Termoprádlo na lyže. Jaké?

2veverka
20. únor 2022

Holky, vracím se po letech k lyžování. Prosím vás, jaké termoprádlo (značku) byste doporučily - stačí Lidl, Progress apod.? A pokud jedeme na lyže v březnu (u nás), bude vůbec třeba?
Děkuji moc za rady.

tanak
20. únor 2022

@2veverka Pro mladší dceru mám termo komplety od Šijeme srdcem a Moiru, pro starší Nord blanc a Moiru, já mám Klimatex a Moiru a muž je věrný Swedteam 😊

camelinka
20. únor 2022

@2veverka Mame nekolik sad terma z lidlu a uplne v pohode 😎

journals
20. únor 2022

Doporucuju merino, vyuzijete celorocne. Cena sice vyssi, ale opravdu se to vyplati

apokalismus
20. únor 2022

Zde se s dovolením pripichnu... Termoprádlo na lyžování se obléká pod lyžařské kalhoty? Jakože termokalhoty a termotriko? Dá se to nahradit třeba legínami a klasickým trikem? Na hory nejezdime vůbec a dcera má jet nečekaně na lyžák. Na pět dní se mi to nechce kupovat... Stejně tak dá se něčím nahradit/ vynechat lyžařské podkolenky, rukavice a co čepice pod helmu? Dali nám na přípravu 14 dni ☹️...

jana7ka
20. únor 2022

@apokalismus Termoprádlo je pod lyžařské kalhoty. Místo něj může mít legíny nebo punčocháče a triko Pokud je teplo tak není ani potřeba, ale já nemám ráda lyžařské kalhoty přímo na tělo.Podkolenky jsou hlavně aby netlačily lyžáky, tak pokud má nějaké silné ponožky které budou až nad boty, tak by to nahradit asi šlo. Rukavice potřebuje alespoň dvoje, hlavně aby nepromokly a byly teplé. Na prsty bývá dětem zima, alespoň našim jo. Pod lyžařskou helmu čepici ani kuklu nenosíme, jen nákrčník na krk. Pokud nelyžuje tak jsou důležité hlavně kalhoty aby nepromokly pokud bude padat, a bude mokrý sníh tak nejlépe dvoje, bunda stačí jedna.

j.a.n.i
20. únor 2022

@2veverka No, já třeba termokalhoty nepoužívám vůbec, jen podkolenky a lyžařské kalhoty. Triko nějaké funkční jo, mám Lidl a Moiru a obojí v pohodě.

j.a.n.i
20. únor 2022

@jana7ka Já zas jezdím jen v lyřaských kalhotech přímo na tělo. I když částečně je to dáno ortézou na koleno, nějak si nedovedu představit ji rvát přes termoprádlo, ale i když ji náhodou nemám, tak si termokalhoty neberu.

konidana
20. únor 2022

Na sjezdovky termopradlo ani nemusim mit, kdyztak staci merino triko. Na bezky urcite merino triko. Nic jineho extra nemam. Nosim termo kalhoty /leginy s laclem , nevim zda jsou puvodne cyklo nebo na bezky. Vozim je jak na kolo, tak na lyze, a pres to pripadne jeste sustaky.

j.a.n.i
20. únor 2022

@apokalismus Tak zrovna punčocháče bych nedávala, kvůli lyžákům a ty podkolenky koupila, klidně Lidl, mají levné a fungují. A rukavice jsou potřeba určitě, našim dětem tedy stačily jedny, ale na chalupě byly sušáky (myslím takové ty co foukají teplý vzduch).

konidana
20. únor 2022

@apokalismus urcite lze nahradit. Pro dite bych do prezkacu doporucila spise klasicke puncochace.... leginy se spise shrnou a pak mohou tlacit.

konidana
20. únor 2022

@j.a.n.i uplne protichudne nazory na toto🤣🤣🤣

j.a.n.i
20. únor 2022

@konidana Mě přijdou na prd ty konce punčocháčů, shrnuje se to v botech, blééé... ale jako pokud nebude mít lyžařské podkolenky, tak je to asi fuk, normální ponožky budou dělat to samé jako ty punčocháče.

jana7ka
20. únor 2022

@j.a.n.i Naší kluci punčocháče nosí a já někdy taky a žádné blééé v botech nemáme Pokud mají větší botu tak mají ještě i podkolenky pokud ne tak jen punčocháče.

g_m
20. únor 2022

@2veverka lyzujeme hodne, min.3x týdne a jezdime dost do Alp. Termopradlo nemam, jezdim v obyc 3/4leginach, aby se mi to nehadalo s vysokyma ponozkama do lyzaku a pak jakoze funkcni triko z Tchiba, ale proste obyc triko... Radsi koupim lepsi lyze nez pradlo 😉

apokalismus
20. únor 2022

Holky děkuji za rady, dám legíny a pokud se mi podaří sehnat tak ty podkolenky, ale takhle na rychlo vůbec netuším jestli něco seženu...☹️ S těmi rukavicemi bych upravila dotaz na: jedny budem mít půjčené lyžařské, můžou být druhé obyč na sníh třeba od vetnamcu/ lidl nebo musí být přímo lyžařský? Vůbec netuším kam to jít koupit ☹️

j.a.n.i
20. únor 2022

@apokalismus lidl ma slusny lyzarsky, ale nevim zda je ulovis na prodejně, pokud mas cas na eshop, tak tam muzes vzit i ty podkolenky.

j.a.n.i
20. únor 2022

@jana7ka Tak davat si podkolenky pres puncochace, to je nemusim kupovat neb tim zabiju veškeré vlastnosti, co maji.

apokalismus
20. únor 2022

@j.a.n.i dali nám na to celé dva týdny.... 😂 Zkusím mrknout, ale třeba tady v mb teď začali jarnaky, všichni na hory, ségra v pátek říkala že už nesehnala ani na sebe 😂 děkuji za rady....

jana7ka
20. únor 2022

@apokalismus
My kupujeme rukavice ve sportisimu. Dětské za +-400 a jsou OK.

jana7ka
20. únor 2022

@apokalismus Teď koukám, ve Sportisimu mají už slevy a rukavice od 300. Když se vezmou o chlup větší tak se využijí i příští sezonu.

korin
20. únor 2022

Naše děti mají podkolenky z lidlu, dcera obyčejné teplejší leginy z lidlu, triko moira, syn triko nordblanc, spodky z decathlonu. Funkční triko je pro mě důležité, nechci, aby je studilo propocené bavlněné.

kijonkova.k
20. únor 2022

@apokalismus My teď byli 3 dny v Jeseníkách a dcera si koupila palčáky u Vietnamců,krásné tyrkosovorůžové,bo ji ladí k bundě a kalhotům a přilbě.Nepromokly ji,bylo ji teplo.Jinak hodně věcí máme z decathlonu.

jana7ka
20. únor 2022

@j.a.n.i Podkolenky, nebo ponožky mají hlavně aby je boty nedřely nebo nebyly volné, protože trefit velikost ne celou sezonu je umění.

apokalismus
20. únor 2022

@jana7ka ve sportisimu není možnost rukavice už objednat, mají jen na prodejně a tady v mb už nic....tam jsem našla jen podkolenky, a v lidlu zas obráceně... ještě jdu hledat na alze abych to vzala za jedno poštovné... akorát nevím velikost a jestli podkolenky mají být jedny na den nebo stačí třeba jen troje.... A příští sezónu nevyužijeme ☹️ jinak u nás v mb sportisimo a Decathlon vyprodáno už v pátek obojí,schanela to tam segra, začali u nás jarnaky...

jana7ka
20. únor 2022

@apokalismus Troje stačí.

apokalismus
20. únor 2022

@jana7ka děkuji...

j.a.n.i
20. únor 2022

@jana7ka Já jsem čuník, vzala bych jedny 😎 po příchodu z lyží sundat, hodit na topení a pak zas oblíknout... max druhé jako rezervu, ale já je tedy zatím nikdy vyloženě nenamočila.

kanjad
21. únor 2022

My máme taky z Lidlu, každý 2 a jsme spokojeni

2veverka
autor
22. únor 2022

Holky, děkuju za širokou škálu odpovědí. Vidím to tedy na termotriko - pokud teď po covidu někam odjedem... uf.

j.a.n.i
22. únor 2022

@2veverka Jojo, termotriko, podkokenky. Zbytek uvidis. Ja tedy potrebuju jeste kvalitni rukavice, neb mam problém s dokrvovanim prstů.