Renault Scenic pro 3 děti. Máte zkušenost?

cekypetra
9. kvě 2022

Prosim o radu. Resime koupi vetsiho auta neb cekame treti ditko. Mame ale problem s tim, sehnat auto, kam by se vesly 3 autosedacky na isofix.

Mate nekdo zkusenost s Renault Scenic?

Popripade jaka auta pro 3 deti mate a jake autosedacky?

My mame Cybex Pallas S fix a pri predstave 3 vedle sebe, se proste bojime, ze se nevejdeme.

Jak mate vyreseno vy?

Divame se na Renault Scenic nebo Toyota Verso.
Klasika, jako je VW Sharan je mimo nase financni moznosti.

Moooc dekuji!

dasipe
9. kvě 2022

Je to Francouz, takže když se něco po*** tak třeba konkrétně u nás to nikdo nechce spravovat a upřímně se nedivím, neb máme v baráku Peugeota a mechanici se jen chytají za hlavu 😁 jaké máte finanční možnosti?

cekypetra
autor
9. kvě 2022

@dasipe chteli bychom do 350 000Kc a najeto do 100 000km no...

pinkninja
9. kvě 2022

@cekypetra Meli jsme 2x Scènic neb mi to prislo jako super pohodlny auto. Ale od te doby jsem naprosto zanevrela na jakykoli francouzsky auta. Porad v servisu. Nevim, jak jsou na tom modernější verze… Ale byt Vami, beru Toyotu. Nebo co treba VW Touran?

cekypetra
autor
9. kvě 2022

@pinkninja do Touranu ty 3 sedacky nenarveme. Dekuju za zkusenost.

biedronka10
9. kvě 2022

@cekypetra máme Scénic Grnad limited 7 místně. A nemůžu si to vynachválit. Lepší auto jsem nezažila. Ty řeči o nespolehlivému Francouzovi bych vynechala. Kamarád měl škodu kodiak a doteď lituje že ji koupil. Ihned po koupi z toho začal chcat olej a dostávalo se to někam do hlav motoru a tekla do toho voda. Takže je to spíše kus od kusu

pinkninja
9. kvě 2022

@cekypetra Opravdu? Vzadu jsou 3 plnohodnotná sedadla. Vcetne isofixu. Nevim tedy jestli na to ma rok vyroby, ale min. od 2015 to tak je. Asi zalezi i na sedackach…👌🏻Hodne zdaru pro vyberu.

cekypetra
autor
9. kvě 2022

@pinkninja a muzu se zeptat, jake sedacky mate? Lepsi pripadne vymenit sedacky, to je jasne...

olga_
9. kvě 2022

@cekypetra Do Scénica tři sedačky vedle sebe nedáš. U té sedačky vprostřed myslím není ani isofix.

cekamnazazrak
9. kvě 2022

máme Citroen C4 Granf Picasso a má isofix na všech zadních sedačkách, obrovskej kufr a případně ještě možnost 2 sedaček "v kufru"... koupili jsme ojetý se 74.000 km, máme ho asi 7 let a žádnej extra problém.. jo, chcípla mu v zimě v covidu, když se s ním nejezdilo baterka, ale vzhledem k tomu, že tam byla ještě z výroby měla nárok.. po koupi měnil muž tlumiče (ne že by to bylo třeba, ale prostě to udělat chtěl), jednou jsme měnili brzdové destičky a letos leštil světla, protože ten plast už byl trochu zašlej... já jsem s ním strašně spokojená, je vysoký, pohodlně se do něj nastupuje i nakládají věci.. je z něj hezky vidět, máš obrovský okno s božím výhledem (když pak sednu do služebáku, což je škodovka tak si připadám jako bych koukala z tanku 😂), jo a má 8 airbagů.. sedačky tam tři určitě dáš, když si pohlídáš šířku... nebo pak už vyloženě malou dodávku jako je třeba Toyota Verso nebo Multivan nebo tak... ale třeba u toho VW bych se trochu bála abyste se vešli do ceny...

