Zvlnění nehtů, může to být po gelových nehtech?

pamp_eliska
8. říj 2014

Ahoj, nevím jestli to tu už někde není, pokud ano, omlouvám se, ale potřebuji poradit.
Mám dlouhodobě (více než rok) nějakou vyrážku na rukou (prstech) a teď se mi k tomu začali jakoby odtahovat a natékat lůžka a vlnit nehty.. Celkem to mám na pěti nehtech, s tím že na jednom mám jen díru, ale třeba na malíčku mám u lůžka ten nehet úplně tenoučký, nejdříve jsem si myslela že to mám po gelových nehtech, ale je to už asi půl roku, může to být od toho??
Nevím jestli bych s tím neměla zajít někam k doktorovi, bojím se aby mi nehty neslezli úplně, strašně se mi loupou a lámou, lůžka mám občas horká a rudá..
Setkala jste se s tím už některá?

Pokusím se přiložit fotky ale moc to nejde vyfotit, vypadá to tak, jako bych měla na nehtech vlny, na jednom nehtu tak dva, tři pruhy ztenčeného nehtu, je to na šířku nehtu, ne na délku, jakoby podélně lůžka.
Děkuji za každou radu!
Eliška

hojda
8. říj 2014

Mazala bych na kožní, už dávno, pokud to máš tak dlouho.

anuliina
8. říj 2014

@pamp_eliska Nechci tě strašit, ale vypadá to na nehtovou plíseň. 😒 Důvodem toho může být právě neodborně prvedená modeláž nehtů. Bezodkladně si zajdi k lékaři - kožnímu.

ivca87
8. říj 2014

Jmenuje se to dyshidrotický exém. Mám bohužel úplně to samé. Objevilo se mi to po porodu dcery a trvá to dodnes.. 😒 Na kožním mi nikdy nepomohli, a to jsem vyměnila více lékařů!

zvalentova
8. říj 2014

Toto je dlouhodobě neřešený stav. Na nehtech bude nějaká forma mykozy, zcela zanedbaný stav o ruce a nehtovou kůžičku jakbysmet. Na některých foto to vypadá jako bradavičky. My manikérky jsme toho viděly dost, ve spoustě věcí umíme poradit, ale toto je chce odborný zásah.

mysonek
8. říj 2014

@pamp_eliska určitě si dojdi na kožní, může to být mykoza, ale na nehtech může být i lupénka.

pamp_eliska
autor
8. říj 2014

@hojda @anuliina @ivca87 @mysonek @zvalnetova
no ty ruce mám už dlouho, na kožním jsem s tím byla, ale jediné co mi zabralo bylo, když jsem si ruce dvakrát namazala kortikoidy, ale jelikož stále kojím, tak se tím nechci patlat..jinak mažu čím se dá, ale nic nějak nepomáhá..chvílí mám ruce suché, loupou se, popraskané, občas mám prsty nateklé s velkými prasklinami že nemohu ohnout prst, jinady je mám svědivé a puchýřkovité..

jinak ty zvlněné nehty mi začaly až teď v poslední době, a právě vůbec nevím co s tím, tak tedy zkusím to kožní..
gelové nehty jsem měla minulou zimu asi půl roku, ale problémy s těmi nehty mám až poslední měsíc,..
každopádně asi nejspíše byla chyba že jsem si je nechala dělat u číňanek...když jsem si o tom něco zjišťovala, narazila jsem na různé informace co se v takových salonek používá a co to může způsobit, a ihned jsem si nehty sundala..odmala mám své nehtz strašně lámavé a měkké..

hojda
8. říj 2014

Napadá mě konopná mast Carun, ta jako jediná na trhu prý obsahuje výtažky z květů.

pamp_eliska
autor
8. říj 2014

jinak všem moc děkuji za rady!
na kožní určitě zajdu, objednám se co nejdříve, tak snad to nebude trvat moc dlouho 🙂

pamp_eliska
autor
8. říj 2014

@hojda
konopných mastí jsem už vyzkoušela mnoho, z lékárny i těch domácích..ale přítel měl prý kdysi jednu, co mu přes noc pomohla na všechna, tak třeba je to ona, určitě po ní kouknu, děkuji 🙂

pamp_eliska
autor
8. říj 2014

@hojda @anuliina @ivca87 @mysonek @zvalnetova
ještě mě napadlo, pokud je to plíseň, není to přenosné?
nemůžu tím nějak ´nakazit´svého syna??

hojda
8. říj 2014

@pamp_eliska Pokud je to plíseň mohl by pomoci výtažek z grepových semínek, který hubí plísně v těle. Nejvysší koncentraci má citricidal, dá se koupit v jedné prodejně v Praze. Nebo zkusit ty s nižší koncentrací z lékárny.

michamicha
8. říj 2014

Když vidím ty ruce, tak tam je mykóza jak blázen, mám to samé, chce to vysadit sladké a zajít na to kožní, kortikoidy to ale nevyřeší. Já se s nima mažu, protože jediné pomáhají na to svědění ☹ a na tom kožním bych si trvala na tom, aby udělali stěr 😉

pamp_eliska
autor
9. říj 2014

@michamicha Dobrá, poprosím o to paní doktorku, snad ten stěr nebude problém 🙂

prcek21
9. říj 2014

Ahoj mám podobný problém, na pravé ruce mám chycené 3 prsty a na levé jen malíček... Kožařka mi řekla, že jsem na něco alergická !!??:/ ale to nevím... Přes léto to vůbec nemám a podzim, zima šíleně. Kožařka mi dala kortikoidovou mastičku.. Po té to do rána o dost lepší.. Ale pak se to zase zhorší, vysuší, popraská občas až malinko do krve namažu, zlepšení a zase:/ začarovanej kruh:/ i laser jsem zkoušela, ale vše krátkodobé účinky 😕 už to mám asi 3 roky :(

michamicha
9. říj 2014

Jo a ještě zkus brát nekompletní a probiotika, to mi taky hodně pomáhá 😉

helcenka
9. říj 2014

@pamp_eliska - ty nehty vypadají na mykózu a celkově bych řekla, že je to forma ekzému ještě s mykózou. Nech si udělat stěry, když budou pozitivní, tak nejdřív musíš vyléčit tu mykózu. A pak bych na ten ekzém doporučila léčivou pěnu Leciderm z lékárny. Mám s ní opravdu dobrou zkušenost. A taky doporučuju udělat nějakou očistu a detoxikaci až přestaneš kojit.

pamp_eliska
autor
9. říj 2014

@michamicha @helcenka
moc děkuji holky 🙂 snad něco pomůže aspoň na ty nehty, i když ty ruce mě také moc trápí, protože to vypadá opravdu příšerně, hrozně se za ně stydím.. :/

michamicha
9. říj 2014

@pamp_eliska tam měl být b-komplex 😀 mám nový mobil a píše si co chce 😀 😀 😀