Zacuchávání vlásků - holčička 3,5 let, co pomůže?

brisalek
28. pro 2012

Ahoj všem, dcera chtěla nechat narůst dlouhé vlasy, aby mohla mít culík jako já🙂. Takže teď jí to od léta nechávám růst. Před tím byla na kluka(takový ten hříbek-bobek). Vlásky má někam pod uši na straně v zadu už až skoro na ramínka. Ale hrozně se jí zacuchávají. Ráno když vstane tak má na hlavě opravdu vrabčí hnízdo a vlasy jsou opravdu někdy zacuchoné úplně do chuchvalců, které skoro nejdou rozčesat....Samozřejmě česání je velký problém, všechno tahá....Koupila jsme i nějaký rozčesávací sprej a teď při mytí vlasů jsme jí to na mokré nastříkala.
Chtěla bych se poradit co s tím. Vlasy jí myju Johnonson šamponem heřmánkovým dětským, je nějaký jiný lepší po kterém se vlásky tak nezacuchají??? Nechci jí ale na vlásky už teď patlat nějakou chemii. Jo aještě bych chtěla dodat, že mávlasy asi po mě🙂 blond a sice dost ale také dost jemné.

Moc díky za rady.

kocicinka
28. pro 2012

@brisalek můj syn má taky delší vlasy, odrostlejší mikádo. Heřmánek dost vysušuje, možná proto to zacuchávání. Mám bezvadnou zkušenost s šamponem babylove z DMka, krásně se po něm dají rozčesat vlásky. Když si vzopomenu a je čas, dám mu na ně ještě kondicioner Alverde s ibiškem. Už dlouho se chystám koupit kartáč tangle teezeer, prý rozčeše a netahá.

elviie
28. pro 2012

Já koupila malé sprej od Avonu na rozčesávání vlásků, voní po jablíčkách 🙂, krásně se rozčesávají po koupání i pak ráno po probuzení, stačí, když nanesu večer po mytí vlásků. 😉

lamarika
28. pro 2012

@elviie ahoj, dcera má taky po mně takový vlásky na prd-děsně jemný. Značka Johnson našim děckám nevyhovuje celkově... Na vlasy používám dětský meruňkový šampon od Garnieru a paráda. Vlásky se jí opravdu necuchají a krásně voní 😉

sweet81
28. pro 2012

Ahoj, kup si tenhle rozčesávač je super http://www.parfums.cz/kosmetika/schwarzkopf-pro... mám jich vyzkoušených hodně a tenhle je podle mě nejlepší.
Rano než jí budeš česat,tak vlásky nastříkej a pujde ti to dobře rozčesávat. Neboj tohle můžeš malé nastříkat na vlasy. Pak je dost důležitý i kartač na vlasy třeba http://www.vlasypopa.cz/img/picture/468/dptecno... hlavně aby neměl na koncích bodlinek ty kuličky. Já sama se češu kartačem na prodlužované vlasy,protože natahá a rozčesává dobře.
A určitě rozčesávat od konečků ke kořínkům.

brisalek
autor
28. pro 2012

všem díky, hned se na to podívám a určitě změníme šampon a koupíme lepší kartáč🙂

rasha
28. pro 2012

My máme také od Avonu dětský rozčesávací sprejík,používáme na suché i mokré vlasy a vyhovuje nám.Malá má 3 roky a čtvrt a vlásky do půl zad 🙂

hrusti
28. pro 2012

Ahoj, nevím, co myslíš tím, že nechceš patlat na vlásky chemii... nicméně mně doporučila moje kadeřnice malé dát po mytí vlasů trošičku kondicioneru. Koupila jsem jí jen nějaký obyč v DMku pro vlnité vlasy a zatím dobrý tuk tuk 😉

anetka1701
28. pro 2012

tohle vyřeší fakt jenom kondicionér... Kor pokud má ty vlasy jemný... Oni ty dětský šampony mi přijdou divný - jsou sice hyper super citlivý, ale vlasy jsou po nich fakt škaredý, suchý, nepodajný... Sama teďka ten problém řeším s dvouletou dcerou a marně hledám trošku rozumnej šampon, kterej by ty vlasy nevysušoval...

