Tmavě hnědé špinění, máte zkušenosti?

biedronca
12. bře 2018

Vždy 2-3 dny po ovulaci, což je zároven 7-10 dní před MS, mam tmavě hnědé špinění (trvá i týden). To pak přejde plynule do klasické MS.
Nemam bolesti,nepoznam na sobě ani ovu, ani přicházející MS - zadné přiznaky. Snažíme se o mimo rok,užívám Fertipronu a Drmek. Cyklus pravidělny 28 dní, ovu dle testů ano.
CO TO MŮŽE ZPŮSOBOVAT? Mám to už dlouho, a dubnu se chystám za gyn, protože rok (ted v lednu samovolný potrat) co se snažíme a vyřešit to špinění.

maruberu
12. bře 2018

Ahoj. Měla jsem to taky a dr říkal, že je to hormonální nerovnováhou po ovulaci. Zabral mi ascorutin.

verundice
12. bře 2018

Ahoj, mám úplně to samé, nic mi od toho nepomohlo (Utrogestan, Duphaston, Gynprodyl), ale otěhotnět se mi nakonec podařilo i přes to

ada22
12. bře 2018

Ahoj měla jsem to také. Nech si udělat hormonální profil. Je to nějaký nedostatek hormonů. Již si nepamatuji. Já brala clostibel je to na podporu růst u folikulů. U obou dětí jsem do 4 měsíců otěhotněla. Pak jsem ještě v těhotenství měla utrogestan. To jméno prášku není úplně přesně. Jiz si nepamatuji.

biedronca
autor
12. bře 2018

@verundice jak dlouho trvalo to spineni, jako kolik měsíců nez jsi to resila?
Jak dlouho jste se celkově snazili? A po kolika mesicich jste otěhotněla?

biedronca
autor
12. bře 2018

@ada22 Utrogestan znam...

milyeli
Autor odpověď smazal
Zobraz
beata.n
12. bře 2018

Mela jsem to stejne a nejak jsem to neresila. Ale chystala jsem se to resit az letos. Snazili jsme se o miminko pres dva roky a povedlo se az ted v prosinci. Drzim palce.

biedronca
autor
12. bře 2018

@milyeli proc ale ty hormony klesají? Co to zpusobuje vlastně?

milyeli
Autor odpověď smazal
Zobraz
rybkaryb
19. bře 2018

To znám moc dobře. Nic mi na to nezabiralo, duphaston nezbral, zabral by ascorutin ale hledala jsem dlouhodobý řešení bez prášků. Trochu pomáhalo jist hodně pomeranče a co obsahuje vitamin C ale ne vždycky to fungovalo. Zabrala až mobilizace kostrce podle mojzisovy s tím, ze před tím jsem ještě dva měsíce chodila na mobilizaci žeber a cvičení než mi udělala tu kostrc.

rybkaryb
19. bře 2018

Jo a byla jsem i na hormonalnim profilu a podle nej bylo všechno v pořádku. Proste až ta mobilizace měla výsledky.

biedronca
autor
19. bře 2018

@rybkaryb A jak dlouhé a intenzivní to špinení u Tebe bylo?
Já třeba tento měsíc presne 2 dny po ovulce začala zase klasicky špinit,ale silné to je tak středně. ale uz to trvá více než týden, cyklus jsem měla 28 dní,a dnes uz 2 dny "spozdění" MS nikde,ale intentivni hnedé špinení stalé pokračuje
Většinou to špinení naváze hned na MS..ale krev zatim zadna. Vy se snažíte otěhotnět?

dancamich
19. bře 2018

Tohle jsem mela po vysazeni antikoncepce 8 mesicu, akorat skoro v kuse, takze sex jenom kdyz byl nahodou jeden den klid. Pak jsem otehotnela a od prvni menstruace byl cyklus ukazkovy. Asi to jsou fakt ty hormony. Jsem zvedava, jak to bude po dalsim porodu. Antinu uz brat nebudu.

