Zásilkovna. Jak to chodí?

13. srp 2022

Ahoj! Můžete mi, prosím, poradit, jak to chodí se Zásilkovnou? Pán zajistí kurýra, který mě bude kontaktovat. Ideální by bylo osobní převzetí pro opravdu objemnou věc, která se skládá z více kusů a není ji do čeho zabalit. Tvrdí, že kurýr se o balení postará... A co mi přijde nejdivnější, když jsem se ptala na postup, jak to vlastně proběhne, tak mi napsal, že už vše zaplatil, peníze dostanu na svůj účet, mám přejít na jakýsi odkaz (který zatím neposlal) a kliknout na získat peníze. Po obdržení peněz mi prý kurýr zavolá 😅 Přitom jsem mu ještě žádné číslo účtu ani adresu nedávala, vůbec nic není domluveno. Už jen když to píšu, tak mi to přijde celé úplně absurdní, ale bohužel nemám se Zásilkovnou žádnou zkušenost, tak třeba to tak fakt chodí a nechci zbytečně prudit. Posílala jsem kdysi něco přes TopTrans, a tam jsem objednala převoz, zaplatila online jim, oni pro to přijeli a odvezli do cíle. Tady to je nějaké složité a zavání mi to podvodem.

autor
13. srp 2022

Ono z toho není úplně jasné, kdo prodává. Já prodávám tu objemnou věc s více kusy.

pani_haf
13. srp 2022

100% podvod!!!! Nic neposilej a na nic neklikej

elesse
13. srp 2022

Jo, to je ten typický podvod, co se teď rozmohl

izzylka
13. srp 2022

Podvod 😊 však sama vidíš, že to celé zní absurdně 🤣 nikdy nikomu neposílal žádné údaje o účtu (krom čísla účtu) 👍 už jen jak je někde nějaký odkaz, tak je to podezřelé 👍

autor
13. srp 2022

.

autor
13. srp 2022

Diky holky! Ja jsem byla uplne zblbla!

autor
13. srp 2022

Napsala jsem, ze to nahlasim na PCR. Ale moc se mi nechce je s tim otravovat. Mate nekdo zkusenost?

hankasva
13. srp 2022

No na Pcr bych to nedávala. Spíš bych to nahlásila na webu kde to inzerujete

mimi1004
13. srp 2022

Policie ti akorát řekne, že nejsi první, na koho to zkusili. A řešit to nebudou, nic se nestalo. Zablokuj dotyčného a tečka.

palja
13. srp 2022

Nikam neklikat, tohle je jasný podvod. Banky jasně upozorňují, že pokud něco prodáváte, tak zadáte kupujícímu jen číslo účtu, nic víc. Hlavně nikam neklikat, na žádný zaslaný odkaz!!!!

autor
13. srp 2022

Takže, jestli vás zajímá, jak to dopadlo, tak zde je krátká výpověď 😅
Zjistila jsem si o tom všechny možné informace, na webu policie byl dokonce přesný popis té mé situace, kde občany nabádají, ať neváháme a kontaktujeme 158...
Takže jsem se tedy jala konat, že svým svědectvím určitě pomohu objasnit zapeklitý případ. (Ano, miluji kriminálky 😅). Zavolala jsem tedy na tísňovou linku a popsala jim svůj příběh. Dispečer mě vyslechnul, rozpovídal se o této časté problematice a na závěr mě navedl, abych zašla na příslušné obvodní oddělení PČR a tam vše nahlásila. A protože jsem měla čas, tak jsem poslušně zajela do našeho okresního města na policejní stanici. Policajt za přepážkou však jen pokrčil rameny, že pokud nejsem poškozená, tak že s tím nikdo nic dělat nebude, že takových případů mají za týden 150 a ten dotyčný zatím žádný trestný čin neudělal, atd atd. Dokonce ani nechtěl vidět konverzaci, nic. (naštěstí, protože jsem si zapomněla doma mobil 😂)
No takže jsem si sbalila zase svých pár švestek a odjela domů.
Jako chápu, že na tom asi není co vyšetřovat a mají důležitější věci na řešení, než tady tohle. Takže si hlavně musíme dávat bacha my, abychom nebyli debilní a někomu nenaletěli.
Jinak jak to přesně bylo:
Dnes v 7:06 mě na whatsapp kontaktovala ženská, která měla uvedené celé křestní jméno i příjmení - takových, jakých se jmenuje kde kdo. Na profilové fotce byla rodinná fotka, s manželem a dvěma malýma dětma. Takže působila důvěryhodně. První, co mě zarazilo, bylo, že píše tak brzy ráno v sobotu. Já už sice byla dávno na nohách, ale i tak. Prostě mi to přišlo divné. Pak po mě hned chtěla, že to chce poslat přes Zásilkovnu tímto způsobem - viz foto.
"Chci koupit, ale bydlím v Aši. Mohu si objednat kurýrní službu Zásilkovnu. Platbu obdržíte před odesláním. Vyhovuje vám?"
Neměla jsem zrovna čas to zkoumat, tak jsem jí napsala, že jí odpoledne zavolám a probereme detaily.
"Pokud souhlasíte s doručením s kurýrem, tak mi pošlete adresu a jméno a já vše zařídím. Když vám kurýr zavolá, můžete se s ním domluvit na kterýkoliv den a čas, který vám vyhovuje."
Přišlo mi, jako kdyby to psal robot. Když jsem pak odpoledne měla čas, rozhodla jsem se nakonec nevolat, ale napsat, aby to bylo zdokumentované. Popsala jsem jí stav věci, že to asi nebude ok přepravovat přes Zásilkovnu, protože takto velký rozměr, který je navíc po několika kusech neberou. Ani že to nemám jak zabalit. Navíc jsem tam nenašla nic o tom, že by tento způsob převodu peněz praktikovali. Navrhla jsem tedy osobní převzetí tak, jak inzeruji.
"Kurýr se postará o balení"
Cože? Tak to jsem tedy v životě neslyšela.
"Vše jsem zaplatila, peníze dostanete na svůj účet, přejděte na odkaz a klikněte na získat peníze. Po obdržení peněz vám kurýr zavolá. Díky moc!"
To už mi přišlo vážně divné, napsala jsem zde o radu. A jak to bylo dál, už víte.
Jako můžete si říct, že na to naletí jenom debil, ale fakt mě ta ženská zmátla. Protože dneska jde ten pokrok a novinky tak všechno rychle dopředu, že se vlastně ani nedivíte nad různými způsoby platby.
Každopádně děkuji za váš nadhled a rady.
PS: tady tohle celé řeším jenom proto, že mám děti i manžela na víkend pryč. V běžném kolotoči bych se na to vmohla ys... 😀
PSS: V úvodním příspěvku píši záměrně o chlapovi - protože jsem nechtěla paní nějak pomluvit, kdyby nakonec byla seriózní zákaznice 🙂

sigyn
13. srp 2022

Mně přišlo něco podobného, jen se to tvářilo jako DPD.

konidana
13. srp 2022

Nejhorsi na tom je, ze to píšou fakt roboti. Nema smysl si s nima vypisovat. Zablokovat a smytec

pavelkamat
13. srp 2022
kafr
13. srp 2022

Taky tak ...