Nutné odstavení v 10ti měsících. Z čeho může pít UM?

janulee
24. čer 2011

Ahoj holky,
jsem znovu těhotná (8.tt) a je mi opět šíleně zle, už třetí den nejsem schopna nic sníst, pít, neustále zvracím, jsem jak mátoha a do toho starost o 10.měsíčního špunta 😢 Stále ale kojím 4x denně, v podstatě máme tento jídelníček, časově cca:
- 5:00 kojo (resp. po 5:00 už ji mám u sebe v posteli, takže si pak přicucne ještě několikrát, než definitivně vstává kolem 7:00) 😒
- 8:00 snídaně - spíš symbolická - kousek pečiva, kousek banánu (ten má moc ráda)
- 9:30 bílý jogurt
- 12:00 oběd masozel.
- 14:00 kojo
- 16:00 ovoce
- 18:30 kaše
- 20:00 kojo
Vzhledem k mému aktuálnímu stavu (a může být i hůř, jak si pamatuju... minule jsem prozvracela v podstatě celé těhu) jsem se rozhodla ji zkusit odstavit, i když mě to moc mrzí ☹ Na gyndu jdu až v út, obávám se, že i dr. mi odstavení doporučí.
Manžel včera koupil UM, ale nemám doma láhev. Čaj malá pije z hrníčku s tvrdým pítkem (Tommee Teppee), pití moc nedá, max. 150ml, když se zadaří. Ještě tu mám starší hrníček s měkkým pítkem, tak nevím, jestli zkusit UM do něj nebo co byste mi radily ? Z toho hrníčku pila předtím, takže by to byl asi krok zpět ? Z čeho pijou vaše děti podobně staré? Mám nahradit všechna kojo UM ? Nebo zkusit zrušit to odpolední a dávat třeba dvě menší svačiny ? Nejhorší bude asi to ráno, přece jen prso je hned, než nachystám UM ☹ Nebo zkusím ještě vydržet a kojit ji alespoň v to brzké ráno....?
Jsem bezradná, malá je takový závisláček, ale v rámci zachování mého zdraví (a mimča samozřejmě) mi asi nic jiného než odstavení nezbude.... ☹
Předem díky za rady 😉

apollo11
24. čer 2011

@janulee Ahoj, mně malá začala odmítat kojení kolem 10m, tak jsem musela nabízet UM a pije ho z tohohle http://www.srovname.cz/mam-trainer-220ml-6+m.-h...
ale myslím, že je to úplně jedno. Nevím, co myslíš tím krokem zpět 🙂 to by byla lahvička s dudlíkem, ale pokud je to hrneček s pítkem, tak asi nevadí, že je měkké.
Jinak k jídelníčku, dokud jsem kojila, měly jsme ho úplně stejný 🙂 pak začala bojkotovat, tak to bylo všelijaké, pak ještě chvíli kojení vzala na milost a od roka už má jen UM. Když jí jogurt a kaši, nemusíš nahrazovat všechna kojení - určitě můžeš vynechat mléko po obědě, později to večerní.. záleží jak moc jí. Dávka mléka (včetně mléčných výrobků by v tomhle věku měla být min. 500-600 ml.
Držím palce, hlavně ať odstavení proběhne dobře 🙂