Špatná cytologie po porodu. Byl nakonec dobrý výsledek?

kopa
14. led 2011

Ahojky,
potřebovala bych poradit.V říjnu jsem porodila a v půlce prosince mi dělali cytologii.Včera jsem byla u Dr. a mám nález na čípku LSIL 😅 (což je prý lehká dysplazie) a je to teprve na začátku,prý to nemusí nic znamenat,budu chodit na častější kontroly...v případě prý udělají kolkoskopii a nebo zákrok.Pročítala jsem dost článků a všude píší,že po porodu by to mělo zmizet.Předchozí cytologie vždy v pořádku.Jsem poslána na odborné pracoviště cytologie na vyšetření.Moje otázka zní,měla jste to taky některá po porodu a pak měla dobrý výsledek?A kde jsem k tomu přišla? 😅 má to něco společného z HPV?

mifinka
14. led 2011

@kopa Jo já měla.. Taky jsem měla vždy dobré výsledky a hned první KO po porodu špatná, taky jsme byla doporučena do onko centra kde mi udělali biopsii no a pak na zákrok koagulační kličkou.. Vše se dělá zaživa, bez umrtvení, je to nepříjemné ale dá se to vydržet..
Ted chodím na KO ke svému gynekologovi a zároven mi jednou za půl roku přijde pozvánka přímo do onko centra,.. A kterej stupen jsem měla už nevím, radši takový věcy zapomínám..
Kde si k tomu přišla? Je to v tvém těle, už od narození, u někoho se to projeví u někoho ne.. Takže se toho neboj, já byla dost ve stresu, máme vysoký výskyt rakoviny v rodině a když mi přišel ten první dopis z oknologického centra tak mě málem kleplo, ale tohle naštěstí není nic co by se nedalo v dnešní době léčit pokud chodíš na pravidelné KO.

kopa
autor
15. led 2011

@mifinka Ahoj mifinko,
díky moc za odpověď 😉 Já už si začala myslet,že to mám po porodu snad jen já 😅 Byla jsem z toho špatná,člověk nad tím furt přemýšlí,zkoumá...o té biopsii jsem četla,doufám že nebude potřeba 😒 Já jdu na vyšetření až za měsíc,už to chci mít za sebou.

mifinka
15. led 2011

Biopsie je jen odběr tkáně, není to ani citít, podobný pocit jako při stěrech, prostě se to tam někdo pohrabe a kousek uštípne, fakt to nebolí. A lépe to určí který stupen to je. Psychika je mrcha, já sama z toho byla špatná, ale fakt v dnešní době pokud chodíš pravdileně na KO tak se nemůže nic stát. Si vem, že kdyby si naopak k tomu DR nešla třeba 3 roky, pěkně by to v tobě rostlo a rozšiřovalo se.. Bud ráda za brzké nalezení 🙂

evulinkab
31. led 2011

Ahojky, já mela taky pred porodem vzdy vsechno v poradku a po porodu jsem mela špatný nález na čípku..nejaké bunečne zmeny..Nic mi k tomu v podstate neřekli, jen že mám chodit na kontroly ke své gynekoležce co pul roku.Je pravda, že od te doby jsem to mela naštesti vždy v pořadku-ťuky ťuk(jsem po porodu už dva roky, takže jsem vlastne absolvovala už 3 další kontroly od toho, kdy jsem mela špatný ster a samo se mi to upravilo, mám to v poradku)Ale musim se priznat, že porad to mám v sobe a říkám si...co přisti kontrola??Takže ...nejsi sama

zuzkabez
2. dub 2011

Já jsem měla špatné výsledky už po prvním porodu, při druhém těhu mi bylo řečeno, že po druhém porodu se to třeba upraví, ale neupravilo, bylo to ještě horší, už mám po ambulantním zákroku, vzali mi opravdu minimum, protože možná budeme chtít ještě jedno mimi, a zatím je vše ok, a zákrok v podstatě nebolí, jen je nepříjemné to lokální umrtvení.

kopa
autor
15. dub 2011

Tak nakonec mi výsledky dopadli dobře.Ten nález jsem měla způsobený zánětem.Zánět přeléčen,tak snad už bude vše v pořádku.

andyasofi
25. čer 2018

Taky mi to zjistili... chci se zeptat, zbavila bych se toho, kdybych si nechala vybrat celý spodek? Mám už čtyři děti, další neplanuji, a navíc i nynější problémy s neustávající menstruací, ted to LSIL a HPV, psychiku mám uplně v háji... prostě se nechat celá vybrat. Máte s tím některá zkušenost? Díky.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru