Založení mateřského centra s prvky Montessori. Jak je to s legislativou?

16. říj 2021

Dobrý den, jsem maminkou skoro dvouletého chlapečka a ráda bych v našem krajském městě založila něco jako mateřský klub nebo centrum pro maminky s dětmi na mateřské, se
zapojením Montessori pedagogiky. Nic moc tu není, rodiče už nevědí co s dětmi dopoledne dělat, poptávka by tu byla, vybavení i zkušenosti s lektorovanim dětí mám.

Během dopoledních lekcí bychom např. přesazovali květiny, hráli hudebně pohybové hry/říkanky, aktivity pro rozvoj smyslů, atd.

Řeším jakou cestou se vydat právně, obvykle mateřská centra bývají o. p. s., ale popravdě nechci prosit o poskytnutí prostor žádnou školu, faru atd, ráda bych si vše zařídila na vlastní pěst.

Dotace na vybavení ani propagaci nepotřebuji a nechci se příliš zatěžovat administrativou v nezisku, vím že se jedná o velké papírování, moderní vybavení a materiál mám, pěkné webové stránky s fotkami i propagaci si dovedu zařídit také sama, proto uvažuji, zda by pro mě bylo nejlepší pronajmout si vhodný prostor, nabídka tu je, a pracovat např. pouze na ŽL jakožto lektor.

O hlídání dětí se nejedná, rodiče budou vždy přítomni s dětmi, tudíž předpokládám, že nepotřebuji kurz chůva atd a sanitární vybavení přímo pro děti, že stačí např. Klasické wc pro dospělé s umyvadlem plus dětské prkýnko a nočník?

Tak mám velkou prosbu, zda někdo prosím víte přesněji, jak to je v tomto případě s legislativou, a zda je podnikani formou ŽL v tomto případě možné a finančně výhodnější než založení neziskovky..

Moc děkuji a pěkný víkend, Andrea

zuzekk
17. říj 2021

Netuším vůbec, ale držím palce!!

kristrin
14. lis 2021

http://www.mchouse.cz/ Ahoj poradila bych se přímo u zdroje. Tak moc držím palce. Určitě to vyjde.

martula89
7. říj 2023

Dobrý den, mám přesně takovou představu! Poradíte mi jak na to???