Starý nemocný pes. Vydrželi byste?

sahrazad1
8. led 2025

Ahoj všem , mám psa , fenku , 13,5 let starou . Bolonak . Mame ji rádi , ale …
Poslední dobou me štve , nemam z ni radost , je s ni jen starost .
Je nemocna - zvětšené srdce s šelestem a tekutinou , nemocné ledviny , špatné klouby a nove par měsíců i epilepsie .
Kvůli srdci porad kašlala , jak tuberak , tak dostala léky na odvodnění .
Jenže hodně pije , a tak mam doma načůráno .
Plenky jsem zkoušela ´ jenze si je sama sundává .
Když se ji léky ma srdce sníží , muže ji to zabít , kdyz zůstanou jak jsou - poškozuje ji to ledviny . Epilepsie tomu moc nepřidává .
Uvažuju nad utracením .
Vydrželi byste ?
Za mě to nemá budoucnost , lepší to nebude určitě , maximálně stejné.
Vahám , protože ji máme rádi .
Zároveň mě štve , ráno vstanu a šlápnu do ….
Je člověk povinnen dochovat starého nemocného psa ?
Jo , asi to ode mě není mile , jsem ale upřímná .

vercabetty
9. led 2025

@emillyhk a to ještě nevíš že mě léčba stála cca 10-15 tisíc měsíčně. A ne opravdu nemám zlatý důl. Pak je právě třeba oddělit důležité a nedůležité věci . Buď někdo chce, nebo nechce . Ostatní jsou většinou výmluvy. Opět píšu, vše je o prioritách.

vercabetty
9. led 2025

@aspie83 loni ( léto předtím) s náma ještě byla v Chorvatsku. Vše bylo předem přizpůsobeno jejímu zdravotnímu stavu a bylo jí tam ve finále s klimatizací lépe než doma. Tohle léto jsme kvůli ní klimatizaci pořídili už i domů. Ale samozřejmě loni na tom byla ještě celkem dobře, letos už ne proto jsme radši byli doma. Pokud na tom už pejska nemáš dobře, chápu to . Nevím jaké má vyhlídky ale myslím že i tvoje děti by pro něho jedno moře obětovali ne ? Moje holky obě s náma jezdily odjakživa všude .... takže i kardiolog mi právě říkal ať ji normálně vezmeme, když je zvyklá s náma jezdit. Jen opravdu byly pres den uvnitř s klimoskou a večer s náma do městečka, procházku atd az Po ochlazení. Tim ze byly dvě tak spolu vydržely v pohodě. Chodili jsme tam na polední klid a opravdu to zvládla úplně v pohodě.

emillyhk
9. led 2025

@vercabetty Já tě chápu. Ale mám kolem sebe i ženské, které v nějaké životní fázi prostě nemohli udělat to co popisuješ. A je to o prioritách - pro jednu byla priorita, aby mohla koupit aspoň nejlevnější toaletní papír a zubní pastu, byla vděčná, že má práci a ne, nemohla by z ní odejít domů postarat se o zvíře, kdyby to bylo potřeba... Jasně, často jsou to výmluvy, proč nejde to či ono. Ale tohle co jsi napsala je pro mě svým způsobem citlivé téma. Nesouhlasím, že "odběhnout z práce postarat se o psa" je běžné a vždycky to jde zařídit.

smajlinka
9. led 2025

Mám na to asi menšinový názor - pes je pořád jen pes, bez ohledu na to, jak moc ho někdo může milovat. Neměl by mít přednost před rodinou. Vím, že je to dneska ale trend - pořídit si papíráka a postupně propadat jakési fascinaci polidšťování psa. Mám takovou kolegyni. Podle mě je to psychický útěk, pes poslouchá, oddaně miluje, neodporuje... Ale já tu fascinaci považuji za zvrácenou. Takže, pokud bych měla nemocného psa a nemohla se o něj z objektivních důvodů starat, dala bych ho utratit. V životě jsem pochopila, že nemůžu zvládnout a ovlivnit všechno, musím si vybrat. A tohle patří do těchto skupin.

vercabetty
9. led 2025

@emillyhk taky neříkám že tohle jde vždycky.... říkám že ja bych našla řešení. .. . I kdybych měla uprosit nejakou sousedku co v tu dobu je doma a jakkoliv jinak se ji za to revanzovat. Možnosti je více. Vím že jsem v tomto jiná.....ale ja bych noznost našla. Jak jsem psala nechat ji uspat když se necitila zle ne ze by byla poslední moznost ..u mě to vůbec v nabídce možnosti ani nebylo . Prostě tato možnost u mě neexistovala i kdybych se měla rozkrajet , žrát jen rohlíky, utírat se lopuchem nebo ja nevim co všechno. Kdo mě zná, ví to moc dobře. Ale taky vím že málokdo to ma tak jako já. Jen píšu že možnosti jsou.

