Za jak dlouho po císaři jste začaly normálně fungovat?

pattie
30. zář 2008

Ahoj holky,
jak tak koukám na diskuze, je vás tady spousta po císaři, bohužel i já... Chci se zeptat, v porodnici mi kladli na srdce, ať nic doma nedělám, jen se starám o miminko. Zatím mi pomáhá máma i manžel, ale já sama si připadám taková neschopná - nevyužitá.
Za jak dlouho po císaři jste začaly normálně fungovat - vařit, uklízet, žehlit atd.? A za jak dlouho může člověk začít alespoň trochu cvičit? Přivítám jakékoliv rady, tipy... co dělat, čeho se zásadně vyvarovat.... Díky moc.

schwarzovka
30. zář 2008

ahojky, ja jsem poprve vytirala po 6nedeli...ale to bylo z lenosti...a abych ti rekla pravdu, tak si to moc nepamatuju, akorat vim, ze tech prvnich 14 dni jsem nemohla poradne fungovat....a cvicit jsem nezacala doted 😀 😀

pepibubu
30. zář 2008

ahojky, no já jsem se snažila fungovat vlastně hned, otázkou je jak se mi to dařilo či nedařilo.... První dva týdny měl Honza dovolenou, takže dost fungoval, první týden na 100% a ten druhý týden už jsem to začínala přebírat já. Honza teda funguje dodnes plnohodnotně, to je moc dobře. Už i normálně vařím, uklízím, žehlím (to je trest boží za to že jsem odjakživa žehlila nerada, tak teď používáme látkové plenky, takže každej den žehlím... Trochu mě teda zlobila jizva, ale už je to taky Ok.

pattie
autor
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
pepibubu
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
davulinek
30. zář 2008

Ahojte maminy,ja jsem zacala fungovat-vsechno delat 2 den,co jsem prijela z porodnice,coz je asi 8 den po porodu.Muj chlap mel zlomenou nohu,takze nez by se k necemu doplazil,tak jsem si to vsechno radsi udelala sama.Byla to pohodicka,ja jsem se po cisaru citila dobre.

majaaita
30. zář 2008

Hned. Není zbytí, doma na mě čekal starší syn 🙂 Manžel musel třetí den do práce.
Cítím se ale fajn, tentorkát jsem měla plánovaný císař v epidurálu a to se s tím prvním akutním nedá vůbec srovnat.

Ale nepřeháním to, žehlení například fakt počká 🙂 Stačí mi provoz kolem dětí, procházky, nošení do schodů a tak 🙂

luucia
30. zář 2008

Ahojky, tak já sem hned první den, co sme přijeli z porodnice musela uklidit. 😝 Manža tady měl kamarády a sice se snažil uklidit, ale moc se mu to nepovedlo. 😅 Doma s námi byl jen 3 dny a musel do práce. Takže sem do prvního patra tahala hlubokou korbu s malou, nákupy, uklízela sem,..prostě všechno normálně. Vím, že by se to nemělo, ale nic jinýho nezbývalo. Cítila sem se dobře, břicho mě nebolelo 😉

ivulinda
30. zář 2008

Já jsem fungovala hned po císaři,v porodnici jsem byla hodně čiperná,a dokonce jsem na tom byla líp než ta co tam semnou byla a rodila normálně...I ve sprše jsem byla sama a to mi sestra chtěla pomoct,ale já jsem nechtěla.Doma jsem se starala jak o malou tak i o manžela,a taky jsem musela uklízet ten svinčík po piatice 😀 co tam manžel měl když se malá narodila...Takže musím říct,že jsem se postavila hned a taky jsem v pohodě fungovala bez něčí pomoci,ale každá jsme jiná 🙂

apfele
30. zář 2008

Po návratu z porodnice jsem chtěla začít fungovat normálně, ale stihla mě poporodní depka ☹ byla jsem na tom psychicky dost špatně. Do toho mi začla hnisat jizva, protože m špatně sešili, měla jsem teploty. Nakonec jsem přišla ze stresu o mlíčko. Vše odeznělo až nedávno, hodně mi pomohl manžel a moje maminka. Už se cítím dobře, jen nevařím, protože jsme se s MM dohodli, že si objednáme obědy v místní základní škole. Raději se budu plně věnovat malému, nechci trávit hodiny vyvářením.

ivulinda
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
1980mat
30. zář 2008

Ahojky,

já jsem také po císaři a sice akutním. Nechali mě 14 dní přenášet. Porod pak museli vyvolávat, protože malému se na svět nechtělo ani po přenášení. Pět hodin jsem rodila normálně - stahy, klistýr, zvracení, ale pak nastaly komplikace a já musela rychle na císaře. Dnes jsem za něj ráda, protože ačkoliv já byla vždy vychrtlá holka, narodil se mi syn s mírami 53 cm a 4600 g, takže docela macek a jako prvorodička, bych asi neměla šanci ho vytlačit. Po císaři jsem se cítila pod psa, ale hrála jsem si na hrdinku a nebrala žádné utišující léky. Doma jsem začala fungovat hned. Naneštěstí manžel dostal den po návratu z porodnice angínu a musel se od nás odstěhovat, aby nás nenakazil. Moje mamka druhý den poté dorazila a moc mi doma pomohla. Začátky byly těžké - nakupilo se mi prádlo a nestíhala jsem vůbec nic, protože malý stále plakal. Až po šestinedělí se vše stabilizovalo. Teď už si mateřství užívám. A pokud jde o cvičení, chtěla jsem začít cvičit hned po šestinedělí, ale dočetla jsem se a i má doktorka mi to potvrdila, že po císaři se se cvičením má začít až několik měsíců po porodu (tedy pokud jde o břišní svalstvo, tak až tak půl roku po zákroku). Takže já trpělivě čekám, až malému bude půl roku. Nechci nic riskovat. Chceme totiž příští rok zadělat na další mimčo a jizva se musí dobře zahojit. Pánevní dno ale můžeš procvičovat už teď. 😉

mobina
30. zář 2008

Já byla plná elánu po porodu. Konečně mi nepřekážel pupek a otoky a tak vůbec. Jizva sice bolela, ale jela jsem si svým pozvolným tempem a zvládla jsem to docela v pohodě samo i díky pomoci manžela 😵 Musím říct, že mě nejvíc jizva bolela při procházce při svižnější chůzi.
Cvičit můžeš začít prakticky hned dle tvých sil, ale nemělo by se posilovat přímé břišní svalstvo, šikmé můžeš. Já bych si ale klidně dala 3 měsíce oraz 😉
Jinak jsem se ptala, kdy bychom mohli mít eventuelně dalšího potomka. Slyšela jsem, že 2 roky ne. Moje doktorka prohlásila, že půl roku po porodu už klidně 😕

mobina
30. zář 2008

Já to taky s vařením moc nepřeháněla a nepřeháním ani teď 😅 První 3 měsíce jsem žila jen z vývarů a teď vařím rychlý a jednoduchý věci, kolem kterých se nemusí moc lítat. Na to prostě není čas ani teď.
No a depku jsem měla tedy taky. Hlavně z toho spackanýho porodu. Taky mě to pustilo kolem 3 týdne.

pattie
autor
2. říj 2008

Díky za příspěvky. Jsem teď necelé 3 týdny po císaři a všichni mi kladou na srdce, ať to nepřeháním a břicho nepřepínám. Tak se snažím spíš odpočívat a plně se věnovat malé.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru