Tympanometrie-ventilační trubičky v uších. Zkušenosti?

marguerite
21. lis 2011

Moc prosím všechny, kdo máte zavedeny ventilační trubičky v uších, zkušenosti po zákroku. My jsme zákrok na konci září prodělali, a od té doby již 2x zánět ouška, 2x ATB. Do té doby měl zánět "jen" 4x, (za rok) trubičky byly doporučeny kvůli nedoslýchavosti - tekutina v uších - křivka B již půl roku. Při zákroku se odebrala i nosní mandle. Ouška nebyla nikdy píchané, jednou ATB stačila a zbytek jsme nechali bolavé ouško projet u ORL laserem a byl klid. Proto mě hrozně štve, jak vidím, že po zákroku máme neustále záněty, časté ATB a hlavně, neustále z ouška teče "bordel" a ORL chtějí, ať to chodíme co 2 dny vysávat. To tam asi stráví syn mládí. Máte taky některá takové zkušenosti? Moc díky

bachovy_esence_poradna
10. kvě 2019

@marguerite doporučuji čínskou medicínu...
trubičky totiž neřeší příčinu, ale jen pomáhají s následky...

Jsou děti, které mají zánět ucha prakticky chronický. Stačí pak trochu stresu, růst zubu nebo třeba lehké ofouknutí klimatizací, v autě s trochu otevřeným oknem, krátká návštěva bazénu, lehounká rýma (a to i průhledná, někdy je jí tak málo, že prakticky ani není co smrkat) a uši se hned ozývají.

Nejde tedy jen o to, aby se zánět řádně doléčil, ale také o to, aby se vyřešila příčina proč k němu opakovaně dochází znovu. Na tohle má právě čínská medicína výborné páky.

ATB rychle zánět "zchladí" a třeba i výtěr je čistý. Tedy není na co jako by nasadit klasickou léčbu.
Ale to "podloží" pod tím tam zůstává.