vercabetty
9. led 2025

@smajlinka pes je člen rodiny a to i bez polidšťování. A co je to za blbost bez ohledu na to jak moc ho někdo může milovat ? Možná vůbec netušíš co znamená milovat ? Když někoho miluješ tak ho opustis pro své pohodlí? Prostě se na něj..... ? Větší chujovinu jsem snad nečetla. A přednost před rodinou to jako myslíš že rodina ozeli jednu dovolenou ? Tim teda rodina utrpí ztrátu jako prase, to máš fakt pravdu🤦... panebože ja nestačím zírat 🤦 a představ si že třeba ja celou dobu píšu o obyčejném vorechovi z útulku .... zadarmo. To je pak láska víš? Přesně takovou si obě moje psí holky zaslouží za tolik let a tolik pozitiv co do mého života přinesly. A zvrácená mi tady přijdeš teda hlavně ty ... pardón a prosím psa si nepořizuj 🙏

smajlinka
9. led 2025

@vercabetty Moje rodina je pouze z lidí, můžu ji doplnit zvířetem, ale to se mě ani jinému člověku nerovná. Neumět uspat zvíře může být v jistém slovu i slabost a zbabělost. A nebuď hysterická a radši jdi venčit. 😘

vercabetty
9. led 2025

@smajlinka proto ti píšu psa si prosím nikdy nepořizuj se svým přístupem. Nejsi pejskar a nikdy nebudeš . Já zbabělá nejsem ....usnula v mém náručí ....ale až když si sama řekla. To tobě vysvětlovat nebudu , nikdy to nepochopíš. Hysterická co se sobeckých necitu týká budu vždycky ....a to přesně cítím z tebe .... takže jsem ráda že ani nevidím Jak ,,krasna,, jsi ..... umím si tě představit. A vyvenceno mám, nemusíš mít strach, ja nejsem sobecká 🙏🙄🤦

mourovatakocka
9. led 2025

@vercabetty Ježíš, ty seš krásný případ takového toho přístupu Mám vyšší pravdu, protože tak je to správné a až budou zase pouliční výbory, tak my budeme rozhodovat, kdo smí mít psa/děti/pokojovou kytku.

vercabetty
9. led 2025

@mourovatakocka Ježíš kéž bych mohla takto rozhodovat 🙏....hned bych pak měla min práce s odchytama psů od debilů, venčení v útulku atd .. nemusela byxh se denně koukat na ty šílený hrůzy co jsou ,, lidi,, těm dobrým duším schopný udělat..... kéž by kéž by ...

sahrazad1
autor
9. led 2025

Holky už se nehádejte , neni to hodno ani jedné z vás . Pěkný večer

vercabetty
9. led 2025

@sahrazad1 mylis se. Mně to hodno je . Za psy vždycky budu bojovat. I kdyby se jen jeden jediný nad něčím zamyslel tak to stojí za to . No myslím že už to je o mě známo a to se prostě nezmění 😉🙏.... Bytostně nemám ráda necitlivý lidi

sahrazad1
autor
9. led 2025

@vercabetty ty jsi fanatik ve své sociální skupině . Každý ale nežije tvůj život , což je v naprostém pořádku . Většina z nás nemůže odejít na rok z práce , nemůže si to finančně dovolit . Doba není lehká . Ano , jsou lidé , kteří se k psům nechovají nejlépe , ale to nikdo z této diskuze , a to včetně mě , není . Nežiješ v realitě , tvoříš si vzdušné zámky . Tak spadni na zem , děvče .

barulina
9. led 2025

@vercabetty přečti si mě komenty na předchozích stránkách, ať se neopakuji. Pyšná buď na co chceš a na koho chceš, aby ses nedivila. Ale tak evidentně tvůj postoj moc pochopení tady nemá, to mi asi stačí. Měj se krasne

vercabetty
9. led 2025

@sahrazad1 holka ja jsem bohužel pevně na zemi ....ale sociální bublinu si tvorim ve smyslu které lidi mám kolem sebe, to ano . A ano, uz jsem psala že to mám jinak. Většina holek tu má dobrý přístup co jsem zběžně četla. . .. pár by jich tu ale psa mít opravdu nemělo.🙏 Ten pes si bohužel nemůže vybrat kdo si ho vezme. Je odkazany na lidech.... někdo za ně mluvit musí 😉

vercabetty
9. led 2025

@barulina pochopení nemá u vás třech??? Tak to jooo, to jdu brečet do kouta 🤣🙄🤦

barulina
9. led 2025

@vercabetty mě je celkem jedno co ty budeš dělat. Takže znova, měj se krasne

vercabetty
9. led 2025

@barulina pokud nechceš můj další komentář, radim ti už nepis😃...tim ze mi 10x poprejes at se mám krásně to opravdu neukončis 🤣.... tobě to možná jedno je, ale mně není ani zdaleka jedno co budeš dělat ty když jde o psy ..o jakehokoliv psa. Ac s tím nic víc neudělám, stejně na to vždy odpověď najdu.

barulina
9. led 2025

@vercabetty 😂 tak si klidně piš, rada poctu

vercabetty
9. led 2025

@barulina pokud budu mít na co odpovídat, tak si to klidně piš 😆

karolinkadu
9. led 2025

@sahrazad1 Zkus gaga pleny. Dej normálně plínu a zafixuj gaga plenou. Nikdy se mi nestalo že by to sundala. Taky měla záchvaty a teď ke konci mrtvičku a úplně ti rozumím jak ti je...Byla to moje láska strašně jsem jí milovala. Nenechala jsem ji uspat ale po posledním záchvatu měla zase mrtvičku a srdíčko už to nezvládlo.

sahrazad1
autor
10. led 2025

@karolinkadu tak tohle jsem neviděla , to vypada lépe , než kšandy , co jsem našla . Díky za tip …

sahrazad1
autor
8. únor 2025

Jestli si to někdo přečtete … včera mi Editka odešla . Měla vodu už i na plicích a topila se . V náruči byla jak hadrová panenka , oči prázdné , jen přerývaně dýchala . Nějak jsem věděla , že umírá . Nemohla jsem nic udělat , jen ji vzít na veterinu , protože taková smrt by byla moc trýznivá . Seděla jsem u ní až do konce , držela ji za tlapku . Z nosánku ji vytekla krev s vodou , když zemřela , prý tohle mela na plicích . Jsem rozervaná , moc mi chybí . Od včera jen brečím . Tohle jsem pro svou psí holčičku nechtěla . Tak moc mi chybí ! Večer jsem nemohla spát , poslouchala jsem , jestli ji uslyším ťapkat . Nikdo už nežebrá šunku , neloudí pohledem . Její deka voní po ní . Tak moc mi chybí . Prý už jsem pro ni víc udělat nemohla, říkal doktor. Ale hrozne to bolí . Ona byla moje první psí láska . A teď je v nebi .

vercabetty
8. únor 2025

@sahrazad1 drž se🫂...takmoc ti rozumím. Poznala jsi správný čas, tohle bylo to nejlepší co jsi pro ni mohla udělat a ona to ví ❤️... hodně sil 🍀
Editko ty běhej volně a pozdravuj tam od nás všechny 🌈 až přijde čas, prijdou si pro nás 🤍

nazka
8. únor 2025

@sahrazad1 držte se, vím, jak toto bolí. Je mi to líto. Udělala jsi, co jsi mohla.

pajak13
8. únor 2025

@sahrazad1 bolí to, a ještě bude bolet. Je mi to líto 😔 ale už ji nic netrápí

fire85
8. únor 2025

@smajlinka tak ty snad psa nemas a ani si ho neporizuj, byl by s tebou chudák.

smajlinka
8. únor 2025

@fire85 rozhodně by věděl, jde je jeho místo ve smečce, právě tam, kam jeho místo patří a kam ho umístila příroda a ne kam ho v současné době umísťují ne náhodou často citově pomatení lidé 👍😘

vercabetty
8. únor 2025

@smajlinka twl ty si hloupá, to není snad ani možné 🤦
A víš kam příroda umístila lidi ? Do jeskyně, tak vylez ze svého teplého pelíšku a běž na mráz!

smajlinka
8. únor 2025

@vercabetty já myslím, že by sis měla lehnout do pelechu ke psovi a nerozčilovat se 😁

smajlinka
8. únor 2025

@sahrazad1 mrzí mě tvá ztráta, vím, že jsi rozumná, určitě bude brzy lépe 🍀👍😘