Rybí tuk. Dáváte ho dětem?

paja
4. říj 2010

Nenašla jsem diskuzi s tímto tématem, tak ji zakládám, protože mě tohle téma docela zajímá. Za našich mladých let bylo běžné, že jsme ve školkách dostávali tuhle sice nedobrou, ale jistě zdraví velice prospěšnou medicínu. Na internetu jsem se dočetla, že děti, které užívají rybí tuk jsou dokonce více klidnější, soustředěnější atd. (což bych teda u našeho malého docela uvítala 😀 ). Máte s tím někdo zkušenosti? Dáváte dětem rybí tuk - popřípadě jakou značku sirupu?

ria80
4. říj 2010

Normální rybí tuk už se nedává,bylo tam riziko předávkování.Dávají se tabletky,jestli existuje i v tekuté formě,to nevím.Cucavé tabletky jsou třeba hvězdíci,ale tam jsou i další vitamíny.

beruska2x
4. říj 2010

ja budu davat vit. s omega kys. ale jsou az od 3 let 😉

verbalinka
4. říj 2010

@paja Tak to by mě taky zajímalo 🙂 Já teď dávám normální multivitamíny. Ráda bych nějaký "rybí tuk"dávala - kromě jódu obsahuje EPA a DHA. Jsou vitamíny pro maminy i pro děti - Marin Q, ale ty jsou až od tří let. Brala jsem je jako těhotná a kojící a chystám se je od 3 synovi dávat 😉

jaku
5. říj 2010

Ahoj, dávám novinku od Valosunu- tohle http://www.valosun.cz/novinky/meda-omega-3.html - je to sice psáno od 3 let, ale v lékárně mi říkali, že to je kvůli jištění se, aby dítě bonbon nevdechlo. Medvídek je měkký- konzistence jako čokoláda. Nevím jak by to bylo např. u 2 letého dítěte kvůli dávce - my už jsme starší- ale odpoví v lékárně. Jinak s úspěchem mi syn dlouhodobě baští i probiotické medvídky z bílé čokolády od této firmy a spokojenost.

hanule05
5. říj 2010

Ahoj,
já dávám olej ze žraločích jater, jsou to takové měkké kapsle. Je to na posílení obranyschopnosti organismu, jsou tam látky, které přiznivě ovlivňují imunitní systém.

Dávám jí to už asi tři měsíce, a zatím se ve školce drží.

beruska2x
5. říj 2010

@hanule05 a sni to v pohode jo? ja do malyho nedostanu ani vitaminovy sirup - mam ho doma uz skoro rok a mel ho 2x... vubec to do nej nedostanu.. jako i jine leky, nastesti nebyva nemocnej, zatim mel parkrat rymu ale jinak nic..

hanule05
5. říj 2010

@beruska2x dávám jí to každý den a jí to naprosto v pohodě. Neumí to spolknout, takže to rozkousne, do pusy jí vyteče ten olejíček a pak ten "obal" postupně rozkouše nebo ho spolkne.

Já ji obdivuju, protože jsem to zkoušela jak to dělá ona a když jsem to rozkousla, tak jsem se musela teda dost držet, abych to nevyplivnula. Aničce ta rybí chuť nijak nevadí a baští to v pohodě.

renat2
5. říj 2010

Ahoj já dávám přírodní kapičky s vysokým podílem Omega 3 MK živoč. původu (rybí🙂, s vitaminem D, takže ani moc nekapeme Vigantol... 😉

sophie1
5. říj 2010

@renat2 můžeš prosím napsat konkrétní značku? Moc díky!

andykov
5. říj 2010

Od narození je Lisy - rybí tuk, ten jsem malý dávala - vždy s přestávkama.. A teď ji dávám Eskimo Kids, je sice od 3 let, ale jen prý, že se na to musej dělat drahý testy, ale dávám ji jen poloviční dávku, co je od 3 let a taky ji ho nedávám pořád, max. 2týdny..
Dávám ji ho hlavně, že příznivě působí na vývoj mozku a ona je taková pomalejší a výborně působí i na obranyschopnost 🙂

apollo11
14. říj 2010

Já užívám rybí olej (omega 3 kyseliny) v kapslích, teď když kojím, ale nevím, jestli to má nějaký efekt pro malou.. někde jsem četla, že ano, ale ráda bych o tom našla něco víc... jinak mi nic sama nepolkne 😉

teja86
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
teja86
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
sun85
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
teja86
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
zmrzlinka
29. srp 2013

Nórsky rybí tuk Möller's .....znate ho nekdo?Davate ho svym detem?Diky za vsechny odpovedi. 🙂

jarka299
13. zář 2013

Ahoj. Já mám zkušenosti právě s olejem od společnosti Lýsi. Já užívám olej ze žraloka a dětem dávám kapsle s rybím olejem. Jsou to kapsle s ovocnou chutí. Určitě na nás mají dobrý vliv. Dětem se zlepšila imunita a já pozoruji, jak se mi zlepšila viditelně pleť.

redrosse
13. zář 2013

Ahoj, já kojím a Dr. mi doporučil užívat rybí olej, prý přechází do mléka. Tak užívám už od porodu 2 tablety denně...

verbalinka
23. zář 2013

Pozor na to, co kupujete. Ja ty medvidky taky kupovala :-/ m.idnes.cz/ekonomika/test/clanek.A110302_1541313_test_spi.idn

rybituk
25. zář 2013

Ahoj, já dávám malýmu od marťánků rybí tuk s omega 3 a zatím jsem spokojená. Užívá to zhruba měsíc, je takový živější dítě, tak kvůli zklidnění a soustředění a zdá se mi, že se trošku zklidnil, uvidíme dál 🙂

zmrzlinka
8. říj 2013

dekuji vsem za odpovedi 🙂

milada2
8. říj 2013

Ja jsem rybi tuk uzivala tehotenstvi. Poradila mi to kamaradka lekarnice. Ze jsou pak deti chytry a sikovny 😉 Proste, ze ma pozitivni vliv na vyvoj nervovy soustavy. Vyslo to dokonale 😉 Malymu zatim zadny vitaminy ani rybi tuk nedavam.

nika_sp
6. led 2014

Davam olej z trescich jater primo malymu od 6ti mesicu. Do te doby jsem jedla dvojnasobnou porci aby mel vitaminy z mlika. Ja sama ho jim rano a on chce vsechno co ja. Davam ale jenom Blue ice cod liver oil. Je vyrobeny prirodni fermentaci a nehrozi predavkovani. Davam mu ctvrt lzicky. Jak mu to davam hned od zacatku, tak mu to vubec nevadi. V nasi rodine ho jedi vsichni deti a vsichni jsou zdravi a hrozne bystří.

dagmar35
23. led 2014

Já malému dávám také rybí olej, ale ve formě kapslí. To by mi prostě nespolkl už jsem to zkoušela. Tento, co jsem mu začala nedávno dávat je od firmy Lýsi a nemůžu si ho vynachválit. Působí na vývoj nervové soustavy a i na imunitní systém. Zatím jej užívám krátce takže nemůžu moc posoudit, ale co jsem se dočetla v článcích a diskuzích tak prý je výborný.

kokocika
20. čer 2014

Ahoj. Mám dcerku 3.5 let. Od září chodí do školky a každý měsíc marodime. Rýma, kašel. Brala vitamíny preventan a nepomáhá. Pořád sledují na netu co by bylo dobré. Mudr mí doporučuje echinfis. Tak zkusíme koupit k tomu rybí tuk.
Snad nám něco už zabere jsem fakt z toho nešťastná.

dub44
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
magdalenax
20. zář 2014

Vitamín D předepisuje lékař

teja86
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
silthar
28. led 2015

Já nedávám a dávat nebudu, pokud to nebude potřeba. Prcek je zdravý jak buk, nevidím důvod ládovat ho čímkoli navíc. Papá (krom jiného) ovoce, zeleninu, ryby, luštěniny, má dost pohybu. Je mu 14 měsíců a ještě nestonal. A chytrý je, lumpík, víc než dost 🙂

lucka662006
28. led 2015

@paja ahoj, dnes se dává spíše rybí olej, já dávám malému rybí olej pro děti od 6 měs. (je mu 14 měs.) a dceři, které budou 3 roky, dávám rybí olej obohacený vit D (teď v zimě), v létě dostává ten samý jako syn. Syn má jinak totiž Vigantol, ale s tím to nepřeháním, dávám ho tak co 3 dny. Rybí olej je velice prospěšný pro děti i dospělé, obsahuje omega3, pro správný vývoj mozku. Naše děti moc ryb nesnědí.