Rodičovská + DPČ - z čeho se vypočítá 2. mateřská?

kresi
3. srp 2014

U svého zaměstnavatele mám HPP na dobu neurčitou. V únoru 2013 jsem nastoupila na mateřskou a po jejím skončení na rodičovskou (na 3 roky). Během rodičovské dovolené jsem dostala možnost pracovat pro stejného zaměstnavatele na DPČ (v podstatě na tu stejnou pozici). Z čeho se mi bude vypočítávat druhá mateřská? Bude to z původního platu (HPP mi stále trvá), nebo z DPČ. DPČ dělám jen na půlúvazek za mnohem nižší mzdu. Případně měla bych DPČ ukončit dříve než nastoupím na novou mateřskou?

alneka
4. srp 2014

Z DPČ se ti nic počítat nebude, pokud ti bude nová mateřská přímo navazovat na rodičovskou. Pokud mezti tím nastoupíš zpět do práce, DPČ stále nebude mít na nic vliv, naštěstí 😉 Budu to mít stejně.

kresi
autor
13. srp 2014

@alneka Děkuji za odpověď. Ale ještě jsem se dočetla na internetu, že pokud dělám DPČ u zaměstnavatele u kterého mám i HPP, je nutné ukončit DPČ před nástupem na mateřskou. Pokud bych měla DPČ u někoho jiného, tak to nevadí a mohu pokračovat dál.

alneka
13. srp 2014

@kresi tak to bohužel netuším, raději bych volala na ČSSZ, kde ti poradí. Ale dává to smysl.

krmv
21. srp 2014

muzu se take zeptat,jak to je s materskou kdyz pobiram rodicak a pak nastoupim namaterskou s druhym ditetem,tak jaka je materska.

bajana
21. srp 2014

@krmv rovnaka, ako ta prva, nie?