biedronca
autor
19. bře 2018

@dancamich Já antinu neberu už dva roky. Snažíme se rok.... ale toto špinění mě trápí několik měsíců už, tak půl roku a víc minimálně. Porad jsem to nerešila, kdyz to je "jen" pokles hormonů. Ale ted se "bojím" aby tohle špinení třeba mohlo za to,že se nam nedaří otěhotnět už rok.

rybkaryb
19. bře 2018

U mě to bylo stejně jak říkáš ty, cca 3dny po ovu až do ms, někdy byl před ms jeden den klid. Tmavě hnědý hustý spineni, některý dny víc některý min ale málo toho nebylo, většinou to nebylo vyrazit jen tak v kalhotkách bez ničeho. Proste otrava. Snažila jsem se to srovnat gynexem ten mi pomoh na lecos (můžeš zkusit třeba to zabere) ale ani ten mi na tohle nepomoh. Našla jsem tady dvě starší diskuze na tohle téma, tak zkus pohledat případně se zkusím mrknout. Řešilo se tam jestli se i přes to dá otěhotnět. Většina holek nakonec otěhotněla ale žádná z přispívajících to neměla stylem na 1.-3.pokus, většinou min 3/4roku :( některá psala ze v úplným začátku tehu spineni nebylo = jako příznak tehu, par jich psalo ze v začátku bez změny, spineni jako vždy. Par jich šlo na umělý. Takže s otehotnenim mi přijde ze je šance asi obvyklá jen to vypadá ze si na to musíme počkat (tedy ze to díky tomu asi nebude tak snadný). My se snažíme rok. Jak jsem psala profil žádnou hormonální nerovnováhu neukazal, teď jsem byla na laparce-zadnej nález kvůli kterymu by se to mělo dít. Jediná mojzisovka.

biedronca
autor
20. bře 2018

@rybkaryb Moc děkuji zaa tvuj postřeh - přesně jak jsi to popsala, mam stejně. Spinení začne 2-3 po ovu, někdy 1 den pred MS klid a opravdu to špinění je takové "silnější" , nejde jít jen tak bez ničeho. Takže opravdu jsme to měli stejně.
No na gyndu jdu pristi měsíc, naběhnu tam že to budu chtit resit. Uzívám Drmek (taky hlavně na ovu) ,ale špinění nepomohl. Stejně tak Kontryhel..takže bylinkama to nerozhodím :(
Hele budu moc rada kdyby jsi ty diskuze (spinení vs. možnost otěhotnění) dohledala, vubec jsem netušila ze takového někdo už řešil.
Vzhledem k tomu že pracuji na Rehabilitaci, tak zkusím od mojí gyn vyloudal jak zadanku na spermiogram, tak zadanku na RHC a holky by se mě ujali, ohledně té Mojžíšovky.

dancamich
20. bře 2018

@biedronca je to mozne, byla jsi na imunologii? Stitna zlaza je v pohode? Me ten cyklus pred otehotnenim zkousela gynda spravit Utrogestanem. Ono je to fakt pruda 3/4 roku spineni a jestli to mas tak dlouho, je to na hlavu. :( Neslo o to, ze bych chtela hned na prvni pokus dite, ale o to, ze jsem s manzelem nemohla spat, kdy jsem chtela.

biedronca
autor
20. bře 2018

@dancamich Ja nebyla nikdy nikde na zadném vysetření, až jak půjdu v dubnu ke gyn, tak snad mě něco bude "čekat".
Stíznou zlazu jsem řešila před půlrokem, v rámci klas. preventiky u obvodáka mi zjistili mírně zvýšené hodnoty nad normu, na Endokrinologii po 3 měsících už kontrolbá odběry byly klasicky v normě,v poradku. Ríkala ze mě jen bude sledovat, že to mohl být nějaký vyjímečný vykyv. UZ štítné zlázy taky v pohodě.
a presně jak píšeš, to spiněí co navazuje na MS je otravující, člověk je více než 14 dnů uplně vyrazen ze snažení .... protože to spienní je dost intenzivní s malinkými kousky (sliznice?)..

ada22
20. bře 2018

Zkuste ten Ascorutin. Neodstraní důvod špinění, ale mohl by ho zmírnit. Já Ascorutin brala na silnou MS a pak dvakrát v těhotenství při špinění.

