Strašné migrény v těhotenství, víte přírodní léčbu?

monikabans
1. pro 2014

Ahoj holky, asi uz se tady na strance o tomto problemu neco psalo,ale zaprve to nemuzu najit a za druhe me boli hlava tak, ze se mi to ani hledat nechce... muzu vas poprosit o radu - nevite nejakou prirodni lecbu migreny? Nebo alespon neco, co by zmirnilo trochu tu silenou bolest... uz nevim co mam delat, vcera mi nezabral ani studeny obklad na celo + tma a ticho, proste silene... myslela jsem, ze polezu po strope, prasky zadne, ani paralen, radsi brat nechci... na internetu jsem se docetla o olejicku Yin Yang, ktery je z cinske maty a pry pomaha, ale stoji docela dost penez, proto se chci zeptat, jestli s nim nejaka nemate zkusenost, nez ho koupim a zjistim, ze jsem ho koupila zbytecne... :(
Dekuji za jakekoliv rady, hezky den

tesorino1234
1. pro 2014

@monikabans Vyskousej citronadu...vytlac pulku citronu,hodne,hodne cukru a zalij vodou

aaa
1. pro 2014

@monikabans Paralen si vzít můžeš a někde jsem četla, že pomáhají zázvorové kapky (nevím jestli se u nás dají koupit) a zázvorový čaj.

snezenka123
2. pro 2014

Ahoj, vím, o čem mluvíš. Trpím na migrény i teď v těhu 😖 Zkoušela jsem turecký kafe s citronem,je to hnusný,ale teochu pomohlo,spíš se asi má vypít hned na začátku, než se migréna rozjede. pak prý pomáhá taky levandulový olej do aromalapy. A mám timiánový krém,který se dá taky namazat na spánky když bolí hlava, koupila jsem si i v lékárně nějaký gel na migreny, příjemně chladí a taky se dává na spánky,ale vím, sama moc dobře, že když je to zkrátka rozjetá migréna, nepomůže skoro nic 😔
Můžeš si vzít i dva paraleny najednou, maximálně 4 paraleny za den-zkonzultováno s gynekologem. A sestra na naurologii mi říkala, že pokud budu mít ten záchvat fakt silný, můžu si vzít dva paraleny a třeba 3 hodiny na to brufen.
A stavy to jsou fakt horzný..zvracení, vadí jakýkoliv pohyb hlavou,očima 🙄 děs.
tak držím palečky a přeji hodně sil a zdravíčka všem těhulkám i miminkám v bříšku 😵

snezenka123
2. pro 2014

A taky můžeš zkusit užívat magnesium, to by mělo jako prevence zabrat 😉

romantika
2. pro 2014

To je maso, ja zalezla do koupelny, do tmy, lehla do horke vany a polivala zátylek studenou vodou. Ale to bylo uz v 2-3 trimestru. V prvním ta horka voda není dobře, mohlo by se něco stat. Jinak přečkat. Za tohle by se měli dat metály. Ale pokud jste migrenova tak se to v tehu proste nasobi. Jinak vas potesim, v prvním tehu jsem mela udesne. Po porodu ještě asi tak rok, dva a v druhem tehu mi zmizly a vraci se mi ve velmi prijatelne forme. Takze muez byt i lip.Jinak ja klasicky, kafe, coca cola, sladke, tucne. A hlidat piti. V tehu jsou i zvysene požadavky. Krom toho ze uz taky muze blokovat vse krcni patreer ci samotna zada. Magnesium ani paralen mi nezabira, to je pro mne jak bonbonek bez ucinku. Ale obecne je to tim, ze se zuzuji cevy v mozku, cili pomuze jen redeni, které se v tehu nemůže.

monikabans
autor
15. pro 2014

ahoj holky, diky za rady, nejak jsem pozapomela napsat... no me nepomaha uz vazne nic, magnesii piju kazdy den a prd platne... 🙂 ale ted jsem objevila Mobil creme od Allga san - v sobotu me to zase tak chytlo, no hruza, zrovna jsme byli u nasich a mamka ho tam mela, tak me tim ma draha polovicka namazala zatylek a ramena, poradne promackal, promasiroval a musim rict, ze jakmile ta masticka zacala pusobit(celkem okamzite) pocitila jsem takovou ulevu, ze jsem tomu sama neverila... Masticka je hrejiva, a opravdu mi to pomohlo... zatim jsem nekonzultovala, zda se muze v tehotenstvi, k dokrtoru jdu ve ctvrtek, tak to tam proberu. ted jsem to pouzila jako nouzovku, uz mi to bylo uplne jedno, hlavne, ze to pomuze a pomohlo, takze jestli bude v tehu povolena, zda se, ze jsem zachranena 🙂

amyqdala
21. bře 2018

ahoj, prispevek je uz starsi, ale moc by mi pomohla tvoje skusenost. taky mi zabírá jenom Allga san mobil creme, prosim zjistila jsi zdali je masticka v tehotenstvi povolena?? Diky moc!

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru