Vyšetření očního pozadí. Na co se máme připravit?

vojtisek2007
23. únor 2011

Ahoj všem, chtěla bych se zeptat, v pondělí je Eliška (2,5r) objednaná na vyšetření očního pozadí - kvůli pravidelnému zvracení a bolestem hlavy....podstoupili jste některé s dítětem tohhle vyšetření, na co se máme připravit ??? Jak to probíhá ? Dětská nám jen řekla, že bude mít rozkapané oči...nic víc....Děkuju za reakce.

alisek
23. únor 2011

@vojtisek2007 podstoupili a několikrát, doktorka nebo sestra kápnou do každého očka roztok, počká se cca 30min. a pak doktor/ka zkontroluje oč.pozadí, nebolí to!!! tvoje dcerka je už velká, tak bude určo sedět, jinak mimča u toho leží, jak jinak 🙂. Kontroluje to přístrojem, mně připomíná lupu, neznám odborný výraz a dívá se z absolutní blízkosti do oka. Malou na to určo připrav, třeba na méďovi, protože jsem u dr. zažila že se větší batolata asi ve vašem věku docela bála a brečela ikdyž to je opravdu bez bolesti. Přeju vám ať to proběhne vpořádku.

paolin
23. únor 2011

@vojtisek2007 ahojky, tak co vím, tak opravdu jen rozkapou oči - kapnou, chvíli se počká než zapůsobí a pak se podívají do očí. a chvíli trvá, než se oči srovnají a človíček zase vidí. tak to bude pro malou trochu nepříjemné. držte se holky 🙂