Soukromí zubaři. Co vše se platí a jak se pohybují ceny?

janickapatluzek
16. zář 2021

Chtěla bych se jen zeptat, nevíte co vše se platí u soukromého zubaře a jak se pohybují ceny?
Přestěhovala jsem se a jsou tu volní jedině soukromé. A v okolí vůbec nikdo.

mavanka
16. zář 2021

Myslím, že dnes je každý zubař soukromý, platí se podle toho, jak má smlouvy s pojišťovnou a jaké používá materiály - třeba náš zubař smlouvu s mojí pojišťovnou má, ale pojišťovna materiály, ze kterých on plomby dělá, nehradí (nebo třeba jen nějakou část, nevím), každopádně za plomby platím minimálně 800, často i víc... běžné preventivní prohlídky nebo vytržení zubu jde na pojišťovnu. Pokud by smlouvu s Tvou pojišťovnou neměl, myslím že pak platíš i to.... Podle mě to budeš muset obvolat, zjistit, jsestli spolupracujou s pojišťovnou a zeptat se, jak se cenově u nich plomby pohybují, aby sis udělala představu.

jajulin
16. zář 2021

V místě, kde jsi bydlela předtím, byli státní zubaři? Myslím, že to snad dnes ani neexistuje, ne?

barmil
16. zář 2021

@janickapatluzek platíš uplne vše. Mám soukromého v Koline a nemá smlouvu ani s jednou pojišťovnou, protoze se mu prý ani nevyplatí to papírování.
Při vstupním vyšetření mi udělal rtg, vse zkontroloval a udělal ceník, co by kolik stalo opravit a doporučení, co je akutní.. A jedem postupně celou pusu.. Dohromady to bude kolem 50 tisíc a to nemám žádné kazy, jen výměna plomby za novou, ošetření mezizubních prostor, vyčištění a uzavření jednoho zubu a pak všechny 8 ven. Ale platím každý rtg snímek, každou injekci na umrtveni, každou blanu do pusy, aby mi nesla voda a bordel z nástrojů na jazyk, ale jen u daného zubu,abych nemusela vyplachovat, každý nástroj, co je na jedno použíti.. Dostávám účtenku jak z supermarketu, vidím, kolik za co.

xmisas
16. zář 2021

@janickapatluzek nevím co je soukromý zubař.. já jezdím do Brna. S péčí jsem max spokojená. Taky o sobě říkají že jsou soukromá zubní klinika, ale smlouvy s pojišťovnami mají. Spíše jde o to, že pojišťovna jim kupu věci neproplati. Takže třeba za preventivku neplatim, ale za vytržení zubu, vyvrtání, plombu jsem platila. A musím říct, že jsme nakonec platila asi polovinu toho, co jsem očekávala.

kattka009
16. zář 2021

@barmil ke komu v Kolíně chodíte? Diky

xnikax1
16. zář 2021

Chodím k zubaři co už před rokem ukončil smlouvy s veškerými pojišťovnami. Platím úplně za vše.. např. preventivní prohlídka 650,dentální hygiena 1500, injekce 200, výplň 600 analgosedace u dítěte 1600 atd. má svůj ceník.

bazarekprodeti
17. zář 2021

Kdyz tak ctu ty ceny za zubare, tak bych k nemu radci ani nechodila... Ja za zubare neplatim nic, ani rtg,nic. Akorat za bílou plombu 270Kc.Zubarka ma smlouvu s moji pojistovnou takze skoro vse proplaci vozp201. Za poslednich 5 let jsem nechala u zubare cca 600Kc a to chodim pravidelne. Deti za plomby neplati vubec, az v 18 letech. Celkove jsem za deti u zubare jeste nic neplatila.

malenka3
17. zář 2021

Jak psáno výše, neexistuje nic jako státní zubař. To, kolik budeš platit u tebou zvoleného zubaře, si musíš ověřit u něj, vyžádat si ceník a zjistit, zda má smlouvu s pojišťovnou.
Rozdíly mezi zubaři jsou dány tím, že někdo jede na pojišťovnu, někdo ne. A ti, co ano, mohou často používat lepší materiál, který prostě platíš, třeba pro mě standardní fotokompozitní výplň pojišťovna nehradí a na velký zub to může být otázka klidně tří až čtyř tisíc. Moje zubařka na pojišťovnu vykazuje v podstatě jen práci, preventivky, rtg. Materiál platím sama.

barmil
17. zář 2021

@kattka009 dental bros u Starého mostu. Chodila jsem i v tehotenstvi a úplně špičková péče.

zuzineckah
17. zář 2021

@bazarekprodeti ta za chvíli zkrachuje, ne? 😂 Super, že to je takhle za hubičku. Když byla dcera naposledy u zubaře, tak jsem tam nechala za dvě plomby 1800,-. Se synem (tehdy 5) jsem zaplatila 800,-, a to mu neudělali vůbec nic, protože prostě nespolupracoval. Ale na té klinice se neplatilo za výkon, ale za čas. 1/2 hodina = 800,-...

agneska7
17. zář 2021

@bazarekprodeti ty kokos tak to bych brala , většina zubařů chce prachy už jen za to že otevřeš pusu ...😠

konidana
17. zář 2021

u nás je prevence zadarmo, jakýkoli zásah (vrtání) cca 2000 za jeden zub

bazarekprodeti
17. zář 2021

@zuzineckah tak to nechapu.. Mam tudle zubarku uz 10 let, dceri je 9let synovi 8 let, chodim s nimi pravidelne a nikdy jsem za ne nic neplatila. 🙂 Kdyz to tady tak čtu tak jsem rada za zubarku kterou mam..

pampeliska1313
17. zář 2021

Mám soukromou .. dostavba zubu, čištění kanálků (3nebo4), titanový čep a zadělání 12 000 ale zub mi vážně zachránila, predtim jsem byla u dvou zubařů a nic. Korunka zirkonova s celoživotní zárukou 10 000. U čištění kanálků jsem vážně nic necítila, materiál má ze zahraničí. Pak jsem šla jen na vrtání a plombu k jiný co už má smlouvu s pojišťovnou, takže ne soukromá a stejně jsem v těhotenství zaplatila asi 1600. Přestože mi sama predtim říkala, ze to v těhotenství mám mít zadarmo.

zuzineckah
17. zář 2021

@bazarekprodeti nevím no... teď jsme začali chodit ke kamarádům, tak tam jsou ty ceny zase jiné. Ale jen skrz známost. Pravda, mají naprosto špičkovou ordinaci zařízenou nejmodernější technikou, rtg, prostě vším, že člověk nemusí chodit kvůli ničemu jinam. Já spíš nechápu, že ta vaše zubařka to dělá takhle za hubičku...

littlebee124
17. zář 2021

@janickapatluzek Mám soukromou zubarku v Praze a za prevenci neplatim nic, jednou za dva roky mam nárok na RTG snímek zdarma.
Co se týká plomb, dela fotokompulzivni a to zalezi na množství výplně, ale většinou je cena od 800-1600 plus používá kofferdam, což se platí 200 a je to speciální blána pro kvalitní provedení opravy zubu. Co se týká injekci na bolest ty jsou zdarma stejne jako pokud bych potřebovala zub vytáhnout, tak i to je zdarma. Dentální hygiena je za 1300 a nechávám si ji proplatit od pojišťovny. 🙂 takže pokud mi děla zub a je tam hodně výplně většinou je cena kolem 2000 🙂
Pokud jde o korunky tak základní je za 2500, polokeramika za 7500 a plne keramická za 15000 to už je dražší. 🙂

petaov
19. zář 2021

@bazarekprodeti Taky mám takovou. Děti neplatí nic. Já taky, jelikož chodím jen na preventivky a čištění zubního kamene. Přítel chodil k nějaké soukromé a tam platil za vstupní prohlídku, za každé vytržení zubu, rentgen, prostě vše. Přepsala jsem ho k té naší a platí jen bílou plombu. Bohužel takoví zubaři už pak nepřijímají další pacienty. Ti, co rýžujou, berou stále nové.