Velká horka a půlroční mimi

selenit
3. črc 2015

Ahoj holky chci se zeptat,
když je třeba takové horké počasí jako je dnes tak

- jezdíte autem bez klimatizace (vyvetraném a s plenkou v oknu)
-chodíte na procházky
-čvachtáte miminko na koupáku
-a co celodenní výlety ?? (to me zajíma asi nejvíc)

prosím zodpovezte vsechny čtyři otazky, mám půl roční miminko

díky moc !

kajalka
3. črc 2015

S dvouletým autem jen když není zbytí, na procházky ráno a večer a co nejvíc ve stínu, čvachtám k večeru (nemáme bazének ve stínu) a celodenní výlet ne, půldenní ano, ale pouze v lese.

pouzarovaj
3. črc 2015

@selenit
- jezdili jsme bez klimatizace (byť jí máme), ale pokud to jen trošku šlo, ráno nebo večer, když bylo chladněji a pouze nezbytně nutnou trasu, ideálně jsme měli ještě po ruce mokrou plínku na ochlazení
- na procházky ráno (cca max. do 9 - třeba dnes už bylo u nás o půl 10 dost nesnesitelně)
- nekoupali jsme na koupališti
- výlet - záleží asi kam - pokud ano, ráno tam, večer zpět a ideálně někam do chladnějších prostor, jinak bych raději nejela nikam

konidana
3. črc 2015

@selenit Celodenní výlety ano, protože u nás v paneláku je mnohem hůř než ve stínu lesa - vybrat dobře lokalitu - chladná hluboká údolí, zářezy ve skalách s potokem a pod.
Procházky, čvachtání a jízda autem ano, ale pouze brzy ráno nebo pozdě večer :D
(Nebo případně přejezdy autem přes noc.)

zo_ja
3. črc 2015

Auto má klimošku, jinak bych se tomu vyhla, pokud by to šlo. Pže to je děs a zůstat někde stát je o zdraví.
Na procházky ano, buď hned ráno nebo pak večer. Třeba i v 20-21, stejně v tom vedru nespí.
Na koupáku ne, bazének třeba i na balkoně nebo vana/koupací kyblik v koupelně mi přijde lepší, na koupáku může být problém být ve stínu. Navíc hodně telo = na koupáku hodně lidí, a především se pak v té hodně teplé vodě dobře množí bakterie, takže tohle bych neriskovala, když už, tak někam do lesa ke studenýh řece, tam by mohlo být fajn.
Celoděenní výlety teda ne, umřela bych. A děti asi taky. I v lese je vedro. Jedině tak někam do jeskyní. Ted přes ta vedra bych si to odpustila. Něco jiného je, pokud ráno někam odjedeš, seš u někoho na zahradě a vevnitř, někde se projdete a večer se vrátíš. Ale celodenním výletem rozumím spíš putování.
Plus je potřeba přičít, že s ohledem na prodloužený víkend a následující krátký prac. týden bude dnes a zítra dopo ta doprava asi hodně špatná, a určitě bych se vyjla dálnicím - zůstat stát tam v tomhle vedru je běs i s klimoškou. A může to být na mnohop hodin.

janule1940
4. črc 2015

Mám 7 měsíční holčičku a tahle vedra trávíme doma se zataženými závěsy. Ráno naplno vyvětráme a pak vše zavřeme. Na procházku max. brzy ráno nebo večer po sedmé hodině a to ještě ve stínu a na max.půl hodinky. Na koupák bych s tak malým mimi nešla, jak už zmínila zo_ja, bakterie na koupališti, hodně lidí, plus si nemyslím, že množství chlóru ve veřejných bazénech jsou pro půl roční mimi ideální. Na celodenní výlet bych určitě nešla, to jedině při teplotách do 25 stupňů. Autem taky jen ráno nebo večer. Klimatizace je nezdravá i pro dospělého natož pro miminko a když otevřeš okna, mimi spocené, do toho průvan z oken...no, nic dobrého pro dítě. to je můj názor. celodenních výletů, koupáků a cest autem si užiju s dcerkou ještě dost a dost až bude větší🙂teď se snažím dělat jen to, co jí je příjemné a ne, co je příjemné mi a netrápit ji v těchhle vedrech.