UM nebo příkrmy?

almael
25. kvě 2016

Ahoj maminky.Mám devítiměsíční holčičku,69cm a 9kg.Od pátého měsíce je na UM a příkrmech.Dávám ráno 8-9hod mlíčko 120ml (Nutrilon), po 3,5 až 4 hod oběd příkrm 190g (jeden den maso, druhý ovoce, třetí zelenina a tak stále dokola), za další 3,5 až 4hod opět mlíčko 120ml a večer střídám jeden den mlíčko 160ml a druhý den kaši 120ml.V noci pak má mezi 2-3 opět mlíčko 160ml.Váhám, zda dávat už více příkrmů,např.oběd už střídat jen maso a zeleninu a odpolední mlíčko nahradit ovocem...Nebo je v tomto věku ještě lepší dávat více mlíčka jak příkrmů?Navíc pořád poslouchám že je to cvalík a nemám ji tak cpát, ale copak tohle je moc???Děkuji za Vaše odpovědi a zkušenosti.

gosa22
25. kvě 2016

mám taky 9 měs (8,5kg), stále kojím, ale pouze ráno a večer, první, co bych doporučila, co nejdříve odstranit to noční mlíčko, takhle velké dítě to nepotřebuje, já teď malou odstavila a už jsem to měla udělat minimálně před měsícem, dítě se zbytečně budí a na zoubky noční krmení a čaje (pozor, ať na ně nepřesedláte) jsou pohromou
napočítala jsem 4 porce denně - lepší je dávat 5 porcí, přidej příkrm, uber mlíko, toho má na 9 měs moc (navíc UM leží déle v žaludku než nakojené mlíčko, takže ji zaplácáš a nemá možnost mít další příkrm), mně pediatrička říkala, že stačí dvě porce mléka denně, pokud máš večer kaši a jogurt přes den (ten mi tu chybí, dáváš jogurt?)
u nás je schéma takové: ráno kojení, pak cca za 2,5 h jogurt, piškotek/sušenka/křupka (to dostává různě přes den na žužlání), pak oběd vždy zelenina (na oběd ovoce mi připadá divné, vařím si, mix různé druhy zeleniny, 4x maso týdně + 1x žloutek), na svačinku ovoce/přesnidávka, večer kaše a dokojím, noc NIC! 😉

jaja01k
25. kvě 2016

V tomhle veku mi prijde 4x UM moc a jen jeden nebo dva prikrmy malo. Myslim, ze v 9 mesicich uz jsem davala UM jen rano a vecer. Urcite bych svacinu nahradila ovocem. A kase je lepsi rano nez na noc, k veceri se vice hodi zelenina.

mafeska
25. kvě 2016

Co si tam pamatuju dcerka jedla 4x denně, ráno (mléko), v poledne (příkrm), odpoledne (jogurt, ovoce) a večer (kaše nebo mléko) a byla spokojená.
K příspěvku: k obědu bych dávala jen polévky nebo masozeleninové příkrmy prostě pořádné nesladké jídlo, odbourala bych odpolední porci mléka a nahradila ho jogurtem s ovocem, večer kaše pokud dáváš nebo mléko. S nočním krmením neporadím, dcera to odbourala sama tím že prostě spala celou noc.

iveta93
25. kvě 2016

Dávám v půl roce, ráno mlíko (UM) po těch třech hodinách svačinu - ovocnou přesnídávku. Potom oběd zatím jen zeleninový příkrm ( v 9. měsích bych dávala masový příkrm/zeleninový příkrm/polévku). Tak za hodinku dostne mlíko. Odpoledne svačinu - zase ovocnou přesnídavku nebo jogurt a večer mlíko/kaše. Pokud má někde mezi tím hlad dám mlíko. Myslím, že by měla mít víc příkrmů v tomhle věku. Můžete zkusit i ty dezerty od 6.měsíce. A to, že je podle někoho cvalík to bych neposlouchala. Přece to dítě ví jaký má hlad ne okolí. Taky záleží trochu na genetice někdo he hubený jako žížala druhý silnější, někdo dělší, někdo kratší... S nočním krmením neporadím, od dvou měsíců spí celou noc zaplať pánbůh.