ivular
28. pro 2012

Holky, zkušenost u dětí nemám, ale co třeba zkusit nějaký lehký, přírodní vlasový olej? Ty jsou přece obecně na suché a křehké vlasy - zvláčňují a navíc chrání před vnějšími vlivy.

beruska24.9.
28. pro 2012

@brisalek Používám Linola šampon a v lékárně mě ujistili, že můžu používat i u dětí. Myji vlásky jednou týdně a zvládáme rozčesat i jemné blonďaté hodně zvlněné vlásky. Teprve ke konci týdne už je znát, že by vlásky potřebovaly umýt - hůře se rozčesávají. A navíc, vlásky jsou příjemné na dotek, lesklé, prostě mnohem mnohem hezčí než po dětském šamponu, který jsem u dcerky používala předtím.

baris
28. pro 2012

ahoj, holkám se točí vlasy, starší je má do půlky zad dlouhé, takže česání a mytí musíme mít zmáknuté 😀

Určítě základem je hřeben. Ten co poslala sweet81 je dobrý, ale pozor - moji dceru to bolí - ne ze zacuchání, ale bolí jí ten hřeben - ty štětinky. takže já mám pro ní koupený http://www.avon.cz/kartac-na-rozcesavani-vlasu-... .

Šampón jí dávám teď ten dětský garnier - meruňkový - hezky voní a dokonce má potom hezké vlasy. A po koupání jí natříkám kondicionér ve spreji. Podle toho, jaký mám koupený pro sebe (loreal, schwarckopf ....).

Jo a vlasy myji co 2 dny.

mamkamarketa
28. pro 2012

@kocicinka ten kartac tangle teezer doporucuju! Je fakt uzasny. Sama uz se nicim jinym necesu 🙂

@brisalek

kocicinka
28. pro 2012

@mamkamarketa Fakt? Tak to strašně ráda slyším, už rok se chystám ho koupit. Nevíš náhodou, jestli ho mají někde v kamenném obchodě, nebo se dá koupit jenom přes net? Já už jsem vyzkoušela takových hřebenů a kartáčů, naposledy drahý kartáč s kančími štětinami a i ten byl na nic 😠 po vlasech jenom klouzal...

marrei
28. pro 2012

Dceři teky přinesl letošní ježíšek Tangle Teezer a super 🙂 Mají novinku - s ovečkou Shaun 😉
http://www.parfums.cz/kosmetika/tangle-teezer/t...

mamkamarketa
28. pro 2012

@kocicinka ne opravdu je super 🙂 akorat se hur drzi. Ale je to zvyku. Ja ho kupovala na narodni tride.
Myslim,ze to bylo tady http://www.salony-krasy.cz/salony/ennio/
Zkus tam brknout, urcite ti poradi,

sweet81
28. pro 2012

@mamkamarketa Tenhle používá sestra na moje neteře a fakt netahá.

evaviki
28. pro 2012

@brisalek tak ten sampon som pod vplyvom blbej reklamy vyskousela jednou (pry je pro maminky i miminka😀) Vysledkom boli tak silene zacuchane vlasy,akoby som si chcela spravit dredy.. Putoval do kose..takze urcite zmen znacku..

dana3262
29. pro 2012

Taky moc doporučuju kartac tangle teezer! Mam ho ja (mam hodně cuchave vlasy do pásu) a ted ho dostal k vánocům i syn (2,5). Nechce se nechat ostříhat a má chmiricka vlasky, taky má ty smotky. A myju ho samponem oh Hádka. Je to olej. Ale to tak 1 za měsíc 😅 jinak vodou.
@brisalek

kofinka
29. pro 2012

@kocicinka ten kartáč mají v síti kadeřnictví Klier. Když stříhají malé děti tak ho používají a dá se tam i koupit. Nevím tedy jestli ve všech, ale u nás ano, tak se zkus zeptat.

