Společné aktivity pro 6-ti letého a 2,5 letou, poraďte

kopretina82
20. srp 2013

Ahojky všem 😉
Mám doma 2 raubíře-kluka 6 let a holčičku 2,5. Oba dva jsou docela živlíci 😉. Často chodíme ven,kde si každý vždy najde to,co ho baví, příp. starší se zabaví sám a malá jde buď za ním,nebo jí něco"poradím".
Horší je to doma.To se většinou buď rvou o jednu hračku, nebo kňourají a nudí se. Jediné,co jïm vydrží aspoň chvilku je schovka, případně kopání míčem(což je v mini 2+1 trochu chaos 😉)
Neporadíte někdo něco, co bychom mohli hrát všichni společně (zkoušela jsem domino,pexeso, člověče, kloboučku hop, kostky, stavebnice(u toho je většinou řev, páč oba chtějí tu samou kostku nebo malá bourá a Domča zuří😀) Oba vydrží akorát u čtení, ale už máme většinu knížek přečtenou několikrát, tak by to chtělo změnu...

terap
20. srp 2013

Ahoj, mám podobně staré děti (jen pohlaví naopak) a dohromady si zvládnou hrát s Duplem-Legem, pak s dřevěnými vláčky na magnety (z Ikea, tesca...), milují společné stavění bunkrů, doupat a různých pelechů (pak si tam zalezou s hračkama). Máme zahradu, takže venku na písku jsou v pohodě, pak staví domečky pro skřítky a zvířátka (z větviček, listů, šišek...), případně si vezmou konvičky a klidně hodinu zalívají kytičky (nemám záhony - zalívají jetel, pampelišky a pod. 😀 ), taky závody na koloběžce (starší) a motorce (mladší) jsou populární.