Syndrom karpálního tunelu v těhotenství a brnění prstů

terkajava
24. bře 2018

Ahoj maminky, měla jste nějaká karpalni tunely v těhotenství? Hrozně mě v noci budi brneni a necitlivost prstů. Paní doktorka říkala že se to v tehu stává a že by to mělo po porodu odeznit. Jenže teď jsem 23tt a do porodu ještě daleko.

fandysek_1
24. bře 2018

Ahoj, taky jsem to měla. Pomohlo mi nechat si zatejpovat ruce a pak i krk. Zkus se poradit s fyzioteraputkou. Úleva to byla obrovská.

nikoulinka
24. bře 2018

Presne jak radi Fandysek... zkus tejpy. Nebo zname pomohlo vypit denne litr odvaru z kopřivy. Jen tu ted asi budes blbe shanet...

2hanah
24. bře 2018

@terkajava mně pomohla jedině operace, pak jak jsem nosila děti pořád, tak to bývalo v noci nesnesitelné, někdy jsem místo spánku, ten se nedal, jen bezmocně seděla na posteli a brečela, děs.

fandysek_1
24. bře 2018

@terkajava jo a ještě mi pomohlo na noc ruce stahovat obinadlem. Kopřiva může projimat, ale zkušenosti na karpal s ní nemám.

fandysek_1
24. bře 2018

@2hanah taky jsem pár noci takto probrecela, ale porodem to hodně ustoupilo a koupila jsem si caboo na nošení a to mi taky pomohlo. Počítám, že se operaci taky nevyhnu, už jsem na to trpěla před těhotenstvim.

2hanah
24. bře 2018

@fandysek_1 Taky tak, už před těhotenstvím, pak do toho nošení dvou malých dětí dlouho, nákupy a nedalo se to vydržet, kdybych věděla, že ta operace hned pomůže a jaká je to brnkačka oproti těm potížím, šla jsem tam mnohem dřív, navíc, když se to udělá včas, krásně se nerv zhojí, pokud si to někdo nechá moc dlouho, může si ruku nevratně poškodit a potíže nějaké budou i po operaci, chce to jít zavčas, hlavně k NEUROCHIRURGOVI a ne žádný ortoped apod., to je velice důležité a vím proč!! A nechat pak ruku dlouho odpočívat bez tahání nákupů a náročné fyzické práce, rána jako taková je zhojená do 10-ti dní, prsty můžete hýbat hned, už třetí den po operaci jsem dětem stříhala nehty nebo nakrájela cibuli, ale jinak je potřeba fakt 7 - 10 dní odpočívat s rukou nahoře, a pak měsíce bez zatěžování a ruce mám jako nové, tady se to nesmí uspěchat.

katty77
25. bře 2018

Tak já nevěděla, co se mi to děje a teď je mi to jasné, v noci brnění, bolest, ráno nemůžu sevřít pěst, dobu v rukách nic neudržím a ruce nesmím mít zvedlé, hned znovu brní. A mám je nateklé... Jsem 27tt a nenapadlo by mě, že to souvisí s těhu, stěhovali jsme se, tak jsem myslela, že je mám namožené... Zítra jdu na kontrolu, tak to nahlásím, i když jak čtu, asi mě moc nepomůže...

ehrdlicka
25. bře 2018

Určitě bych doporučila nějakou fyzioterapii a dá se to podpořit i homeopatii, kterou v těhotenství můžete 100%.
Syndrom karpálního tunelu
V případě syndromu karpálního tunelu podáváme při prvních potížích lék Ruta graveolens 30 CH. Při otoku v oblasti zápěstí doporučuji Apis mellifi ca 30 CH a Bryonia alba 15 CH, 3x denně 5 granulí a k tomu Causticum 30 CH v případě zkrácených šlach předloktí a dlaně nebo Arsenicum album 30 CH v případě pálení v dlani, které pacienta budí kolem jedné hodiny ráno.

Má-li pacient mírný otok zápěstí a stěžuje si na praskání v kloubech, zvolíme Natrum muriaticum 30 CH. Kalium carbonicum 30 CH podáváme, má-li pacient studené ruce a trápí ho brnění a snížená citlivost (uvedené potíže se objevují nebo zhoršují kolem třetí hodiny nad ránem).

Jestliže si pacient stěžuje na bolestivý otok prstů ruky doprovázený křečemi, je vhodný lék Calcarea carbonica 30 CH. Problém karpálních tunelů vyžaduje dlouhodobé užívání léků (minimálně po dobu 1 měsíce), a to v dávce 1x denně 5 granulí.

edicad
29. bře 2018

@ehrdlicka prosím,potřebovala bych poradit jaké homeopatika koupit a jak davkovat. V noci se vzbudím s brnenim 3 prstů až necitlivostí,trpím na to užasi půl roku,ale nepravidelně,teďposledni 2 měsíce se to zhoršuje.doporučujete to Kallium carbonikum 30 CH?

martinka1996
29. bře 2018

Me to přešlo samo asi po pěti dnech, že začátku jsem neudržela ani sklenku. V noci jsem si to nahrivala a hodně to pomohlo, jen tak jsem usnula 🙂 pak jako když utne a bylo to pryč 🙂

ehrdlicka
29. bře 2018

@edicad Dobrý den, určitě vždy nasadit Rutu 30CH 3x denně 5 granulí a k tomu přidat Kalium carbonicum 30 CH 5 granulí na noc (popř. 2x denně ráno a večer). Pokud by byl otok, tak přidat Apis mellifi ca 30 CH a Bryonia alba 15 CH, 3x denně 5 granulí.

edicad
29. bře 2018

@ehrdlicka moc děkuju.😉 zkusím 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru