Určení pohlaví na prvotrimestriálním screeningu

helinkaaa
19. črc 2018

Ahoj mamčule, chtěla bych se zeptat jestli některé z Vás řekli na prvotrimestriálním screeningu pohlaví a jestli to tak skutečně bylo 🙂
Nám řekli, že to bude asi kluk (což jsem si trošku přála, samozřejmě, že pohlaví je jedno hlavně aby bylo zdravé 😘 )
Děkuji

absintka19
19. črc 2018

@helinkaaa rekli, ale ne na 100% ze to bude holka a je to holka. Ted jsem tehu podruhe tak jsem zvedava. Vse jsem koupila bile, az porod je jisty.

helinkaaa
autor
19. črc 2018

@absintka19 Hodně maminek říká, že to co jim řekli vážně sedělo. Já to tedy nijak nepoznala.

absintka19
19. črc 2018

@helinkaaa nam to ukazali a vysvetlily.

hvezdicka18
19. črc 2018

Řekli nám kluka a gynekoložka taky tvrdí, že je to bezpochyby chlapeček (na ultrazvuku ve 22. týdnu). Tak uvidíme po porodu, ale věřím jim.

helinkaaa
autor
19. črc 2018

@absintka19 jéé to jste měli dobré, mě screening dělal jiný gynekolog a moc nemluvil, jen hlásil co vše je ok

helinkaaa
autor
19. črc 2018

@hvezdicka18 budu držet pěstičky, ale pokud Vám to řekli ve 22. tt tak bych řekla, že by se nemýlili 🙂

codal
19. črc 2018

Můj doktor si všechny vyšetření dělá sam.Je pravda, že nemá tak kvalitní ultrazvuk jako v genetu nebo v nemocnicích a navíc je to stará škola,ale on trvdi, že takhle brzo (13tt.) to říkají jen tipaři, že v tomhle týdnů je to hrozně nejisty. Že ty maminky se na to pak upnou a jsou pak akorát zklamaný a že je to zbytečný.On to říká až na 20tt na velkým ultrazvuku, tam už ta jistota je vysoká.Ale 100% to má člověk až po porodu🙂..

snowbee
19. črc 2018

@helinkaaa nám řekli na 1.screeningu chlapeček,pak utz u meho mudr v 17 tt holčička a včera jsme byli na 2.screeningu a je tam holčička i teď..

cuzminka
19. črc 2018

Řekli nám kluka a teď jsem 30tt a stále to klučík je 😊😊

helinkaaa
autor
19. črc 2018

@codal s tím, že se na to maminky upnou mi říkala i má gynekoložka, ale zase si říkám, když se mě zeptal jestli to chceme vědět, asi to tam vážně viděl. Nicméně uvidíme, taky tak nějak spoléhám na ten 20.tt, hlavně aby bylo zdravé 🙂

helinkaaa
autor
19. črc 2018

@snowbee jo jo, to jsem četla už v jiných diskuzích, že prostě nejdřív to bylo tohle pohlaví a pak se to změnilo.

helinkaaa
autor
19. črc 2018

@cuzminka No tak ve 30 tt. to jste už daleko 😇 já jsem teprve 12. tt a proto jsem hrozně zvědavá na pohlaví 😍

codal
19. črc 2018

@helinkaaa já mám dojem, že v tomhle týdnů je tam jen jakýsi pohlavní hrbolek a podle jeho směřování (rovně nebo nahoru) se dá částečně určit pohlaví. Vůbec netvrdím, že to poznat nejde, na těch kvalitních uktrazvucich je to asi dobře vidět, přesto je to v tomto týdnu hodně nejisté.Pokud to člověk bere jen orientačně, tak v pohodě🙂.. kamarádce doktor řekl na všech uktrazvucich chlapečka, narodila se malá slečna🙂... Nikdo není neomylný😀... Já byla taky zvědavá, ale musela jsem si počkat😀.

helinkaaa
autor
19. črc 2018

@codal no tak teď nevím jestli to čekání vydržím 😀 sice jsem si ještě říkala že i dle těch babských rad na pohlaví mi to sedí ale je to asi jak říkáte, prostě to jde poznat lépe později a nejlépe po porodu 😇🙂

kackama
19. črc 2018

Ve 13. týdnu určili holčičku, později také a holčička to je 😄

codal
19. črc 2018

@helinkaaa na babské rady nedej;). Cinsky horoskop tvrdil kluka. Mám úplně jiný průběh těhotenství, zvracela jsem jak Amina (u první dcery nic), jiný tvar pupíku, všichni říkali, že tentokrát jasnej kluk a je to druhá baba😀!! V tom 20tt je ta pravděpodobnost, že to doktor pozná už fakt vysoká!!!

helinkaaa
autor
19. črc 2018

@kackama to jsem ráda že Vám to vyšlo hned takto 🙂

helinkaaa
autor
19. črc 2018

@codal dobře máte pravdu 🙂 ale jak říkám pořád dokola hlavně ať je zdravé, protože to je to nejcennější 😇😍

xkalisto
19. črc 2018

Doktor nam tipoval holku s tím že to ale máme brát hodně s rezervou, ve 20tt potvrdil a ve 30tt to furt holka ještě je, na 3D jsme ji viděli tam prostě pindík není.

Ale mám čerstvě bráchu co mu původně tipovali ve 12tt že bude holka a pak na druhém screeningu že teda ne a bude kluk.

priefi
19. črc 2018

@helinkaaa nam rekli, ze nelze urcit 😅

soleilll
19. črc 2018

@helinkaaa 11. tt - kluk a je to kluk, pak 13. tt - holka a je to holka. Když je zkušenej doktor, řekně ti to správně. Jinej neví ani 20. tt.

helinkaaa
autor
19. črc 2018

@soleilll také si myslím že když je dobrej, dlouholetá praxe, zkušenosti tak ví 🙂

duckie
19. črc 2018

Na prvotrimestrálním screeningu v Gennetu se nás doktor zeptal, jestli pohlaví chceme vědět. Já se nejdřív zeptala, na kolik procent to vidí (cokoliv míň než 75% bych vědět nechtěla, právě z toho důvodu "upnutí se"). Řekl 90% a že to bude kluk.
To o dva týdny později (tedy cca v 16tt) potvrdila i moje gynekoložka. Pak na druhotrimestrálním screeningu jiná lékařka taky říkala, že jasnej kluk. A jednou jsem byla na vyšetření v nemocnici a tam taky doktorka potvrdila kluka.

Takže za těch šest týdnů uvidíme, jestli měli všichni čtyři pravdu 🙂

zavodnice
19. črc 2018

Do Gennetu jdu v pondělí, tak doufám, že se pohlaví dozvíme 🙂.

laja64
19. črc 2018

@helinkaaa doktor rekl holka, pak mi to v nemocnici jeste 2x potvrdili.

cuzminka
19. črc 2018

@helinkaaa nojoo už se nám to blíží 😍 já měla od začátku takové tušení že to bude chlapeček a je 😍 tak ať vám to také vyjde 💙

pavlinakm
19. črc 2018

U dcery mi rekli ze to bude holka, pak opakovane potvrzeno na uzv u me gynekolozky i na dalsich screeninzich. Narodila se holka, vubec jsem tehdy nepochybovala. Meli jsme pripravene jen holcicic jméno k porodu.
Ted jsem těhotná podruhé a prvním screeningu mi rekli opet holku, pak dvakrat potvrzeno na uzv u me gynokolozky. Opet jsem to brala jako hotovou vec. Ale najednou mi rekla ze tam vidi pindika, ten byl potvrzen na druhem screeningu. Dlouho jsem se s tim vnitrne vyrovnavala, protoze jsem uz byla naladena na holcicku. Ted tedy radeji mame vybrana k porodu dve jmena.

kreatura
19. črc 2018

Nám na prvním screeningu řekli, že to vypadá na 2 kluky ( čekala jsem dvojčátka), ale že to nemáme brát vážně a tak jsem to vážně nebrala a koukala po klučičí výbavě 😀
No a pak už nám to jen při každé kontrole potvrzovali, že to budou kluci a dnes mají naši kluci rok a půl 🙂

normalnimatka
19. črc 2018

ono asi záleží, jak je dítě natočený. u našeho to bylo na screeningu vidět krásně. doktor řekl kluka.. ani to neomlouval tím, že jakko to není jistý. bylo to vidět fakt pěkně. pak se to jen potvrzovalo a narodil se fakt kluk. s hlčičkama jsou zdrženlivější, ty nejsou tak jasný hned;)

rencinka87
19. črc 2018

Nam na dotaz rekla, ze kdyby si musela tipnout, tak by to videla na kluka, ale ze je jeste brzy. Kazdopadne je to kluk, od cca 16.tydne uz to neslo prehlidnout 😂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru