Vinted - podvodník. Jak získat zpět komunikaci?

lobella
26. črc 2022

Ahoj,prosim o radu. Segra si zalozila prvne ucet na vinted a inzerovala saty. Hned se ji ozvala nejaka holcina. Poslala odkaz co vypadal jako stranky ceske sporitelny. Tam asi zadala udaje ke karte. Cvaklo ji to ve chvili,kdy mela zadat mail a adresu. Tak z toho vycouvala. V tu chvili zjistila,ze ji z uctu zmizelo skoro 5000. Okamzite zablokovala karty,ucet. Banka je poslala podat trestni oznameni, s tim ze chce doklad o podani. Segra nevi o holcine nic. Udajne penize odesly na Ukrajinu-Kyjev🙈 pry ji i zmizela z vinted veskera konverzace s holcinou. Nevite,jak ziskat zpet komunikaci? Jaela za to,ze zpravy si muze smazat jen samotny uzivatel uctu, ale ne ze mi je smaze nekdo jiny.

bassetlady
26. črc 2022

Na policii jít může, ale vzhledem k tomu, že zadala údaje dobrovolně, tak je jí to k ničemu. Holt některé zkušenosti stojí peníze. A za blbost se platí.

hasara33
26. črc 2022

@lobella tedy obchoduji na vinted docela intenzivně už nějaký ten pátek, ale nikdy se mi nic podobného nestalo 🤔 každopádně se obávám, že peníze se jí budou vymáhat hodně těžko 🤷‍♀️ bude to pro ní poučení pro příště - obchodovat jen s uživateli, co mají recenze a nikde nic nevyplňovat..... divím se, že jí to nepřišlo zvláštní hned, jak po ní chtěla kupující vyplnit údaje o kartě, když vlastně ségra byla prodávající 🤔 to by spíš mělo být naopak 😅

lobella
autor
26. črc 2022

@hasara33
@bassetlady jj,za blbost se plati... to jen jestli se s tim nekdo nesetkal...na vinted prodavam skoro 2 roky a za celou dobu se mi nic podobneho nestalo, to bazos je jina liga🙈

lobella
autor
26. črc 2022

@hasara33 ona ji poslala odkaz,k zadala vislo uctu a pak ze to po ji chtelo overeni karty🙈 tak zadala udaje k overeni🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

kakamila12
26. črc 2022

@bassetlady to je blbost, na polici určitě nahlásit, řeší se to jako podvod. To, že údaje zadala dobrovolně, s tím nemá co dělat.

bassetlady
26. črc 2022

@lobella když použiji mozek, tak proč by prodávající zadával svoje platební udaje
@kakamila12 to jo, ale banka to jako reklamaci neuzná

kakamila12
26. črc 2022

@bassetlady To souhlas, banka ne, ale policajti to řešit budou.

nina004
26. črc 2022

@lobella Je tam strašne veľa podvodníkov. Tiež sa mi za jeden deň ozvali asi traja s tým že chceli mail. Keď som odpísala ,že predaj len cez tlačítko a žiadne údaje nepošlem konverzácia sa vymazala.

klokanka31
26. črc 2022

Taky mi nejde do hlavy proč jí nenapadlo že jako prodávající nezadává platební údaje 🤦‍♀️

mandala
26. črc 2022

@nina004 No jako, já taky prosím o podklady k platbě, protože mě to přes to tlačítko koupit prostě nejde... 🤔
Někdy mi vyhoví, někdy ne...

martiniquest
26. črc 2022

@lobella Ono to zkousi na nove uzivatele, kteri nevedi, jak normalni obchod na Vinted vypada. Ja tam prodavam 5 let a ted mi to prislo jednou. Ovsem kamaradkam, co zalozily ucet opakovane, tem prisel podvod opakovane.

martiniquest
26. črc 2022

Ale jinak nechapu, kdo na toto skoci. Prodavam a mam zadat sve platební udaje? 🤣🤦

nina004
26. črc 2022

@mandala Veď jasné ,ja tiež kúpim nie len cez tlačítko. Ale tentokrát som predávala a prišlo mi divné ,že chceli odo mňa mail.

ckocka
26. črc 2022

Platba kartou přece vyžaduje i ověření, tak to musela taky potvrdit.