@brisalek Jak už tu bylo psáno na zacuchané vlasy opravdu pomůže jedině kondicioner. Nebo zkus používat šampon spíše na suché vlasy, malá už není úplně miminko tak bych se šamponů nebála. Ona kosmetika pro miminka opravdu hodně často vysušuje. Já sama jsem si jako malá se zacucháním vlasů užila svoje a zůstalo mi to doteď. Mohou za to jemné vlasy. Od malička se češu jedině kartáčem, obyč hřeben by mě asi zabil 🙂 Co mám vyzkoušené na holčičkách od sousedů tak pomohou kondicionery bezoplachové ve spreji. Nemastí a nezatěžují tak vlasy a fungují. Např. teĎ jsem dostala profi sprej od Schwarczkopf je v něm kyselina hyauloronová a funguje to i na to když si vlasy přesušíš a oni pak poletují. Jinak ty spreje můžeš stříkat hlavně do konečku a jakoby do délky vlasů. Nedávají se k hlavě tím pádem ani nemají jak škodit pokud by jsi se bála "chemie" Oni to doporučují i kadeřníci nedávat moc vlasovou kosmetiku přímo k vlasové pokožce (samozřejmě u šamponu to nejde 🙂 .

brisalek
autor
30. pro 2012

zase všem díky, kartáč už jsem objednala. Teď při posledním mytí jsem jí do mokrých nastříkala nějaký sprej od Loreal a je to lepší. Díky moc všem za rady.Mám v lékarně objednanou tu Linolu šampon, pak vyzkoušíme když tak i ostatní. Ještě jednou dík.

Trochu mimo🙂.Já jsme teda občas její šampon používala a byla jsme dost spokojená. Sama nemám ráda, když mám takové ty " nadýchané" vlasy, kterých vypadá, že jich mám půlky a dělají si co chtějí, druhý den si je musím umít, protože už vyadají mastné....což po většině kondiciérů bohužel mám. Já chci mít vlasy prostě pevnější, silnější což moc přípravků neumí.... ne větší objem. Ale asi jsme vyjímka🙂.

baraka27
30. pro 2012

taky ho mohu jen a jen doporučit,mám šílené,dlouhé,husté,zacuchávací vlasy,jedině jím to rozčešu a používám i na dcerce🙂

baraka27
30. pro 2012

jo a já ho kupovala na ebay, tady je snad okolo 450 kč a já ho sehnala asi za 300🙂

benjik
31. pro 2012

Ahoj,mě u dcerky pomohl kartáč z kančích štětin.Ale ten tangle se chystám taky koupit.Po Johnsonu má vlasy krásné,i se dobře rozčesávají.Zato ted jsem jí u babičky myla parkrát šamponem od Oriflame a do rána vlasy suchý a dredy.Rozčesovač jsme měli z DM,moc nepomohl.Bohužel dcerka zdědila po mě husté,po manželovi tvrdé vlasy.
Na noc vím,že se doporučuje vlasy zaplést a prý hodně pomáhá i jiný potah polštáře.

power700
31. pro 2012

Za nás jedině tangle teezer. Koupila jsem ho u mojí kadeřnice za 350 Kč. Investice se vyplatila a já i dcerka jsme spokojené. Opravdu to netahá! 🙂

dana3262
1. led 2013

@power700 prosím, kde?? Ja ho kupovala za 590.- 😲

power700
1. led 2013

@dana3262 v Rak., kadeřnictví Fashion. 🙂

benjik
1. led 2013

@dana3262 zadej si ho do vyhledávače zboží,stojí od 240,- ve spoustě obchodů,včera jsem ho objednávala.

dana3262
1. led 2013

@benjik
@power700 no tak to je dost rozdíl. Mě ho kupovala Tchyne u nich v kadeřnictví. Pak jsem ji poprosila, aby koupila taky jeden pro mou neteř s leopardim vzorem a fakt za 590.- tak to je síla. Diky!

benjik
1. led 2013

@dana3262 tak ono je víc druhů,jasně že se vzorem jsou dražší

brisalek
autor
3. led 2013

tak jsme umyli podruhé jiným šamponem a nastříkala jsem jí zase rozčesávací sprej a tentokrát je to stejné jako vždy před tím. Už má zase vlásky zacuchané☹. KOupila jsem ještě ten Linola šampon, příští mytí zkusím ten. Kartáč ještě nepřišel.