martt
9. kvě 2022

@cekypetra Ono to je těžký každý je spokojenej s něčím jiným. Kamarád měl VW Sharan a po 2 letech ho dával pryč, protože byl hodně poruchový. Sefova mela Renault Scenica 17 let a kdyby ji ho syn nezrušil ma ho do teď.

pinkninja
9. kvě 2022

@cekypetra Já Tourana nevlastním, jen se snazim poradit…😉 Ale urcite jsou širší a užší autosedacky. Myslím, ze už se to tu také řešilo. Ale vizuálně - podle vypůjčené fotky z netu - ma Touran 3 oddelene sedacky. Prostřední malicko uzsi. A jako bonus lze poridit v 7 miste (pohotovostní sedadla pro deti) verzi…
Ale urcite někdo Scènica pochválit, jako i jiné Francouze. Já nikoho spokojeného neznam🤨Stastnou ruku preji

pinkninja
9. kvě 2022

@pinkninja Touran 2015

michaela666
9. kvě 2022

Máme Tourana a dali jsme do něj vedle sebe Joie Steadi, posměrnou Cybex a vajíčko Maxi Cosi. Na isoxif pouze Cybex, zbytek poutané pásy. Zkuste zajet někam do prodejny, kde tomu rozumí a určitě vám nabídnou autosedačky tak, aby se vešly.

cekypetra
autor
10. kvě 2022

@biedronka10 dekuju za odpoved

cekypetra
autor
10. kvě 2022

@olga_ fakt? Osobni zkusenost? Protoze zatim byl uvaden jako vhodny pro 3 plnohodmotne autosedacky vzadu. Ale jasne, je treba vyzkouset.

cekypetra
autor
10. kvě 2022

@cekamnazazrak to zni dobre. Dekuji za odooved. A problem se sehnanim servisu pro "Francouze" nebyl?

cekypetra
autor
10. kvě 2022

@martt to je jasny. My jsme narod Skodovek a koncernu VW obecne, i my doted meli vzdy Skodovku, ale u tech MPV uz jsou proste ceny fakt hodne vysoko.

cekypetra
autor
10. kvě 2022

@michaela666 diky za odpoved

felixfelicis
10. kvě 2022

My mame VW Touran pro 3 sedacky (+ k tomu ta pohotovostni sedadla, kdyz nekoho vezeme) a nemuzu si na nic stezovat. Autosedacky Besafe.

eithelwing
10. kvě 2022

Máme scenica, podle mě se tři sedacky dozadu nevejdou, ale odzkoušeno to nemám.
S autem jako takovym jsem spokojená. ☺️

olga_
10. kvě 2022

@cekypetra Osobní zkušenost. Po narození dvojčat jsme kupovali sedmimístný C8, ale teda poruchový motor, takže jde do háje a scénic drží. Když v něm jedeme, nejstarší sedí vepředu, dvojčata vzadu a já se cvaknu mezi ně. Tři sedačky se tam nevejdou ani náhodou. Máme jednu Cybex a dvě Joie spin.

biedronka10
10. kvě 2022

@olga_ není pravda. Dáme a máme Isofix...ale my máme 2016

biedronka10
10. kvě 2022

@cekypetra hele servis na Francouzaky úplně v pohodě. My teda jezdíme do autorizovaného, bo manzel si je hýčká, ano máme i Dacia Duster což je v podstatě taky Francouz a nějak nám sedly jako zadeček na hrnec. Ale najdeš i obyčejný servisy, ono Renaultu jezdí hodně. Určitě bych se vykašlala na ty "prémiovejsi" značky i když o těch si myslím taky svoje.... (Byla jsem členem vývojového teamu v automotive)

cekypetra
autor
10. kvě 2022

@biedronka10 jeee, dekuju za odpoved. Mas nejake rady ohledne toho, na co si dat pri vyberu MPV bacha? Rok vyroby treba, kolik max najeto, atp? Mame svoje limity, ale pokud jsi od fochu, tak jiste vis vice 🙂 a teda nechceme diesel. Mooooc dekuju 🙏🤗

olga_
10. kvě 2022

@biedronka10 Tak to je super.
@cekypetra Potom určitě mapujte rok výroby, protože u nás je určitě starší a nešlo by to tam!

biedronka10
10. kvě 2022

@cekypetra my právě že máme diesel, nebála bych se ho, spíše naopak. U MPV je to lepší i vzhledem k naloží pak když někam jedete, měli jsme možnost vyzkoušet benzín a to netáhne. Ale záleží taky jestli budete jezdit kratší, nebo delší trasy. U naftaku je potřeba spíše delší trasy, protože se potřebuje zahrát, pak má delší životnost filtru pevných částic a nehrozí jeho zanesení. Na druhou stranu vždy mi nastartuje i v zimě, máme ale osvědčeny 1,5 DCI určitě po něm bych se podívala (pokud budete chtít naftak) ppokud benzín, jakože chcete ten, je potřeba aby měl méně nalitano a pohlídat si u něho aby neměl vyklachtane ventily, takové klepani, to bývá známkou předchozí zátěže a MPV je to docela důležité, to auto je konstrukčně jinak namáháno. U MPV je potřeba brát v úvahu vyšší hmotnost a tudíž těžkopádnost. Proto je vhodné investovat do kvalitních pneu. My máme v penumatikach senzory tlaku, pokud nějaký takový kousek najdete (my máme přeci jen limitovanou edici, takže i panoramatické okno a podobne serepetičky, je zbytečne kupovat pak pneu s dalšími senzory, stačí převlékat přímo z disku. U novějších scenicu pak bývá taková menší bolistka a to je elektronicka brzda. Po koupi se nám občas začala hlásit i když fungovala. Jde o citlivost na akumulátor, takže když to zahlásí kontrolu ruční brzdy, většinou je málo dobita baterka, stačí občas pořádně prohnat nabíječkou. My koupili rovnou novou a je klid, to byla jediná investice jakoby oprav, jinak klasika, pravidelně měnit olej, prohlídka, to je důležité, ale asi i u každého auta. A pak asi takový detail. Pokud byste chtěli tažné, je lepší koupit bez a pak si ho tam dodělat. Máte jistotu spíše že auto bez tažného nebylo tolik namáháno...ale to je obecná ráda. Co bych brala v úvahu je že prostě s MPV nevyrazite jako tryskomys z nuly na sto. Bývá tam pomaly rozjezd a nelze řezat zatáčky. Co se týče interiéru, u scenica je super, že má vzadu nižší okna, takže dečka mají super výhled. Náš mazlík má Isofix i na těch posledních sedačkách, ale ty používáme výjimečně. Chce to dát si práci a klidné vzít prověřené z opěráku a nechat si ověřit kilometry jestli sedí. My koupili za 250 tis a měl jen 60 tisíc nalitano, ale opravdu jsme si prověřili jeho historii, takže skoro nový kousek. Jinak není co vytknout, je to super auto. My ho máme tedy prošpikované elektronikou, čehož se mnozi lidé obecně boji, ale zatím vše ok. A ceny za servis u "lidovejsich značek" jsou taky příjemnější pro rodinu.

biedronka10
10. kvě 2022

@cekypetra hledala bych od 2015 výše. Starší jsou už trochu pase a nevyplatí se to. Kamarádka koupila MPV Ford Focus z 2008, stal je stejně jako ten náš a už se jim to lehce sype

biedronka10
10. kvě 2022

Jo a samozřejmě....je to menší autobus i když paradoxně skladný a citlivý na dobré zaparkování.....já šofér malé Opel Agila si na něho zvyklá rychle.....ale ty 4 metry má, takže parkovací senzory se ti určitě hodí, než to vychytas.

veroniquecz
10. kvě 2022

@dasipe tak my máme taky Francouze - Citroen a není sebemenší problém.

veroniquecz
10. kvě 2022

@cekypetra za mě Citroen C4, absolutně peckovni auto. Starší rada je C4 Piccasso. Vzadu 3 plnohodnotné sedačky, možnost i 7 místné verze, spousta úložných míst, velký prostor…. Jinak jak se píše vys, top jsou kategorie rodinné MPV.