dancamich
20. bře 2018

@biedronca No me to spis prislo jako ze se to nabali na bezny posevni sekret a vypada to pak jako kousky neceho. Ten Ascorutin neni od veci, pri silne ms mi dost pomohl. Ten Utrogestan mi dala gynda, kdyz si se mnou nevedela rady. No uvidis, co Ti reknou na gynde. Jo kdybych tehdy byla vyrazena na 14 dni, tak si piskam. Ja jsem si mohla zasoulozit tak 3-5 dni v mesici. Doted nevim, cim to bylo. Od prvni ms po porodu jsem to pak uz mela ok. Fakt to muze byt i tou antinou. Telo se dava dokupy dlouho.

biedronca
autor
20. bře 2018

@dancamich jA DNESKA hodně pila vody s citronem, a nebo čaj s citronem, uvidím jestli špinení na to zareaguje. Prášky neberu 2 roky, a z toho ROK se snažíme a nedaří se. Po antině musí být už tělo ok si myslím...
No ten Ascorutin je volně prodejny? A jeste jsem uvazovala ze si necham napsat zadanku na rehabiitaci na cvičení dle Mojžíšové..

ada22
20. bře 2018

Ascorutin je vlastně c s rutinem stojí cca 40 Kc. Jo ještě koukni na školu pánevního dna. Byla jsem jednou na jejich školení a když jsem pak měsíc celkem poctivě cvičila, tak jsem měla slabší MS.

biedronca
autor
21. bře 2018

@ada22 to uz chci zadanku na rehabilitaci, a chodit na cvičení dle Mojzísové, přímo pod dohledem Fyzioterapeuta, at me SPRÁVNĚ naučí co a jak. Videa a fotky z netu, a dle toho cvičit, je neučinné.

biedronca
autor
21. bře 2018

@ada22 Ja bych potřebovala ted, at to spinení skončí a hlavně at dojde MS. Tak jen blbě spiním, MS už měla být před 5ti dny a nic. Bleee!

rybkaryb
21. bře 2018

A co test?

biedronca
autor
21. bře 2018

@rybkaryb testy delané co 2 dny a negativní. Ja vim ze hned jak po ovu prijde hnedé spinení tak vím ze se nezadarilo, je to proste znamka. K necemu je to dobre, hned vim na cem jsem a nestresuju se. Na druhou stranu jsem na vice jak 14 dní vyrazena ze snazeni... Spinim porad, MS stale nikde a spineni mi trva 10 dní.

biedronca
autor
21. bře 2018

HOLKY, JA SE ROZHODLA, ZE TO JDU V PATEK RESIT- jdu na gyndu. Spineni mi takto pred MS trva skoro třičtvrtě roku, rok se snažíme , ted furt cekam na MS (spinení pak prechazí do MS), ktera nikde.
Rovnou si reknu o zadanku na spermiogram pro chlapa, a pro me zadanku na rehabilitaci na cvicení dle Mojzísové.

rybkaryb
21. bře 2018

Jestli dr napíše mojzisovku na předpis tak dej vedet, i to, jak to pak řešila ta fyzio a jestli to pojišťovna proplatí nebo jak. Zatím všichni s kým jsem se setkala chodili bez doporučení, protože ho nikdo ASI nechtěl napsat. Já se o doporučení ani nesnazila, platím 700.

biedronca
autor
21. bře 2018

@rybkaryb Ja pracuji na rehabilitaci, zadanka na rehabilitaci není problem získat jak od gyndaře, tak od obvodáka, neurologa, ortopeda...to je jedno od koho. A prímo pak na vysetrnení u rehabilitačního lékaře poprosíte, zda-li je možné cvičit Mojžíšovou (pokud mají n a své rehabilitaci fyzioterapeuta, který to umí). Není to vubec zadny problem.. A pak samozřejmě to jde vse na pojištovnu.
A jestli si platíš Mojžíšovku, a chodíš na ni treba na rehabilitaci , jako na placenou, at ti napíšou doklad, většina zdrav. pojištoven to proplácí