyse, tak jen rychle: je to ok, moje mala to mela taky, jeste ted v 6 tydnech to trochu ma a ve stredu byla v poradne, mudr pupik prohlizela a pry uplne v poradku, uz muzeme i poradne koupat. 🙂